×

Kusursuz Bir Makyaj İçin 5 Adım

kusursuz bir makyaj yapmanın

Kusursuz Bir Makyaj İçin 5 Adım

Makyaj yapmak pek çok kişi için vazgeçilmez bir şey olurken kusursuz bir makyaj yapmanın püf noktaları da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle de kadınlar bu noktada sıklıkla makyaj yapmaktadır. Ancak bazı kadınlar makyaj yapma tekniklerini tam olarak bilmediklerinden dolayı güzelleşmek isterken daha yorgun ve yaşlı görünebilirler. Bu noktada makyaj yapmanın püf noktalarını bilen kişiler en basit teknikler sayesinde kendilerini çok daha genç, dinç ve güzel gösterebilirler. Bu püf noktaları herkes tarafından son derecede kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Böylelikle de makyaj ile birlikte isteyen herkes son derecede güzel görünümlere ulaşabilmektedir. Özellikle de göz makyajı için belirli püf noktalarını bilen kişiler kendilerini çok daha dinç ve genç gösterebilirler.

Kusursuz Göz Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Göz makyajı özellikle de etkileyici ve derin bakışlar için son derecede önemli olurken pek çok kişi kusursuz göz makyajı nasıl yapılmalıdır sorusunun cevabını aramaktadır. Bu noktada belirli taktiklerin uygulanması ile birlikte isteyen herkes son derecede etkileyici ve çekici bakışlara sahip olabilmektedir. Kusursuz bir göz makyajı için gözlerin olabildiğinde yukarıda ve genç görünmesi gerekir. Bunun için de öncelikli olarak gözaltlarında bulunan koyu halkaların en iyi şekilde gizlenmesi gerekir. Bu koyu halkaların giderilmesi adına uygulanacak olan kapatıcının normal ten renginden en az bir ton daha açık bir renkte olması gerekir. İlk olarak makyaj bazı ya da nemlendirici sürülür. Daha sonrasında ise gözaltlarına ince bir kat kapatıcı sürülür. Kapatıcının ilk katının kuruması ardından ikinci kat geçilir. Böylelikle de kusurlar çok daha etkili bir şekilde kapatılacaktır.

Göz makyajı yapmanın püf noktaları incelendiği zaman en önemli noktalardan bir tanesi de eyeliner çekmektir. Bunun için de özellikle disk ya da sert fırça kullanılması büyük ölçüde kolaylık sağlayacaktır. Yine göz kenarlarına çizgi çizilmesi ya da bant çekilmesi de kuyrukların eşit uzunlukta olmasını sağlayacaktır. Göz makyajı yapılırken far sürülmesi de gözlerin daha çekik ve yukarıda görünmesini sağlar. Yine bant yardımı ile uygulama yapmak her iki gözün de aynı olmasını sağlayacaktır. Far sürülürken özellikle de göz kapağının ön kısımlarına daha açık tonlar uygulanırken kenarlara doğru daha yoğun ve koyu renkler sürülmesi gerekir. Bu uygulama da gözlerin daha kusursuz görünmesini sağlayacaktır.

Kusursuz bir göz makyajı yaparken rimel uygulamak da oldukça önemlidir. Tek kat kalın bir rimel sürmek kirpiklerin yapışmasına neden olabilir. Ancak bu noktada kirpiklere uygulama öncesinde pudra sürülebilir. Bu durum kirpiklerin ayrık ve daha hacimli görünmesini sağlar. Öncelikli olarak tek kat rimel sürülür ve hafif kuruması ardından makas ile kıvrık hale getirilir. Daha sonrasında yeniden bir kat daha rimel sürülür ve gözler son derecede etkileyici bir hale getirilir.

kusursuz bir makyaj yapmanın

Kusursuz Ten Makyajı Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj konusunda en önemli noktalardan bir tanesi de kusursuz ten makyajı yapmaktır. Kusursuz bir ten makyajı için cildin kesinlikle ölü derilerden uzaklaştırılması gerekir. Cilt iyice temizlenmesi ardından bu kez de yeteri kadar nemlendirme işleminin uygulanması gerekir. Cilt nemlendirilmesi baz ya da normal bir nemlendirici krem ile yapılabilir. Daha sonrasında kusurlu bölgelere kapatıcı uygulanır. Kapatıcı uygulaması yapılırken öncelikli olarak ince ve tek kat uygulama yapılır. Hafif kuruması ardından ikinci kat sürülür. Daha sonrasında ise normal cilt tonunda olan bir fondöten kullanılır. Eğer cilt yağlı bir yapıya sahip ise pudra kullanmak da cildin en iyi şekilde dengelenmesini sağlayacaktır. Yanaklara allık uygulaması yapılırken de elmacık kemiklerinin tam üzerine uygulaması yapılır. Böylelikle de elmacık kemikleri daha belirgin hale gelerek kusursuz bir makyaj görümü elde edilir.

Dudak Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Her ne kadar kulağa kolay gelse bile kusursuz dudak makyajı için de belirli püf noktalarının bilinmesi gerekir. Dudakların daha pürüzsüz ve kusursuz görünmesi adına kesinlikle ölü derilerinden arındırılması gerekir. Dudaklara bu noktada şeker peelingi uygulaması yapılabilmektedir. Daha sonrasında ise dudakların nemlendirilmesi gerekir. Nemlendirme işlemi ardından dudak kalemi ile dudaklar çerçeve içine alınır. Bu işlem rujun taşmasını engelleyecektir. Ardından ruj dudakların orta kısımlarından kenarlara doğru uygulanır. Eğer gündelik ve doğal bir dudak makyajı isteniyor ise peçeye dudaklar bastırılır. Böylelikle de dudaklar kendi rengindeymiş gibi bir görünüme getirilir. Bu şekilde kusursuz dudaklar elde edilir.

Kaş Boyanırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Etkileyici bakışlar için en önemli noktalardan bir tanesi de kaş boyama işlemi olmaktadır. Kaş boyamak için kesinlikle ten rengine uyumlu renklerin seçilmesi gerekir. Boyama işlemi yapılırken içlerinin doldurulması gerekir. Özellikle de kenar kısımlarının yukarıya doğru olacak biçimde çizilmesi gözlerin çok daha çekik ve genç görünmesini sağlamaktadır. Özellikle de kenar kısımlarını biraz daha uzatmak isteyen kişilerin bu işlemi yaparken son derecede titiz davranmaları gerekmektedir. Kenar kısımlarının çizilmesi işlemi yapılırken yine kenar kısımlarına bant yapıştırılması oldukça etkili bir işlem olacaktı. Kenar kısımlarına bant çekilmesi ile birlikte kaş uçları da eşit bir şekilde çizilerek boyanabilmektedir.

Kontür Yaparken dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha belirgin yüz hatlarına sahip olan kişiler kontür yaparken dikkat edilmesi gerekenler ile birlikte harika yüz hatlarına sahip olabilmektedir. Kontür işlemleri için genellikle cilt tonundan birkaç ton koyu renkli makyaj malzemeleri kullanılır. Stick kontürler ile birlikte burun kenarları, elmacık kemikleri ve çene kemikleri çizilir. Daha sonrasında ise kalın bir fırça yardımı ile hafif bir uygulama yapılır ve dağıtılması sağlanır. Bu noktada en kenar kısımlara pudra uygulamak da daha belirgin bir görünüm elde etmeyi sağlayacaktır.

Yorum gönder