×

Makyajında Fark Yarat: BB Krem Nedir, Nasıl Sürülür?

BB krem nedir

Makyajında Fark Yarat: BB Krem Nedir, Nasıl Sürülür?

BB krem nedir? Kozmetik dünyasının içinde yeni bir bakım dalgası yaratan BB kremler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir rağbet görmektedir. Fondöten yerine kullanılabilen BB kremler, günlük makyaj bakımında oldukça konforlu bir kullanım sağlamaktadır. Cilde nefes aldırmak ile beraber hafif, kalıcı ve doğal bir ürün arayan herkes, tercihini BB kremden yana yapabilir. Son yıllarda kadınların en ilgi gösterdiği kozmetik ürünlerinden biri olan BB krem hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilsen eğer, yazımızın devamını okuyarak BB kremin ne olduğundan, nasıl uygulandığına kadar tüm detayları öğrenebilirsin!

BB Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Tüm makyaj severler tarafından en merak edilen soruların başında BB krem nedir, ne işe yarar sorusu gelmektedir. Asya ülkelerinde geliştirilen ve ilk adımda sivilce kremi olarak piyasaya sunulan BB kremler, cilt sağlığı ve aydınlatması için kullanılmıştır. Blemish Balm isminin baş harflerinden BB krem diye anılan bu ürünler, ışıltılı, canlı ve nemli bir görünüm ile müşterisinin gönlünü cezbediyor. Yaz aylarında daha çok tercih edilen BB krem, sıcak havalarda ciltte katman oluşturmaması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gözenekleri havalandırma etkisine sahip olan BB krem, yumuşak bir dokusu ile de müşterisini kendisine çekiyor. BB krem ne işe yara sorusunun yanıtı gelin daha yakından inceleyelim.

  • Cildin renk eşitsizliğini ortadan kaldırarak kusursuz bir görünüm elde etmeye çalışan BB krem, cildi aydınlatır ve ferah bir görünüm sağlar.
  • Gözeneklerin kapanmasını önleyen BB krem, cildin hava ile temasını kesmemesi sebebi ile büyük rağbet görür.
  • Ciltteki pütür ve lekelesin kapanmasına yardımcı olan BB krem, estetik bir görünüm sağlar.
  • Tüm gün cildi nemlendiren BB krem, SPF ile güneş ışınlarından korur.
  • Anti-aging etkilere sahip olan BB krem, cildi tazelemekle meşhurdur.

BB Krem ile Fondöten Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fondöten ve BB krem arasında bir fark olup olmadığı konusunda insanların kafası bir hayli karışık. Renkli nemlendirici olarak isimlendirilen BB kremi, fondöten ile karıştırmamakta fayda var. BB krem ile fondöten arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yapı bakımından BB krem, daha hafif olmakla bilinmektedir. Fondöten ise daha yoğun bir formüle sahip olması ile dikkatleri üzerine çeker.
  • Kapatıcılık bakımından etkili olan BB kremler piyasada var olsa da, tende örtülmeyen zor lekeler fondöten ile daha iyi kapatılır.
  • Tene doğal bir dokunuş yapan BB krem, estetik bir görünüm sağlar. Hafif lekelerin gizlenmesini sağlayan BB krem, cilt tonunu da eşitler. BB krem bu noktada gündüz yapılan doğal makyaj görünümü için daha ideal.
  • Kapatıcılık sağlayan fondöten ise pürüzsüz bir görünüm sağlarken, daha çok profesyonel bir görünüm katar.
  • İçerisinde güneş koruyucusu bulunduran BB kremler, SPF etkidi göstermez. İçeriğinde SPF bulunan fondöten markaları mevcuttur.
  • BB krem nedir

BB Krem ve CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

Zaman içerisinde faydalarını görmekle beraber, pratikliğini keşfeden BB krem kullanıcıları, kısa bir araştırma sonrasında CC kremle de yakından tanışmış oluyor. BB krem ile oldukça fazla biçimde karıştırılan ve çeşitli soru işaretlerine sebep olan CC kremler, BB krem ile pek çok konuda ayrı düşüyor. BB krem ve CC krem arasındaki farklar işte şu şekilde:

  • Doku bakımından CC kremler, BB kremlerden daha hafif bir yapı ile karşımıza çıkar.
  • Farklı kullanım amaçlarına sahip olan bu kremler, cilde pek çok fayda sağlar. CC kremler belli bir bölgedeki, belli bir soruna odaklanırlar. Kızarıklık ve lekeler CC kremin ana konusudur.
  • CC ve BB kremlerin renkleri de birbirinden tamamen farklı bir biçimde ele alınır. BB krem ten renklerine uygun bir biçimde üretilirken, CC kremler cilt sorunlarına uygun renkte üretilip piyasaya sunulur.
  • CC renk düzenleyici olarak bilinirken, mat yapıları ile de BB kremlerden ayrılır.

Kimler BB Krem Kullanabilir?

Dileyen herkes, gönül rahatlığı ile BB kremlerden faydalanabilir. Cilt tipinize uygun bir BB kremi temin ederek, bu kremin keyfini sürebilirsiniz. Cilt yeniliği başta olmak üzere, estetik bir görünüm için BB krem oldukça mantıklı bir karar olacaktır. Cilt üzerinde var olan renk eşitsizliklerini dengelemeye yarayan BB krem, aydınlık ve sağlıklı bir cilt görünümünü de sağlar. Yumuşak ve aydınlık bir görünüm ile beraber orta ve açık tonlarda bulunan BB krem çeşitleri, gayet makul fiyatlar ile piyasaya sunulmaktadır. İçerisinde yağ bulundurmayan BB kremler, hafif dokusu ile sizi büyüleyecek. Tüm cilt tiplerine uygun yapısı ile dikkatleri üzerine çeken BB kremler, cildinize estetik bir görünüm katacak!

BB Krem Nasıl Uygulanır?

Makyaj severler için BB krem nasıl uygulanır sorusunu cevabına ulaştıralım. Cilt tipi ile beraber tonuna da uygun bir ürünü seçtiğinize emin olduktan sonra, BB kremi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. BB kremden en etkili ve verimli sonucu alabilmeniz için, bu kremin uygulamasındaki adımları düzgün bir şekilde biliyor olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Gelin hep beraber BB kremin nasıl uygulanması gerektiğini yakından inceleyelim.

  • Bu uygulamayı gerçekleştirmeden önce cildinizin temiz olduğundan kesinlikle emin olmalısınız. Yağlı cilt tipleri için çok büyük önem taşıyan bu konuya gerekli hassasiyeti göstermek gerek. Temiz cilde uygulandığı vakit, BB krem daha fazla etkisini gösterir ve doğal, ışıltılı, estetik bir görünüm sağlar.
  • Uygulayacağınız BB kremin, cildiniz ile bir bütünlük ve uyum yakalamasını diliyorsanız kremden evvel cilt tipine uygunluk gösteren bir nemlendirici veya makyaj bazı kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle cildinize yumuşaklık katarak, BB krem uygulamasına hazır bir hale getirirsiniz.
  • Tüm bu işlemlerin ardından BB kreminizi tek kat olacak biçimde sünger ya da fırça yardımı ile sürebilirsiniz. Özel dokulara sahip olan BB kremler, cilde kolay bir biçimde dağılır.

Yorum gönder