×

Kirpik Bakımı Nasıl Olmalı

kirpik bakımı nasıl olmalı

Kirpik Bakımı Nasıl Olmalı

Kirpikler gözlerin daha güzel ve büyük gözükmelerini sağlamaktadır. Kirpikler gözlerin aksesuarı olarak bilinmektedirler. Kirpikler gözün üçte birlik kısmını oluşturmaktadır. Ayrıca kirpikler göze gelmek de olan havanın yarısı engellemektedirler. Aynı zaman da gözde ki buharlaşmalara da engel olmaktadırlar. Bu yüzden kirpikler gözde hem güzellik açısından hem de gözün korunması açısından büyük önem taşımaktadırlar. Birçok kadın kirpiklerine çeşitli işlemler yaptırmaktadırlar. Bu işlemler genel olarak lifting, ipek kirpik, takma kirpik gibi işlemlerdir. Aynı zaman da kirpiklerin bakıma ihtiyaçları olmaktadır. Sürekli olarak kirpiklere bakım yapılması gerekmektedir. Peki kirpik bakımı nasıl olmalı? Bakımlı kirpikler her zaman daha güzel gözükmek de ve bakışlara anlam katmaktadır. Cilde ve saçlara gösterilen ilgi ve yapılan bakım aynı şekil de kirpiklere de yapılması gerekmektedir. Aynı zaman da kirpikler gözlerin koruyucusu olarak da bilinmektedirler. Birçok kadın kirpikler daha sık ve gür gözükebilmesi için kat kat rimel sürmeyi tercih etmektedir. Fakat bu uygulama yanlış bir uygulamadır. Kat kat rimel sürmek kirpiklere zarar vermektedir. Kirpik kıvırıcılar ise kirpiklerin daha kıvrak olmasını sağlamaktadırlar. Ama aynı zaman da kirpikleri kopararak ve dökerek zarar vermektedirler. Kirpiklere hassas davranılmalı ve bakım yapmaya dikkat edilmelidir. Kirpikler de yüzün önemli bir parçasıdır. Kirpikler için kullanılmak da olunan rimeller mutlaka güvenilir rimeller olmalıdırlar. Ayrıca bu rimeller kirpik üzerin de çok uzun süre bekletilmemelidirler. Cilt temizliği yapılırken aynı zaman da kirpik temizliği de yapılmalıdır. Kirpikler makyajdan arınmıyor ise bir pamuğa krem sürerek kirpik temizliği de yapılabilmektedir. Birçok kadın uzun ve dolgun kirpiklerinin olmasını istemektedir. Bunun için birçok kozmetiğe gerek duymaktadırlar. Fakat evde kolay bir şekil de kirpik bakımı yapılarak uzun kirpiklere ulaşılabilmektedir. Bu yöntemler şunlardır:

1.Zeytinyağı ile bakım yapmak: zeytinyağı cilde, saçlara, kaşlara iyi geldiği gibi kirpiklere çok iyi gelmek de olan etkili bir doğal yağdır. Zeytinyağını kirpiğe uygulayabilmek için her gece pamuğa bir miktar zeytinyağı alınmalıdır. Pamuk da bulunan zeytinyağı kirpiklere sürülmelidir. Düzenli olarak kirpiklere zeytinyağı uygulamak kirpiklere çok iyi gelmek de ve uzamasına yardımcı olmaktadır.

  1. Doğal yağlar ile kirpik serumları yapılabilmektedir. Bu kirpik serumları kirpiklere çok faydalı olmak da ve uzun, dolgun görünmesine yardımcı olmaktadır. Kirpik serumlarından biri ise şu şekil de yapılmaktadır; 2 tatlı kaşığı badem yağı, 2 tatlı kaşığı Hint yağı, 3 tatlı kaşığı argan yağı, 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı bir kaba alınarak karıştırılmalıdır. Bu karışım uygun bir kaba alınarak kapağı kapatılmalıdır. Yapılan bu serum gece yatmadan önce makyajdan temizlenmiş olan kirpiklere ve kaşlara uygulanmaktadır. Düzenli kullanıldığı zaman kirpikleri daha uzun ve daha dolgun bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır.
  2. kirpik bakımı nasıl olmalı

Vazelin ile Kirpik Bakımı

Vazelin ile kirpik bakımı: Vazelin kremi birçok şey de etkili olduğu gibi kirpik bakımında da etkili bir kremdir. Vazelin kremi kirpiklerin beslenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca daha uzun ve sık görünmesini de sağlamaktadır. Temiz bir maskara fırçasını vazeline bulayarak kirpiklere sürülmesi gerekmektedir. Vazelin kremi kirpiklere fazla olmayacak şekil de dozun da sürülmesi gerekmektedir. Fazla sürüldüğü zaman kirpikleri yıpratmak da ve kırmaktadır. Cilt ve kirpikler güzel bir şekil de temizlenip arındıktan sonra kirpiklere vazelin uygulanabilmektedir.

Kaş Kirpik Serumu Evde Nasıl Yapılır?

Birçok kadın kirpiklerine değer vermek de ve bakımlar yapmaktadır. Bu kirpik bakımlarından biri ise kirpik serumları kullanmaktır. Çok sayı da kirpik serumları bulunmaktadır. Fakat birçok kadın hazır olarak satışa sunulmak da olan kirpik serumlarını almaktan şüphe duymaktadır. Bunun nedeni ise birçok kimyasal kullanılıyor olmasıdır. Bu yüzden kadınlar kaş kirpik serumu evde nasıl yapılır sorusunun cevabını merak etmektedir. Kaş kirpik serumları, zarar görmüş olan kaş ve kirpiklere bakım yapmak da olan değerli yağların birleşimidir. Evde kirpik serumu yapılışı da şu şekildedir; 2 çay kaşığı Hint yağı, 2 çay kaşığı badem yağı, 2 çay kaşığı argan yağı, 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı karıştırılmalıdır. Ardından küçük bir kavanoza alınmalıdır. Bu yapılan serum temiz kirpiklere her akşam düzenli olarak uygulanmalıdır. Bu şekil de kirpikler daha uzun ve bakımlı olmaktadır.

Kirpik Bakımı İçin Hangi Yağ Kullanılmalıdır?

Saç bakımı ve cilt bakımı gibi kirpik bakımı da kadınlar için çok önemli bir bakımdır. Kirpiklere makyaj uygulamak kirpiklere zarar vermek de ve dökülmesine sebep olmaktadır. Bu durum da kadınlar kirpik bakımı için hangi yağ kullanılmalıdır sorusunu sormaktadırlar. Kirpikler için badem yağı, hint yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, lavanta yağı gibi değerli yağlar ile bakım yapılabilmektedir. Bu yağların içeriğin de genel olarak vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Bu vitamin ve minareller kirpiklere bakım yapmaktadır.

Yorum gönder