×

Kaş Modelleri ile Yüzünüze En Uygun

Kaş modelleri ile yüzünüze en uygun

Kaş Modelleri ile Yüzünüze En Uygun

Yüzün tamamına şekil verecek olan kaşla, bakışları belirginleştirmekle beraber ifadenize de yön vereceği için önemlidir. Kaş değişimleri ile insanlar bambaşka görünümlere ulaşabilirler. Kaş modelleri ile yüzünüze en uygun ifadeyi vermeniz tamamen sizin elinizde. Sizin için doğru olan kaş modelini bulmak başlarda zor gibi görünse de, işin sırrı kaşlarınızı yüz hatlarınıza göre biçimlendirmek ile ilişkilidir. Yüz biçiminize ve hatlarınıza uygun oranı sağlayacak olan kaş modelini bulmanız için yazımızın devamını okuyunuz!

Uzun Yüzler İçin Kaş Modeli

Uzun yüzler için kaş modeli konusu, yüzü uzun olan bireyler tarafından merak edilmektedir. Uzun yüzler için yana doğru açılı kaş modelleri uygun olacaktır. Yüz yapınızı daha dengeli bir görünüme ulaştıracak olan düz kaşlar tercihiniz olmalıdır. Kaşınızın baş kısmını belirgin bir hale getirmekle beraber, kaş bitiminizi gözlerinizin dış köşelerinden daha geride tutmalısınız. Bunun dışında kaş ürününüz ile kaş boşluklarınızı da doldurmaya özen gösteriniz.

Yuvarlak Yüzler İçin Kaş Modeli

Kaş modelleri ile ilgili en araştırılan konuların başında da yuvarlak yüzler için kaş modeli konusu gelmektedir. Köşesiz kemik yapısına sahip bireyler için kavisli kaş şekli uygun olacaktır. Kavisli kaşlar, yuvarlak yüz biçiminize daha çok belirginlik katarak, sizi ince bir görünüme ulaştıracaktır. Kaş renginize nazaran iki ton kadar açık ürünler kullanmanız, kaşınızı daha kalın gösterebilmenize olanak sağlar.

Kalp Yüzler İçin Kaş Modeli

Yüz şekli kalp biçiminde olan bireyler, belirgin çene yapısı ile dikkatleri üzerine çekerler. Belirgin çene yapısıyla beraber yüz şekillerini dengeleyecek bir kaş şekli kullanmaları daha mantıklı olacaktır. Bunun için alçak kavisli modeli tavsiye ediyoruz. Alçak kavisli kaş modelleri, kalp yüz şekline son derece uyum sağlayacaktır. Çene kısmına oranla yüzün üst kısmı daha geniş olduğundan, kaşlar biraz daha ince kullanılabilir. İncelttiğiniz kaşlarınızın arasını, uygun bir ürün ile doldurmaya özen gösteriniz.

Oval Yüzler İçin Kaş Modelleri

Oval yüzler için kaş modelleri yine en merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu yüz modeline sahip bireyler, her kaş modelini güzelce taşıyabilirler. Bu sebeple, tek bir stil sunmak yanlış olacaktır. Fakat bizim tavsiye edeceğimiz model kalın kaş modelidir. Kalın kaşlar, uzun ve ince ya da oval yüzler de estetik duracaktır. Doğal bir biçimde alacağınız kaşlarınızın uç taraflarını bir tık daha kalın bırakmalısınız. Arada kalan boşlukları doldurarak belirgin bir görünüm sağlayabilirsiniz. Bunun dışında kaşlarınızı yukarıya doğru taramanız da estetik bir görünüm sağlayacaktır.

Kaş modelleri ile yüzünüze en uygun

Kare Yüzler İçin Kaş Modelleri

Kare yüzler için kaş modelleri konusu da kare bir yüz şekline sahip olan bireyler için merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu yüz şekline sahip olan bireylerin kaş alma tüyolarını iyi biliyor olmaları gerekmektedir. Keskin yüz hatları dolayısı ile bu model için, kaşların hafifçe yuvarlak alınması gerekmektedir. Kaşların doğal kavisini koruyarak, yukarı doğru taranması da önemlidir. Kaşların fazla alınmaması da bu yüz tipi için önemlidir.

Düz Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

En çok uzun yüzlere yakışan düz kaş modelleri, kadınlar tarafından en sık tercih edilen modellerin başında gelmektedir. Eğer uzun ya da dikdörtgen bir yüz şekline sahipseniz, aşlarınızı kavisli yapmamaya özen gösterin. Uzun yüz hattını göstermek için kavisli kaş kullanılır çünkü. Bu durumun yerine yüz hattınızı daha kısa göstermek için düzleştirmeniz gerekir.

İnce Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

Küçük yüz hatlı kadınlara ince kaş modelleri yakışmaktadır. Minyon bir yüz hattına sahipseniz, tercihinizi ince kaştan yana yapmanız faydalı olacaktır. Yuvarlak yüz hatlarına sahip bireylerin de iddialı ve kalın kaş yapısından uzak durması gerekmektedir. Açık ten ve açık saçlara sahipseniz, ince kaş modeli sizi harika bir görünüme ulaştıracaktır. Kaşınızı evde alıyorsanız eğer, kaş alma tekniklerini iyi bir şekilde biliyor olmalısınız. İnce kaşlarınıza doğal bir hava katabilmeniz için, kaş etraflarında var olan kaşları olduğu gibi bırakmanız mantıklı olacaktır. Kaşlarınızı yukarı doğru tarayarak sabitlemenizi de tavsiye ederiz.

Kalın Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

Kalın kaş modelleri konusu da yine kaş modelleri ile ilgili araştırma yapanların en merak ettiği konuların başında gelmektedir. Doğallığı ile ön plana çıkmak isteyen bireylerin bir numaralı tercihi olan model kalın kaş modelidir. Doğal bir makyaj yapan bireylerin tercihleri doğal kaştan yana olmalıdır. Kalın kaş modeline göre yeterli kaşınız yok ise kaş kalemleri ile kaşınızı doldurabilirsiniz. Kalın kaş modelinizi doldururken, muhakkak kaş rengine uygun bir kaş kalemi seçmeye özen gösteriniz. Yapay bir gönümün önüne geçebilmek adına bu tavsiyemize kulak verin.

Kavisli Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

Daha çok yuvarlak ve kare yüz biçimine sahip olan bireyler için kavisli kaş modeli uygudur. Yuvarlak bir yüz hattına sahipseniz ve daha köşeli ve belirgin bir kaş modeli ile estetik bir görünüme ulaşabilirsiniz. Kavisli kaş modeli uygulayan bireylerin bir eli daima cımbızda olmalıdır. Kaşların kavisini korumak için her an tetikte olunmalıdır. Çıkan yeni kaşların, kavisi bozmaması adına kaşlar sürekli toparlanması ve kaşların sürekli olarak kusursuz görünmesi sağlanmalıdır. Kaş makası yardımı ile de kaşlar daima kesilmeli ve boylarının kısa tutulmasına özen gösterilmelidir.

Kalkık Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

Yuvarlak yüzlü bireyler bu modelin öncüleridir. Kalp yüz hattına sahip bireyler ile beraber oval ve yuvarlak yüzlüler de kalkık kaş modelini uygulayabilir. Bu kaş modeli bireye ciddi bir görünüm sağlar. Gözlük kullanan bireyler, gözlüğün rengini açık tonlarda tutarak kaş şeklini ortaya çıkaracağı gibi, yüz hattını da yumuşatabilir.

Doğal Görünümlü Kaş Modeli Kimlere Uygundur?

Doğal ve kalın kaş görünümü, kaş modelleri arasında yapımı en zor model olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple, doğal ve kalın kaş modelini detaylı bir biçimde araştırmak ve kaşınıza ondan sonra şekil vermeye başlamanız gerekmektedir. Oval yüz hattına sahip bireyler için doğal ve kalın kaş modelinin uygun olacağını da belirtmek isteriz.

Yorum gönder