×

Likit aydınlatıcıyı Kullanmanın 5 Farklı Yolu

Likit aydınlatıcıyı

Likit aydınlatıcıyı Kullanmanın 5 Farklı Yolu

Makyaj yaparken aydınlatıcı kullanmak yüzü hem daha genç gösterir hem de daha canlı bir görünüm sağlar. Aynı zamanda elmacık kemikleri belirgin hale getirerek daha çekici bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Aydınlatıcı kullanmak makyaj yaparken çoğu zaman atlanan bir aşamadır ancak diğer makyaj malzemeleri gibi aydınlatıcılar da makyajın vazgeçilmez bir parçasıdır yalnız zamanı geçmiş ve bozulmuş kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır. Aydınlatıcı sadece yüz makyajında değil başka şekillerde de kullanılabilmektedir. Birden fazla aydınlatıcı kullanma yolları mevcuttur. Bu aydınlatıcı ürünlerin ise farklı formlarda çeşitleri bulunmaktadır. Toz aydınlatıcılar, likit aydınlatıcılar ve stick aydınlatıcılar olarak çeşitleri vardır. Fakat en etkili ve kalıcılığı yüksek olan aydınlatıcı türü likit aydınlatıcılardır. Bunun dışında doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlamaktadır.  Ayrıca likit aydınlatıcıların kullanım alanları daha geniş ve uygulama şekli daha rahattır.

 Likit Aydınlatıcıyı Makyaj Bazı Olarak Kullanmak

Makyaj bazı uygulanan ten makyajının yüzde daha uzun süre durmasını ve daha sağlıklı bir görünüm elde dilmesini sağlamaktadır. Makyaja doğal bir ışıltı katmak ve hoş bir görüntü elde etmek için likit aydınlatıcıyı da makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz. Likit aydınlatıcıyı makyaj bazı yerine kullanmak aynı zamanda cildin içten gelen bir ışıltısı varmış gibi durmasını sağlar. Makyaj bazı olarak kullanımı ise makyaj öncesi fondötenden önce olmalıdır. Likit aydınlatıcıyı fondöten uygulaması öncesi kullanacağınız nemlendiricinin içerisine katarak kullanabilirsiniz ve tüm yüzünüze bunu uygulayabilirsiniz. Eğer ki yağlı cilt tipine sahipseniz buna ek olarak yağlı ciltler için üretilern makyaj bazını da kullanıp destekleyebilirsiniz.

Likit aydınlatıcıyı

Fondöten Ve likit Aydınlatıcının Uyumu

Fondöten cildin olduğundan daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Çoğu bayan için fondöten vazgeçilmez bir makyaj ürünüdür. Yüzünüze hem fondöten uygulamak hem de aydınlatıcı etkisi vermek likit aydınlatıcılar ile mümkündür. Fondöten içine likit aydınlatıcı katmak ıslak bitişli bir ten makyajı sağlar. Eğer ki özellikle mat bitişli bir fondöten kullanıyorsanız bu karışım ile ten makyajınıza doğal ışıltılar katabilirsiniz. Fondöten içeriğine bir damla kadar likit aydınlatıcı karıştırmak yeterli olacaktır.

En Etkili Aydınlatıcılar Likit Aydınlatıcılardır

Birçok aydınlatıcı çeşitleri bulunmasına rağmen en etkili aydınlatıcı likit aydınlatıcılardır. Sebebi ise hem uygulaması kolay hem de kalıcılığı toz aydınlatıcılara göre daha yüksektir. Ayrıca diğer aydınlatıcılara göre daha doğal durur ve eşit bir şekilde dağıtılabilir. Yüksek pigmentlerinden dolayı bir damla likit formdaki aydınlatıcının bile etkisi yüksektir. Özellikle elmacık kemiklere ve şakaklara doğru uygulanması gerekir. Bunun dışında burun ucuna ve kaş altlarına da uygulanabilmektedir. Toz yapıda olan aydınlatıcılar hızlı bir şekilde uçup giderler oysa likit bazda aydınlatıcılar daha kalıcıdır. Genelde gece makyajlarında daha çok tercih edilir.

Sadece alın ya da elmacık kemiklerine değil göz makyajında da aydınlatıcı özelliğinden faydalanarak kullanılabilir. Likit aydınlatıcıyı göz farı olarak kullanmak göz makyajında pratiklik sağlayacaktır. Işıltılı ve ıslak görünümlü bir göz makyajı elde edilecektir. Genelde ışıltılı makyaj türlerini seven bayanlar göz likit aydınlatıcıları göz farı olarak kullandıklarında istedikleri görünümü elde edeceklerdir. Sqadece tek başına likit aydınlatıcıyı göz farı olarak uygulamak yerine mat bitişli başka bir göz farı üzerine de uygulanabilir. Likit bazda aydınlatıcılar bu şekilde göz farı uygulaması olarak da kullanılabilir.

Vücutta Likit Aydınlatıcının Verdiği Çekicilik

Aydınlatıcıların özellikle de likit aydınlatıcıların en güzel görünüm sağladığı kullanım alanı da vücudumuzdur. Vücutta likit aydınlatıcı kullanmak en çok ta gece dışarı çıkarken tercih edilecek bir yöntemdir. Özellikle yaz mevsiminde bayanların bronz tenine likit aydınlatıcı uygulaması daha hoş ve çekici bir görünüm elde etmelerine yardımcı olmaktadır. Tabi sadece likit aydınlatıcılar değil toz ya da stick formda aydınlatıcılar da kullanılabilir. Fakat likit aydınlatıcıların uygulaması daha kolay ve özellikle de kalıcılığı oldukça yüksektir. Işıltılı bir görünümle beraber ıslak bir görünüm de oluşturur.

Bayanlar vücudunda en çok dekolte olarak kullandığı bölgelere likit aydınlatıcı uygulayarak da çekiciliği artırabilirler. Bunlara örnek verecek olursak omuzlara uygulanabilir. Özellikle gece dışarı çıkarken omuz dekolteli elbiseler giyildiği zaman omuz bölgesine uygulanan likit aydınlatıcılar omuz bölgesini daha çok öne çıkarak ve etkileyici bir görünüm sağlayacaktır.  Omuz dışında özellikle mini kıyafetler tercih edildiğinde bacaklara da likit aydınlatıcılar uygulanabilir. Bacaklara uygulanan likit aydınlatıcı ışıltılı bir görünüm sağlayarak göz alıcı ve farklı bir hava katacaktır. Bunlar dışında köprücük kemiklerine dekolteli kıyafetler giyildiğinde daha hoş görüntü sağlamak için de uygulanabilir. Tüm bunlar bayanın kendi tercihi ve kullanacağı dekolte şekline göre değişmektedir.

Yorum gönder