×

Makyaj Yaparken Önem Verilmesi Gereken Hususlar

Makyaj Yaparken Önem Verilmesi Gereken Hususlar

Makyaj Yaparken Önem Verilmesi Gereken Hususlar

Yüz bakımı uygulamaya gerek şimdi adım adım atmış ol, gerekse de makyaj hususunda profesyonel olmuş ol, kesinlikle yapmanın gerektiği beş mühim yüz bakımı püf noktasını sizler için derledik.

Birçok vakit geçiştirdiğimiz, zaman ayıramadığımız için yapmadığımız, belki de kesin olarak inanmadığımız birtakım yüz bakımı ipuçları bulunuyor ki, yüz bakımının güzel gözükmesinde aşırı farklılıklar meydana getirebiliyor. Bu sebepten ötürü, kesinlikle kafana sokmanın gerektiği yüz bakımı ipuçlarını tek bir yerde topladık, bu ipuçlarını yaptığında aşırı fazla güzel bir netice elde edeceğine inanıyoruz. Ve işte yüz bakımı hususunda mutlaka öğrenmen gerekli beş önemli husus.

Makyaj Yaparken Önem Verilmesi Gereken Hususlar

Cildini Bakıma Hazırlamalısın

Tenini bakıma hazır bir hale getirmeden kapatıcı sürme işlemine başlamamalısın. Natürel ve cam gibi bir yüz makyajı için en püf nokta, yüz bakımından evvel teni güzelce nemli hale sokmak. Fazlaca zaman teninde sabit olacak bu işlemin tenini nemsiz hale sokmasının önüne geçmek için ve yüz bakımının çok güzel ve natürel gözükmesi için kesinlikle bir nem yapıcı ya da yüz bakım ürünü tercih etmeyi unutma.

Kapatıcıyı kesinlikle ten tonundan daha baskın bir tonda tercih etme. Uygun tonu bulmak için test ederken boynundaki tona göre ürünleri seçebilirsin. Öbür bir yok ise ayrı mühim: ten yapısını doğru öğrenip buna uyumlu bir seçim yapmalısın. Mesela yağlı bir tenin bulunuyorsa, gün içerisinde parıldamanı düzenleyecek, natürel parlak olmayan bitmeli bir kapatıcı kullanmaya özen göstermelisin.

Fondötenini tercih ederken mutlaka ten tonun ile uyumlu renkler almaya özen göstermelisin. Ten yapından çok fazla hafif tonda bir fondöteni gözaltlarına sürerek oradaki morumsu dokuları daha da belli bir biçime sokabilirsin. Bundan sebep fondötenini ten renginden en çok bir renk daha hafif tonda tercih et. Üstelik ışıltılı bir görünüş sağlayan fondötenleri de göz önünde bulundurabilirsin.

Cildini şekillendirmek için kesinlikle birtakım malzemeleri tercih etmek gereğinde bulunmuyorsun. Ten renginden bir iki renk daha hafif fondöteni, cildinin yukarı kısımlarına sürerek de cildini şekilli bir hale büründürebilirsin. Bu sayede dışarıdan çok canlı ve hatları belirgin bir görünüş yakalayacaksın.

Ten Yapını İyi Öğren

Yüz bakımında kavramanın gerektiği en mühim hususlardan teki de tenin alt renginin tonu. Sıcak, sıcak olmayan ve ikili yapıda bir tene mi sahip olduğunu öğrenmek için bir sürü yol bulunuyor, en çok tercih edileni de el bileği içindeki damarların ne renkte gözüktüğü. Eğer damarlar yeşil renkteyse sıcak, mora yakın bir renk varsa soğuk ten yapın var demektir ve maskaradan kapatıcıya bütün uygun tercihleri bu edinimle basitçe gerçekleştirebilirsin! Teninin tonlarını kavramak için bu yöntemi mutlaka uygula.

Kaşlardaki aralıkları kapatmak, orayı muhafaza etmek ve kaşı natürel bir biçimde ortaya çıkarmak için yüz bakımının mühim aşamalarından teki. Öyleyse ne denli ileri gitmek gereklidir? Kalem ile problemsiz bir şekilde belirlenmiş kaş görüntüleri ne yazık ki tarih oldu. Bu işlemin yerini de ona kıyasla daha natürel, üste tarafa doğru taranan kaş modası mevcut. Bu görüntüyü de kalın olmayan bir kaş kalemiyle gerçekleştirmek mümkün, tek uygulamanı gerektiren şey şahsi kaş tüylerine göz atarak aralıklara küçük küçük dokunuşlar yapmak. Akabinde kaşını üst tarafa doğru tara ve natürel görünüm elde et.

Renksiz Pudra ile Sihirli Dokunuş Yapmayı Unutma

Pudra aşırı önem verilmesi lazım olan bir husus, kesinlikle geçiştirme! Yağlı görüntüyü parlaklaştırmamak ya da kremsi malzemeleri muhafaza etmek için olabildiğince kalın olmayan biçimdeki ve renksiz pudra ürünlerini seçmeyi aksatma. Bu şekilde hiç gereği olmayan fazla baskın bir yüz bakımı yerine natürel bir görünüş elde edebilirsin. Bununla birlikte yüz bakımının gün süresince dağılmadan cildinde sabit halde kalır.

Kirpik kaldırma işlemi ara sıra birçoğumuzun kafasını kurcalıyor. Ama bakım merkezlerinde bir sürü zaman yitirmeden, ev içinde de kirpiklerinizi kaldırabilirsiniz, aynı faydayı sağlayabilirsiniz. Kirpikleri kaldırmak iyi aparatlarla kirpiğin çok fazla kakmış, kıvrılmış, uzun ve büyük gözükmesini gerçekleştirebilirsin.

Allık tercihi çok önemli bir husus…Doğru tonu tamamen on ikiden yakalamak için küçük birkaç ipucu söylüyoruz: ellerini kapatarak yumruk haline getir ve sürekli kapat ve aç, elinin içerisindeki renk, kendin için gerekli ürün rengini gösterecek! Bu ürünü sürerken de burun etrafından birkaç parmak mesafe koyup şakak kısımlarına şeklinde sür. Bir püf noktamız da: natürel, kendi kendine kızaran bir görünüşe kavuşabilmek için sulu bazlı ürünleri kullanmaya mutlaka özen göster ve harika bir görünüm yakala.

Yorum gönder