×

Likit Mat Ruj Nasıl Uygulanır?

likit mat ruj

Likit Mat Ruj Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerde kadınların en çok tercih ettikleri makyaj malzemelerinin başında likit mat ruj seçenekleri yer almaktadır. Bu rujlar dudakları olduğundan çok daha dolgun göstermektedir. Bunun yanı sıra mat bir görünüme sahiptirler. Aynı zamanda uzun süren kalıcılıkları nedeniyle de likit mat rujlar son dönemlerin en çok tercih edilen ruj seçenekleri arasında yer alır. Popülerliği bu derecede fazla olan rujun uygulanması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu rujlar taşırıldığı zaman taşan kısımların silinmesi çok da kolay olmamaktadır. Aynı zamanda uzun süren kalıcılık etkisi nedeni ile taşırma gibi durumlarda oldukça can sıkıcı durumlar meydana gelmektedir. Bu nedenle de likit mat ruj uygulaması yapılırken en az eyeliner çekmek gibi titiz davranmak gerekir.

likit mat ruj

Kusursuz Likit Mat Ruj Uygulaması

Dolgun ve güzel görünen dudaklara sahip olmak adına likit mat ruj uygulaması pek çok kadın için kurtarıcı olmaktadır. Bu rujların gün boyu dayanma etkisi kadınların rujları en çok tercih etme nedenleri arasında yer alır. Likit rujlar özellikle de mat oldukları zaman kalıcılık etkileri oldukça yüksek oranda olan rujlardır. Sürüldüğü anda dudak net bir şekle ortaya çıkmaktadır. Zaten bu özelliği nedeniyle de dudakların oldukça dolgun görünmesini sağlamaktadır. Ancak taşırılması ya da yanlış sürülmesi durumunda istenmeyen sonuçlar meydana gelmektedir.

Dudakları Ölü Derilerinden Arındırın

Kusursuz ve pürüzsüz görünen dudaklar için ruj uygulamasının öncesinde dudakların ölü derilerinden kesinlikle arındırılması gerekir. Bunun için de dudaklara peeling uygulaması yapılabilmektedir. Kusursuz dudak makyajı için dudakların ölü derilerden arındırılması en önemli noktalardan bir tanesidir. Bunun için tercih edilebilecek en doğal ve etkili yöntemlerden birisi şeker peelingi olmaktadır. Bunun için bir kaşık toz şeker ve bir diş fırçası yeterlidir. Dudakların hasar görmemesi adına kullanılacak olan diş fırçasının fırçalarının yumuşak olması tercih edilir. Diş fırçası üzerine toz şeker dökülür. Uygulama yapılmadan önce dudaklar su ile ıslatılır. Dudakların ıslatılması ardından toz şeker ile dudak yüzeyleri fırçalanır. Böylelikle de dudakların ölü derilerden tamamen arınması sağlanır. Bu arındırma işlemi ardından dudak makyajı da çok daha pürüzsüz görünecektir.

Dudak Kenarlarını Çerçeveleyin

Likit mat ruj sürerken ruju taşırmamak adına yapılabilecek en güzel uygulama öncelikli olarak dudak çevresini çizmektir. Dudak çevresini çizerken çizgiler son derecede önemlidir. dudağın en üst orta kısmının şeklinin ortaya çıkarılması gerekir. En üst noktaya bir çarpı işareti çizilir. Daha sonrasında ise dudakların kenarlarında ince ve düz bir çizgi çizilir. Bu çizgilerin çekilmesi ardından likit rujun kuruması beklenir. Kuruması durumunda bulaşma olasılığı neredeyse sıfıra inecektir. Likit mat ruj sürerken dudakların olduğundan çok daha dolgun görünmesi sağlanabilir.

Uygulamaya Orta Kısımdan Başlayın

Likit ruj uygulaması yapılırken çizgilerin çekilmesi ardından ruju dudakların ortasından sürmeye başlamak gerekir. Orta kısımdan sürülmeye başlanan ruj kenarlara gidildikçe daha da dikkatli davranmak gerekir. Rujun dudağın her kısmına eşit bir şekilde sürüldüğünden emin olunması gerekir. Bu nedenle rujun çok fazla gezdirilmeden tek bir hamlede sürülmesi de dudakların çok daha pürüzsüz ve hoş bir görünüme gelmesine neden olmaktadır.

Dolgun Dudaklar İçin Dudak Makyajı

Likit mat rujların en önemli artısı özellikle de dudakların olduğundan çok daha dolgun bir görünüme ulaşmasıdır. Bu noktada dolgun dudaklar için dudak makyajı yapmak isteyen kişiler ruj tercihlerini likit ve mat olan rujlarda yana yapabilirler. Böylelikle de dudaklarının olduğundan çok daha net ve dolgun görünmesine neden olabilirler. Daha dolgun görünen dudaklar için likit mat ruj uygulaması yapılmadan önce dudakların kesinlikle ölü derilerinden ayrılması gerekir. Bunun için de dudak peelingi yapılabilir. Dudakların ölü derilerinden arındırılması ardından dolgun dudaklar için makyaj uygulamasına geçilir. Bunun için likit mat ruj pek çok kadının tercihleri arasında yer alır.

Likit mat ruj dudaklara öncelikli olarak ince bir kat halinde sürülür. Olabildiğince ince bir halde sürülerek dudak çevresinin en düzgün şekilde boyanması sağlanır. Rujun uygulamasına dudak ortasından kenarlara doğru gidilir. Dudakların tamamen boyanması ardından sürülen ilk katın kuruması beklenir. Sürülen rujun kuruması ardından bu defa ikinci kat uygulamaya gelinir. Dudaklara direk olarak en yoğun şekilde ruj uygulaması yapılır. Kenarlar daha önceden belirlenmiş olduğu için bu defa ruju sürmek çok daha kolay bir hal alacaktır. Rujun ikinci katının da kuruması ardından dudağın en ortasına rujun bir ton daha açığı bir ruj sürülür. Bu tercihe bağlıdır. Ancak sürülmesi dudakların daha dolgun görünmesini sağlar.

Yorum gönder