×

Kaş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

kaş bakımı nasıl olmalıdır

Kaş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kaşlar, kişilerin bakışlarını yönetmek de ve anlam katmaktadır. Aynı zaman da kaşlar yüzün ve gözlerin güzelliğini ön plana çıkarmaktadır. Bu yüzden kaşların güzel görünümü birçok kişi için büyük önem taşımaktadır. Kaşların güzel görünebilmesi için de kaşların bakıma ihtiyacı vardır. Peki kaş bakımı nasıl olmalıdır? Kaşların daha gür olması son günler de moda haline gelmiş bir trendir. Bu yüzden birçok kişi bu trende ayak uydurmaya çalışmaktadır. Güzellik ve bakım için önemli olan şeylerden biri ise kaş bakımı yapmaktır. Evde kaş bakımı yapmak da mümkündür. Çok sayı da kaş ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler kaş köklerini güçlendirmek de olan ürünlerdir. Kaş ürünleri haricin de doğal yağlar da kaş bakımı için çok önemli olmaktadırlar. Kaş bakımı için yapılması gereken bazı şeyler şunlardır:

1.İyi bir cımbız seçmek veya iyi bir kaş usturası seçmek: Kaşların gür ve daha bakımlı olabilmesi için cımbızdan uzak durulması gerekmektedir. Kaşlar için cımbızı tercih etmek yerine kaşa zarar vermeyecek olan bir kaş usturası kullanımı tercih edilmelidir. Kaş usturaları ise jilete benzemektedir. Kılların yüzeyde ki bir kısımlarını kesmektedirler. Bu yüzden de kıl köklerine zararları olmaz. Aynı zaman da gürleşmesine yardımcı olur. Kaşların gürleşmemesi için de iyi bir cımbız ile kaşın etrafı düzeltilmelidir. Fakat cımbızın iyi olması gerekmektedir. İyi olmayan cımbızlar kıl köklerine zarar vermek de ve o bölge de kıl çıkarmamaktadır.

  1. Kaşları taramak: Kaş bakımı yaparken kaşların taranması gerekmektedir. Kaşları taramak, kaş bölgesin de bulunan kılların kaş dolaşım hızının artmasına yardımcı olmaktadır. Bu durumda da kaşların uzamasını da hızlandırmaktadır. Kaşlar, sabah ve akşam olacak şekil de en az günde 2 kez taranmalıdır.
  2. Doğal yağlar kullanmak: Kaş bakımı için çok sayı da kaş ürünleri bulunmaktadır. Kaş ürünlerinin dışın da ise kaş bakımı için doğal yağlar da kullanılabilmektedir. Doğal yağlar kaş bakımı için çok etkili olmaktadırlar. Bu doğal yağlardan biri ise zeytinyağıdır. Zeytinyağının içerisin de birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bu vitamin ve minareller kaşlarda ki kıl köklerinin beslenmesine yardımcı olmaktadırlar. Zeytinyağı kaş dökülmesini de önlemektedir. Kaş dökülmesi problemi için günde iki kez sabah ve akşam olacak şekil de kaşlara zeytinyağı sürülmesi gerekmektedir. Badem yağı da kaşlara çok iyi bakım yapmak da olan bakım yağlarından biridir. Küsen kaşlar için badem yağı kullanılması gerekmektedir. Badem yağı her akşam sürülmelidir. Aynı zaman da Hint yağı da kaşları beslemek de ve bakım yapmaktadır. Kaşlara düzenli bir şekil de Hint yağı kullanılması gerekmektedir. Düzenli bir şekil de Hint yağı kullanmak kaşların daha bakımlı ve parlak olmasını sağlamaktadır.
  3. Zengin vitaminli besinler tüketmek: Kaşların bakımı için b ve d vitamini bulunan ürünler tüketmek de bir o kadar önemli bir bakımdır. B ve d vitamini bulunan ürünler genel olarak, somon, avokado, yumurta gibi ürünlerdir. Biotin takviyesi de kaşların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır.
  4. Kaşlara cilt bakım ürünü sürmemek: Birçok kişi cilt bakım ürünü kullanmaktadır. Bu cilt bakım ürünleri kullanılırken kaşlara sürülmemeye özen gösterilmelidir. Cilt bakım ürünleri içerisin de bazı maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler kıl köklerinin tıkanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden kaşların uzaması engellenebilmektedir. Bu yüzden krem ve losyonlar kaşlardan uzak tutulması gerekmektedir.
  5. Serumlar kullanmak: Kaş bakımı için çok sayı da kaş serumları bulunmaktadır. Bu kaş serumları zengin içerikli ürünlerdir. İçeriklerin de çok sayı da vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Bu vitamin ve minareller ise kaşların beslenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da daha sağlıklı görünmesini de sağlamaktadır.
  6. Fazla makyaj yapmamak: Fazla makyaj yapmak cilde zararlı olduğu gibi kaşlara da zarar vermektedir. Fondöten ve kapatıcı gibi makyaj malzemelerinin kaş çevresine sürülememesi gerekmektedir. Makyaj malzemeleri gözenekleri ve kıl köklerini tıkayarak kıl çıkmasını engellemektedir.
  7. kaş bakımı nasıl olmalıdır

Seyrek Kaş Nasıl Sıklaşır?

Birçok kişi seyrek kaş nasıl sıkılaşır sorusunu sormak da ve cevabını merak etmektedir. Seyrek kaşı sıklaştırmak için kaşlara bakım yapılması gerekmektedir. Kaş bakımı için de kaşların ip, cımbız ve ağda gibi şeylerden uzak durması gerekmektedir. Bunlar kaş köklerine zarar vermektedir. Kaş köklerinin zarar görmesi kaşın sıklaşmasını önlemektedir.

Erkek Kaş Bakımı

Kadınlar gibi erkekler de kaşlarına bakım yapmaktadır. Erkek kaş bakımı ise genel olarak doğal yağlar kullanılarak yapılmaktadır. Özellikle zeytinyağı kullanmaktadırlar. Zeytinyağı kaşlara çok iyi gelmek de olan bir doğal yağdır. Bu yüzden kaş bakımı için çok sık tercih edilmektedir.

Kaş Bakım Serumu

Kaş bakımı için birçok kaş bakım serumu bulunmaktadır. Bu kaş bakım serumları içerisin de birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bu vitamin ve mineraller kaş köklerini beslemektedirler. Bu yüzden kaşlar daha sağlıklı ve daha bakımlı olmaktadırlar.

Yorum gönder