×

Suya Karşı Korunaklı Makyajı Çıkarmanın İnce Ayrıntıları

suya karşı korunaklı makyajı

Suya Karşı Korunaklı Makyajı Çıkarmanın İnce Ayrıntıları

İlkbahar yağmurlarına karşı korunaklı makyaj sürmeye birçoğumuz aşırı bayılıyoruz. Neme karşı korunaklı maskara, göz kalemi derken artık tüm makyaj ürünlerinin suya dayanıklı olanını tercih ediyoruz. Makyajın neme karşı korunaklı olması çok güzel bir şey fakat peki biz bu boyayı yüzümüzden ne şekilde kurtaracağız? Yüz arındırma hususunda ne denli dikkatli biri olduğumuzu az çok anlıyorsun. Ama suya karşı korunaklı makyajı yüzümüzden kaldıracağız diye bu kez de cildimizi aşırı hırpalayarak ona zarar veriyoruz. Oysaki bu kez terzi kendi söküğünü yine kendi tamir etti… Alanında uzman kişiler olarak neme karşı korunaklı makyajı basitçe yüzden arındırmanın yöntemlerini keşfettik. Peki öyleyse, sana da aktarmasak olmaz. Temiz ve pürüz bulunmayan bir ten için makyaj kaldırmanın ince ayrıntılarını bilme vakti.

Makyajını arındırmaya öncelikle göz kısmından adım atılmalı. Göz kısmını güzelce tamamlamanın akabinde cilt ve dudak kısmına geçmelisin. Bütün yüzünü temizlediğin zaman ilk olarak cilt yıkama losyonuyla cildini bir defa daha temizleyerek makyajının iyice yüzünden kalktığını kesin olarak gör.

Uzmanımızın tavsiyesi: cildini ıslattıktan sonra gözaltında halen makyaj kalıntıları mevcutsa bu iyi bir temizleme yapamamışsın manasına gelmektedir. Suya karşı korunaklı olan bakımı iyi bir yüz arındırma malzemeleri tercih ederek gözlerini bir yapımda tertemiz edebilirsin.

suya karşı korunaklı makyajı

Suya Karşı Korumalı Makyaj Ne Şekilde Temizlenir?

Evet size suya karşı korunaklı göz makyajı temizlemenin en kolay yöntemini söylüyoruz. İlk olarak yüz temizleme bezine yüz arındırma losyonundan güzelce dök. Bu süreçte bez nem kazanana dek losyondan iyice akıtmanı öneririz, elini korkak alıştırma. Akabinde ise bezi gözlerinin tam üstüne koy ve on saniye civarı dur. Akabinde bezi yana çekerek gözünün üstündeki bütün kiri ve boyayı ortadan kaldır. Öbür göze de aynı uygulamayı gerçekleştir ve göz bakımını rahat bir biçimde tamamla.

Bezi göz üstlerinde on beş saniye boyunca beklettiğinde o katı dokunun iyice hafifleyerek basitçe kendini bırakmasını gerçekleştirebilirsin. Göz hatlarını temizlemeye uğraşırken en fazla denk geldiğimiz yanlışlardan teki masaj yapar gibi hareketlerle silme işlemi yapmaktır. Bu durum göz bebeklerimizin kırmızı olmasına, ayrıca kirpiklerimizin zarar görmesine dahi sebep olur. Bunu yapmak yerine nemli bezi gözünde bir müddet bırakarak çok daha basit ve problemsiz şekilde suya karşı korunaklı göz boyanı ortadan kaldırabilirsin.

Püf nokta: Suya karşı korunaklı ürün tercih ettiğin zamanlarda makyajını yukarıdan silmek işini görmeyebilir. Beze yüz arındırma losyonunu boşalt ve bir kez daha kirpiklerini aşağıdan yukarı şekilde usulca kaldır, bezi orada birkaç saniye tut. Bu şekilde kirpiklerin çekilmeden makyajını basit biçimde temizleyebilirsin.

Cilt Makyajını Temizlerken Özen Göstermen Gerek Hususlar

Kusursuz, ışıltılı görünen bir ten için temizleme elzem. Makyajını silmediğin ya da güzelce temizlemediğin anlarda yüzündeki küçük kısımlara dolan boya maddeleri ileride koyu nokta ve akabinde yağ bezeleri olarak tekrar gözükebilir. Ne yazık ki koyu nokta meydana geldikten sonra orayı silmek ve tenini tekrar o ışıltılı zamanlarına çevirmek basit bir işlem değildir. Bu yüzden sürdüğümüz maskarayı güzelce silerek ilk olarak ten bakımını fazlaca önemsemeliyiz. Öyleyse cilt makyajını ne şekilde temizleyeceğiz?

Yüz arındırma losyonunu güzelce aç ve bezine yüz arındırma losyonunu boşalt ve tüm tenini güzelce sil.

Yüzüne oval dokunuşlarla usulca değmelisin. Adeta masaj yapar gibi yüzünü temizlemek tenine hasar verebilir.

Yüzünü silerken burnuna ve kenarlarına çok dikkat etmelisin çünkü en fazla siyah nokta bulunan yerler orasıdır.

Cilt makyajını silerken en çok aklımızdan kaçan kısımlar ağzının aşağısı ve saçlardır. Bu alanlardaki boyayı da sildiğine iyice dikkat et. Gıdını da silmeyi aklından sakın kaçırma.

Suya Karşı Korunaklı Ruj Nasıl Temizlenir?

Suya karşı korunaklı olan rujları zaten hepimiz inanılmaz fazla seviyoruz. Bir şeyler tükettikten sonra dahi sanki az önce yapmışız gibi gözüken bu makyaj ürünleri bizim resmen en iyi arkadaşımız! Fakat gün bitip gece eve geçtiğimiz zaman o ruju temizlemeye uğraşırken adeta kan emici gibi gözüktüğümüzü söyleyelim -bilhassa kırmızı ruj temizliği yaparken-. Devamlı kalan sulu parlak olmayan rujları da temizlemenin aslında aşırı basit bir yöntemi var. Göz temizliğinde uyguladığımız yöntemi ruj temizlerken de uyguladık ve başarılı olduk! Nemli temizleme bezini dudağımızın üstünde on saniye bıraktık ve silerek temizledik. Yalnızca bir kez ruju boca etmeden rujunu basit bir şekilde temizleyebilirsin. Aslında ne kadar da kolaymış, boş yere korkuyor ve çaba sar ediyormuşuz seslerinizi duyuyor gibiyim.

Yorum gönder