×

Kapatıcı (Concealer) Kullanırken Bunlara Dikkat!

Kapatıcı (Concealer)

Kapatıcı (Concealer) Kullanırken Bunlara Dikkat!

Makyaj malzemelerinin en önemlilerinin başında gelen kapatıcı, adeta bir kurtarıcı görevi üstlenmektedir! Her kadının çantasında mutlaka bulunan kapatıcı cilt bakımı ve dış görünüm bakımından kaliteli olmalıdır. Her bireyin yüzünde kapatmak istediği lekeler olabilir bu gayet normal. Bunun dışında bazı insanların göz altı halkalarıyla da ne yazık ki başı dertte. Tüm bu durumlardan kurtulabilmeniz kapatıcınız ile mümkün! Minik bir göz altı kapatıcısı uygulaması ile cilt problemlerinizi önleyerek, kusursuz bir görünüm ile gününüzü bitirebilirsiniz. Siz değerli okurlar için yazdığımız bu yazımızda, kapatıcının ne olduğundan, nasıl kullanışına kadar pek çok detayı paylaşacağız. Yazımızın devamını okuyarak, günün kurtarıcısı niteliğini taşıyan kapatıcıya dair pek çok şeyi öğrenmiş olacaksınız.

Kapatıcı (Concealer) Nedir?

Concealer ismi ile de bilinen kapatıcılar, güneş lekelerinden tutun göz altı halkalarının kapatılmasına kadar pek çok konuda kapatıcılık rolü oynar. Çoğaltabileceğimiz bu örnekleri tabii ki fondöten de kapatabilir fakat Concealer, daha yoğun bir renk pigmentine sahip olduğundan daha çok tercih edilir. Kapatıcı (Concealer) nedir sorusunu gelin daha detaylı bir şekilde ele alalım. Fondötenden daha farklı bir şekilde yüze uygulanan bu ürün, bölgesel biçimde uygulanmaktadır. Tek başına veya fondötenin üzerine de sürülebilen kapatıcı ürünler, farklı formlara sahip olması ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Cilt tonlarına uygun renkteki likit, stick Concealer ya da kremler ile aydın bir görünüme ulaşabilmeniz an meselesidir. Tüm bunların dışında en iyi kapatıcının, cildinizin rengine uygun ve ten ile iyi biçimde bütünleşebilen kapatıcı olduğunu da unutmamanızda fayda var.

Kapatıcı (Concealer) Neden Kullanılır?

Kapatıcı neden kullanılır konusu da makyaj severlerin en merak ettiği konuların başında gelmektedir. Bu ürünlerin en yaygın kullanım biçimi, göz altındaki morluklarla beraber yüzdeki var olan izleri kapatmaya çalışmaktadır. Tabii ki bunların dışında da kapatıcılar farklı amaçlar ile kullanılabilmektedir.

  • Akne ve izlerini kapatmak amaçlı bölgesel bir biçimde uygulanabilen kapatıcılar, yoğun formüllü olarak seçildiğinde daha çok etki gösterecektir.
  • Concealer kontür işlemi uygulamak amaçlı da kullanılabilir. Minik bir bilgi vermek isteriz ki; yüzünüzü boyutlandırmak ve biçimlendirmek için en uygun kapatıcı, akışkan ve likit formüllü olan kapatıcıdır. Bunun sebebini şu şekilde açıklayabiliriz ki; sıvı formdaki ürünler daha kolay bir biçimde dağılır ve daha geniş bölgelere yayılabilir.
  • Makyajınızdaki hataları toparlamak adına da kapatıcı ürünleri kullanabilirsiniz.
  • Kapatıcı (Concealer)

Kapatıcı ile Kontür Nasıl Yapılır?

Özellikle son zamanlarda büyük bir yaygınlık kazanan kontür uygulaması ile ilgili de büyük merak konuları dönmektedir. Güzel bir kontür uygulaması ile olduğundan daha estetik bir görünüme ulaşabilirsiniz. Kapatıcı ile kontür nasıl yapılır sorusunun cevabı işte şu şekildedir:

  • Teninden iki ton koyu bir kapatıcı ve iki ton açık bir kapatıcı olmak üzere toplamda iki kapatıcı ile kontür yapabilmen mümkün.
  • Kontür işlemi uygulaması için, tercihini likit veya stick formda bir kapatıcıdan yana yapabilirsin.
  • Fondöten uygulamasını gerçekleştirdikten sonra açık renkli kapatıcıyı, elmacık kemiklerinize, alnınıza, göz altlarınıza, burnunuza ve çenenizin tam orta kısmına uygulamanız gerekir.
  • Koyu renkli olan kapatıcıyı ise öncelikle elmacık kemiklerinizin alt kısmında kalan bölgeye, saç çizgi diplerinize ve burun kanatlarının iki tarafına olacak şekilde yediriniz.
  • Bir sonraki adımda ise fondöten fırçası veya süngeri ile dağıtarak uygulamaya devam edin.
  • Tüm bu adımların ardından brozer, aydınlatıcı ya da allık ile yüz makyajını tamamlamış olacaksın.

Kapatıcı ile Makyaj Hataları Nasıl Düzeltilir?

Kapatıcı ile makyaj hataları nasıl düzeltilir sorusunu siz makyaj severler için cevaplayalım. Yaygın bir biçimde kullanılan rimel ve eyeliner kullanımları çoğu zaman korkunç bir şekilde sonuçlar verebiliyor. Özellikle acelemiz olduğu vakitlerde istemediğimiz kadar bir kuyruk uzatıyor ya da göz kapağımıza doğru rimelimizi bulaştırabiliyoruz. Tam da bu noktada bir kurtarıcı meleğimizin olduğunu söyleyebilmek mümkün. İşte kapatıcı ile makyaj hatalarından kurtulmanın formülleri:

  • Küçük bir makyaj fırçası yardımı ile taşan eyliner ya da dağılan rimelinizi düzeltebilirsiniz.
  • Sürdüğünüz koyu renkli ruju hafifçe taşırdıysanız korkmanıza gerek yok. Ruj fırçanızın yardımı ile kapatıcınızı taşan noktaya uygulayarak problemi sonsuza dek ortadan kaldırabilirsiniz!

Kapatıcı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her şeyi kuralına göre yapmak hayatımız boyunca bize pek çok avantaj sağlayabilir. Nasıl ki ehliyetsiz trafiğe çıkmak başta kaza olmak üzere pek çok olumsuzluk doğurabileceği gibi, kullanım amaçlarının dışında makyaj uygulamaları yapmak da başta korkunç bir görüntü oluşturabileceği gibi görüntü kirliliğine de yol açabilir. Tam da bu noktada kullanacağınız makyaj ürünlerinin kullanım amacını, kullanırken hangi adımları incelemeniz gerektiğini de biliyor olmanızda fayda var. Kapatıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Doğru tonda bir kapatıcı seçmiş olduğunuza emin olunuz. Ten renginize oranla, bir ton açık kapatıcı kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Cildinize uygularken çok az miktarda kapatıcı kullanmaya dikkat ediniz. Kapatmak istediğiniz yerlerden kurtulmaya çalışırken, dikkatleri kapatıcıya çekmekten kaçının.
  • Kapatıcınızın, cildinizde doğal durması önemlidir. Doğru miktarda, doğru bölgeye uygulamaya özen gösteriniz.
  • Yeterli miktardan fazlasını kullanmak, topaklanma ile beraber çizgilenme problemini de ortaya koyabilir. Bu durumlardan da kaçınmaya özen gösteriniz.
  • Uygulayacağınız kapatıcıyı, parmağınız yardımı ile dağıtmaya özen gösterin. Tabi bunun dışında kapatıcınızın homojen bir biçimde dağılmasını istiyorsanız da makyaj fırçası ya da süngeri kullanabilirsiniz.
  • Kapatıcınızın kalıcı olması ile beraber çizgilenmemesini de istiyorsanız, pudra ile sabitleme fikrinden faydalanabilirsiniz. Mat kapatıcıları tabii ki pudra ile sabitlemene gerek yok fakat likit kapatıcılar için pudra kullanabilirsiniz.

Teninle Bütünleşecek Kapatıcı Önerileri

  • Yağlı bir cilde sahip olan bireyler, mat kapatıcı kullandıktan hemen sonra pudralaşan bir kapatıcı ile sabitlerlerse parlamayı engelleyebilir.
  • Kuru bir cilt yapısına sahip bireyler nemli bir kapatıcının ardından aydınlık verici ve likit bir kapatıcı kullanabilirler.
  • Koyu göz altı halkalarınız mevcut ise ya da lekelenmelerin çok olduğu bir bölge mevcutsa, bu bölgeler için cilt tonunu eşitleyen ve kapatıcı etkisi yüksek olan kapatıcılar doğru bir tercih olacaktır.

Yorum gönder