×

Makyaj Malzemelerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Makyaj Malzemelerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Makyaj Malzemelerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Makyaj yaparken kullandığımız ürün kalitesine dikkat etmemiz gerektiği gibi aynı zamanda bu ürünlerin temizliğine de dikkat etmemiz gerekir. Sadece makyaj malzemeleri değil makyajı cildimize uygularken kullandığımız malzemelerin temizliği de oldukça önemlidir. Fırçalarımızın ve makyaj süngerlerinin temizliği düzenli bir şekilde yapılırsa cildimizin sağlığını korumuş oluruz. Ayrıca yapacağımız makyajlar için de sağlıklı ve temiz bir cilt hazırlamış oluruz. Kullandığımız fırça ve süngerlerde makyaj kalıntıları bulunması cilt sağlığımızı olumsuz etkileyecektir.  Makyaj malzemelerinde aracı ürünlerde temizlik yaparken, temizleyici ürünler kullanabilirsiniz. Kusursuz bir makyaj yapmak sadece uygun ürünler kullanmak ile ya da doğru teknikler kullanarak uygulamak ile yeterli olmaz. Makyaj ürünlerinin temizliğine dikkat etmek kusursuz makyajın en önemli aşamasıdır.

Makyaj Malzemelerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Makyaj Malzemesi Olarak ruj Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Makyaj yaparken ürün kalitesi kadar bu ürünlerin düzenli temizliğini yapmak da çok önemlidir. Özellikle günlük makyaj yapan bayanlar buna daha çok dikkat etmelidir. Cildiniz tahriş olmasını ya da cilt sağlığının bozulmasını engellemek için kullandığınız makyaj malzemeleri temiz olmalıdır. Bayanların vazgeçilmez makyaj ürünü ruj temizliğinde ise en çok dikkat edilmesi gereken rujun yapısını korumaktır. Yapısını bozmadan rujunuzun temizliğini yapmanız gerekir. Alkol ve benzeri ürünler ile asla rujunuzu temizlememelisiniz. Bu tarz temizleme teknikleri rujunuzun yapınsa zarar verecektir. Eğer ki kalem rujlardan kullanıyorsanız sizin için temizliği çok kolay olacaktır. Bu rujlar için özel tasarlanmış kalemtıraşlarla rujunuzun tazeliğini ve temizliğini koruyabilirsiniz.

Ruj temizliğinde alkol kullanımı yeterinde uygun değildir ancak likit rujların temizliğini sağlamak için de uygulanabilecek tek yöntem alkol ile temizlemektir. Alkol ile likit rujlarınızı temizlerken de kesinlikle alkolü likit rujun içerisine dökmemeniz gerekir. Likit rujlarınızı temizlerken öncelikle bir pamuğun üzerine alkol dökmeniz gerekiyor. Devamında ise likit rujun uç kısmını uygulama fırçasını alkollü pamuk üzerinde gezdirerek temizliğini sağlamanız gerekiyor. Bu işlem için sadece alkol kullanımı eğil kolonya ya da el dezenfektanı da kullanabilirsiniz. Rujunuzun temizleme aşaması bittikten sonra ise birkaç dakika likit ruj fırçasını dışarıda bekletmeniz ve daha sonrasında rujun içerisine koymanız gerekmektedir.

Fondöten Temizliğini Nasıl Sağlamalıyız?

Fondöten temizliği cilt sağlığınız için oldukça önemlidir ve makyaj malzemeleri temizliğinde asla atlanmamsı gereken bir aşamadır. Fondöten kullanımında temizliği en kolay olan ve bakterilerin bulaşma ihtimalinin en az olduğu pompalı fondötenleri kullanmanız tavsiye edilir. En önemlisi de bu fondötenlerin uygulaması ve temizliği oldukça kolaydır. Bu fondötenlerde elle en çok temas eden nokta da bile virüs ya da bakteri oluşumu çok azdır. Bu zararlı yapılardan fondöteninizi korumak ve makyaj yaparken cildinize zarar vermemek yine sizlerin elindedir. Fondötenin uygulandığı ağız kısmı iyice temizlenmelidir. Günlük temizliğine dikkat edilmelidir. Sadece fondötenin değil fondöteni uygularken kullandığımız makyaj süngerlerinin temizliğini de rutin bir şekilde yapmamız gerekir.

Far Paletlerinde Temizleme İşlemi Nasıl Olmalıdır?

Makyaj uygularken en çok paylaştığımız ürün far paletleridir. Far paletlerini uygularken ise birçok rengi kullanırken tek fırça kullanımı ile birbirine karıştırmak far paletinin kısa süre içerisinde kirlenmesine sebep olacaktır. Her renk tonu için kullanacağınız fırça farklı olmalıdır. Farklı farklı far uygulama fırçaları kullanıyor olsanız bile düzenli bir şekilde far paletlerinizin temizliğini sağlamanız gerekir. Far paleti temizliği sağlamak için ise dezenfektanlar etkili bir temizleme ürünüdür diyebiliriz. Aynı zamanda makyaj temizlenme suları da kullanılabilir. Far paletleri için en uygun olan temizleme ürünü sprey formdaki dezenfektanlardır. Uygulama şekli ise, sprey formdaki dezenfektanı öncelikle 10 cm kadar uzaktan far paletine doğru sıkmamız gerekiyor. Sadece birkaç fıs sıktığınız bu dezenfektan bile far paletinizin temizliğini sağladığına emin olabilirsiniz. Bu uygulamadan sonra far paletinizin kapağını hemen kapatmamalısınız ve bir süre kurumasını bekledikten sonra kapatmalısınız. Bu temizleme işlemini yaklaşık 3 günde bir far paletinize uyguladığınızda daha temiz bir makyaj ürününe sahip olacaksınız. Bu düzenli far paleti temizliği aynı zamanda ürününüzün formunu koruyacaktır. Uygularken pigmentlerini daha kolay verecektir. Aynı zamanda cilt sağlığınızı koruyacak ve sağlıklı bir görünüm elde edeceksiniz çünkü kusursuz bir makyaj en çok makyaj ürünlerinin temizliği ile sağlanır.

Maskara ve Göz Kalemlerinizin Temizliği Unutulmamalı

Her makyaj ürününde olduğu gibi göz kalemi ve maskaralarda temizlik konusuna da dikkat etmeniz gerekir. Göz kalemlerinde temizlik daha kolaydır çünkü sadece göz kalemine uygun bir kalemtıraş ile bu mümkündür. Kalemtıraş ile göz kaleminin dışındaki kirli tabakadan kolayca kurtulabilirsiniz. Kalemtıraş uygulaması sadece temizliği sağlamak aynı zamanda kullanımını da kolaylaştırır. Hem temizlik açısından hem de kullanım kolaylığı açısından dolayı ince ve keskin uçlu göz kalemleri tercih edilmelidir. Sadece göz kalemi değil aynı zamanda maskara temizliği de çok önemlidir.

Maskara temizliğinde ise maskaranın değil maskaranın aplikatörünün temizliğini yapmanız gerekir. Maskara fırçasını temizlemek için sabunlu su kullanabilirsiniz. Tek seçenek tabi ki de sabunlu su değildir. Alkollü solüsyonlar ile de maskara temizliği yapmak mümkündür. Fakat temizleme ürününün seçimi de maskaranın fırçasına göre değişmektedir. Mesela doğal kılları bulunan maskaralarda, alkollü temizleyiciler bu kıllara oldukça fazla zarar verebilir. Bu nedenle doğal kılları bulunan maskaralarda alkollü temizleyiciler yerine sabunlu su tercih etmek daha doğrudur diyebiliriz. Eğer ki plastik fırçası bulunan maskaralarda kullanıyor iseniz her iki temizlik ürününü de kullanabilirsiniz. Maskara temizliğine dikkat edilmediği takdirde kirpiklerinizde dökülmeler olabilir. Ayrıca makyaj yaparken makyaj bütünlüğünüzü sağlayamayarak doğal olmayan ve sağlıksız bir görünüme sebep olabilir. Temizliği düzenli bir şekilde yapılmayan maskara fırçaları, makyaj yaparken kirpiklerinize uygulama aşamasında kirpiklerinizin birbirine yapışmasına neden olur.

Yorum gönder