×

Göz Makyajında Dikkat Edilmesi gerekenler

göz makyajında dikkat edilmesi gerekenler

Göz Makyajında Dikkat Edilmesi gerekenler

Makyajda yüz ifadesine en çok anlam katan göz makyajıdır. Göz makyajı ile etkileyici bakışlara sahip olabilir ve gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Profesyonel bir şekilde göz yapılan göz makyajı ile makyajınızı en etkili bir şekilde tamamlayabilirsiniz ve ustaca göz makyajı yapmak için her zaman uzmanlardan yardım almak gerekmiyor, kişi göz makyajında dikkat edilmesi gerekenler hakkına bilgi sahibi olduğu sürece bunu evde kendisi de başarabilir.

Göz Yapısına Göre Makyaj nasıl Yapılmalı?

Öncelikle göz makyajı için göz yapınızı ayırt etmeniz gerekmektedir çünkü yapacağınız makyaj göz yapınıza uygun olmalıdır. Göz yapısına göre makyaj teknikleri uygulanmalıdır. Aksi takdirde hoş bir görünüm yakalamak yerine uyumsuz bir makyaj tekniği uygulamış olursunuz. Eğer ki çıkık göz yapısına sahipseniz koyu renk far kullanarak göz kapaklarınızı daha geri planda bırakabilirsiniz. Ayrıca kaşlara doğru gölgelendirmeler ile bunu destekleyebilirsiniz. Tam tersi göz yapınız çukur ise bu defa amaç gözü daha da ön plana çıkarmak olacaktır. Bu defa koyu renkli farlardan uzak durmalısınız. Eyeliner kullanıyorsanız ince bir şekilde uygulamanız gerekir, kalın çekilen eyeliner gözü geri planda bıarakacak ve daha çok içe gömecektir. Peki ya düşük göz kapaklarına sahip bir kişi nasıl göz makyajı yapmalıdır diye soracak olursanız bunun tekniği de kesinlikle eyeliner kullanmamaktır. Bunun yerine dışardan yoğunlaşarak içe doğru azaltarak yapılması önerilmektedir.

göz makyajında dikkat edilmesi gerekenler

Göz Makyajı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz makyajınızı en çok etkileyen, göz makyajı öncesi hazırlık ve doğru makyaj seçimidir. Gün içerisinde göz kapaklarınızın makyajı kusmasını önlemek ya da göz makyajında bozulmaların önüne geçmek için önlemek makyaj öncesi kesinlikle zemini iyi oturtmalısınız. Bu sayede göz makyajınızın kalıcılığı artacak ve istediğiniz sonuçlara ulaşmanız daha kolay olacaktır. Öncelikle gözaltı morluklarınız için kapatıcı uygulayarak başlayabilirsiniz. Uygulayacağınız kapatıcının ton seçimini iyi yapmalısınız.  Ten renginizle uyumlu ancak ten renginizden bir ton açık düzeyde kapatıcı uygulayabilirsiniz. Ten renginizden çok açık tonda kapatıcı uygulamak kapatıcı etkisi yaratmayacaktır. Kapatıcı uyguladıktan sonra ki aşama da ise far bazı sabitleyici kullanabilirsiniz. Far bazını uygulamak zorunda olmasanız bile, özellikle yaz aylarında göz makyajınızın uzun süre bozulmasını önlediği ve etkili göz makyajı için far bazı uygulamak önerilmektedir. Ayrıca far bazı uyguladığınız farın pigmentlerini daha etkili hale getirecektir. Far bazı seçiminde ise cilt yapınızı göz önünde bulundurarak tercih yapmalısınız.

Göz Makyajı İçin Far Rengi Seçimi

Göz makyajının vazgeçilmez bir parçası olan far uygulamaları doğru teknik ve seçimlerle yapıldığı zaman daha etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle göz rengine göre far renkleri ve ten renginize göre far seçimi hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir. Ayrıca seçtiğiniz farın kalitesi de yapacağınız makyajın görünümü çok etkilemektedir. Mavi renkli gözler için nötr renkler ve toprak tonlarında far renkleri önerilmektedir. Amaç özellikle göz renklerinizi ön plana çıkarmak ise mor ve leylak tonlarında göz farı tercih edebilirsiniz. Yeşil renkte gözler için en doğru far rengi seçimi ise mordur. Mor renkte ve dumanlı tekniklerle far uygulaması gözlerinizi ön plana çıkaracak ve hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer kahverengi göz rengine sahip iseniz bronz tonlar, gri tonları, yeşil ve mor renkler tercih edebilirsiniz.

Göz Makyajında Eyeliner

Eyeliner kullanmak her göz yapısına uygun olmasa da iri gözler de göz makyajını çok iyi desteklemektedir. Etkili göz makyajı için eyeliner çekmek her zaman önemlidir bunun için ise eyeliner çekme konusunda uzmanlaşmanız gerekmektedir. Eyeliner çekerken başlangıç ve el becerinizin gelişmesi için bant ya da kaşık kullanabilirsiniz. Bant kullanmak daha kolay olacağından başlangıçta bantla eyeliner çekmek daha çok önerilmektedir. Banttan küçük bir parça koparıp göz bitiminden yukarı doğru yapıştırmanız gerekiyor. Sonrasında ise gözün orta kısmından başlayarak bitimine doğru hafifçe çizgi çekmelisiniz. Başta zorlanabilir tekrar tekrar yapabilirsiniz ancak bant uygulaması pratikleşmeniz için en kolay yoldur. Eğer ki bant yerine kaşık tercih etmek isterseniz de kaşığın iç kısmını göz bitimine doğru kapatmanız gerekir. Daha sonrasında bu defa eyeliner çekerken göz kapağınızın ortasından değil de, göz bitiminden başlayarak ortalara doğru çizgi çekmeniz gerekir. Kaşığı sabit tuttuğunuz sürece eyeliner daha rahat çekebilirsiniz ancak başta da belirttiğim gibi eğer ki eyeliner çekerken el becerinizin daha kolay gelişmesini ve daha rahat bir şekilde eyeliner çekmek istiyorsanız tercih edeceğiniz ilk yöntem bant kullanma tekniğidir. Tüm bu bilgilerini göz önünde bulundurarak sizler de kendi kendinize profesyonel bir göz makyajı yapabilirsiniz.

Yorum gönder