×

Maskara Sürmenin Püf Noktaları

Maskara

Maskara Sürmenin Püf Noktaları

Güzellik meraklılarının çoğu, kirpik uzantıları ile çeşitli yollardan geçti ve kirpik kaldırmalarıyla uğraştı, ancak her zaman denenmiş ve doğru olan bir uygulama vardır. Tabi ki maskara sürmekten bahsediyoruz.

Görünüşünüz ne olursa olsun, maskara her zaman yüzünüzü parlatan mükemmel bir son dokunuştur. Maskara, doğru uygulandığında kirpikleri koyulaştırmanın, uzatmanın ve güzelleştirmenin kaçınılmaz bir yoludur. Sadece uygulamayı kolaylaştırmakla kalmayıp makyaj çantanızdaki maskarayı optimize etmenize yardımcı olacak ve doğru şekilde maskara sürmek için tüm küçük ipuçlarına, adım adım bazı püf noktalara bakalım.

Öncelikle kullandığınız ürününüzün taze olduğundan emin olun. Yeni bir tüpü açtığınız an zaman işlemeye başlar. İyi bir kural, maskaranızı iki (belki üç) ayda bir değiştirmektir. En sevdiğiniz maskaranız topaklaşmaya başlıyorsa, biraz ısıtmak, formülü inceltebilir. Burada kapağın sıkıca sabitlendiğinden emin olun ve astarınızı düzleştirmek için uygularken tüpün bir bardak sıcak suda oturmasına izin verin. Ancak çubuğunuz üç aydan eskiyse, her şeyi temiz tutmak adına değiştirmeniz daha iyi olacaktır.

Maskaranızı sürerken doğrultunuz direnç gösteren kirpiklere doğru olsun. En iyi sonucu elde etmek için, ideal olarak ürünün çoğunun kirpiklerinizin köklerine ulaşmasını sağlayın.  Bunu başardıktan sonra, kirpiklerinizi daha uzun göstermek kolaylaşacaktır. Maskarayı sürme sırasında ürünün göz kapağınıza geçmesini önlemek adına göz kapağınızı kartvizit, kredi kartı veya kaşıkla örtmek işinize yarayabilir.

Fırçanızı yalnızca kirpiklerin köklerinde hızla ileri geri sallayın. Ardından, büyük bir yavaş hareketle yukarı kaydırın. Bu şekilde, ürünün homojen bir şekilde dağılmasını ve topaksız kalması sağlanacaktır. Maskaranız başlangıçta planladığınızdan biraz daha fazla (veya çok) topaklandıysa, kirpikleri taramadan ve tamamen yeniden başlamadan önce düzeltme için bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

Maskara

Kalın Ve Koyu Kirpikler

Şimdiye kadarki en kalın, en koyu kirpiklerinizi ister misiniz? Düzenli olarak tek bir yönden sürerek başlayın ve sonra arka tarafından geri gelin. Uyguladığınız bu yöntemle daha önce gözden kaçmış bölgelerden en iyi şekilde istifade edeceksiniz. Bebek pudrası kullanmak annenizin eski numaralarından biri olabilir. İlk adımda bir kat maskara sürdükten sonra, kirpiklerinizin her iki tarafına bebek pudrası (veya yarı saydam yüz pudrası) sürün. Şimdi çıldıracaksınız çünkü çok beyaz ve kireçli görünüyor değil mi? Merak etmeyin. Bir kat daha maskara uygulayın ve şimdiye kadarki en kalın, en hacimli kirpiklere sahip olun. Bu şekilde maskaranızın kirpiklere yapışması kolaylaşacak ve sürme sırasında daha kalın görünmesini sağlayacaktır. Özel günler mi? Rimel Astarı alın; Bebek pudrasını çıkaramayacak kadar gerginseniz, daha kolay yolu seçin. Hem uzunluğu hem de hacmi ile kirpiklerinizi hazırlamak için daha rimelinizi uygulamadan önce tasarlanmış rimel astarları bulabilirsiniz. Kirpiklerinizin ön tarafını her zamanki gibi kapladıktan sonra aşağıya bakın ve anında kalınlaşma etkisi için kirpiklerinizin arka tarafını rimel ile dikkatlice kaplayın

Kıvırcıklık

Bir kaşık kirpiklerinizi kıvırmanıza yardımcı olabilir: Kaşık dışarı bakacak şekilde alt kenarı kirpik çizginize yerleştirin. Kaşığı döndürürken ve yukarı doğru çekerken (kıvırma hareketi) kirpiklerinizi nazikçe kenara bastırmak için işaret parmağınızı kullanın, böylece kenar sonunda kirpiklerinizin uçlarına çarpacaktır.

Maskara fırçanızın kıllarını maskara sürülmüş kirpiklerin uçlarının hemen üzerinde tutun. Hızlı ve küçük kaydırmalarla, kirpiklerinizin uç kısımlarına daha fazla ürün uygulayın. Bu sayede kirpiklerinizde nihai uzunluk sağlanacaktır. Topaklanmanın önlenmesi içinde fazla ürünü maskara fırçanızın sivri ucundan alın ve kirpik uçlarına dikey olarak sürün. Bir diğeri ise kirpik kıvırıcıda ustalaşmanıza yardımcı olacak ipuçlarımız var. Birincisi, görünüşte gereksiz olan bu adımı aceleye getirmekten hepimiz suçluyuz. İşte önemli olan o nokta: Eğer yapılan işlemi en az 8 ila 10 saniye tutmazsanız, kıvrılma gevşeyecektir. Birkaç saniye daha verin ve biraz nefes alın. İhtiyacınız var. İkincisi, önünüzde uzun bir gece varsa kıvrılma potansiyelinizi gerçekten en üst düzeye çıkarmak için saç kurutma makinenizi çıkarın ve kirpik kıvırıcınızı 10 ila 20 saniye ısıtın (ısı ayarınıza bağlı olarak). Burada elbette ki yanmış kirpikler istemiyoruz.

Maskara Çubuğu

Makyaj sanatçılarından defalarca duyduğumuz bir diğer ipucu da maskara çubuklarınızı bükmektir. En sevdiğiniz fırçayı kullanamama düşüncesi korkutucu gelebilir, ancak fırçanın yatay olması için ucu hafifçe bükün. Yeni oluşan şekil, çubuğu gözlerinizin iç ve dış köşeleri gibi ulaşılması zor yerlerde hareket ettirmeyi kolaylaştıracaktır. Bu işlem, maskara uygularken çok fazla leke oluştuğunda da kullanılabilir. Maskara lekesi ile makyajınızı bozmanın sizi hayal kırıklığına uğratmaması adına, maskara çubuğunuzu 90 ° bükün. Tek kullanımlık maskara çubukları da bu aşamada işinize yarayabilir. Kirpik görünümünüzü özelleştirmek için çubuğu tuttuğunuz yönü değiştirmeyi deneyin. Daha kalın kirpikler için yatay olarak tutun, daha doğal bir görünüm için her kirpiği dikey olarak kaplayın ve kıvrılmaya yardımcı olması için kirpik çizgisinden uçlara doğru sallayın.

Kaçınılması Gereken Hatalar

Maskara çubuğunuzu pompalamak günlük bir ritüel gibi görünebilir, ancak bu kötü alışkanlık aslında ürünün içine hava girmesini sağlayarak bakterilerin yayılmasından başka bir şey ifade etmez. Bunun yerine, çubuğu yukarı doğru çekin ve ürünü eşit şekilde dağıtmak için yavaşça döndürün.

Maskara uyguladıktan sonra kirpiklerinizi kıvırmakta yapmamanız gereken bir hatadır. Kirpiklerinizi seviyorsanız ve dökülmesini istemiyorsanız, rimel uyguladıktan sonra kirpiklerinizi kıvırmayın. Bir diğer hatada kirpiklerinizi kirletecek ve dağınıklığa sebep olacak olan sürülen ilk kat kuruduktan sonra ikinci bir katı uygulamaktır. Maskaranızın son kullanma tarihini kontrol edin. Süresi dolmuş maskara kullanmak gözünüze zarar verebilir. Morarmış bir göz istemezsiniz.

Son tavsiyemiz katman yapmayı bilin ve kesinlikle iki kattan bahsetmiyoruz. Aynı anda iki farklı rimel formülünü kullanmanın gücünü öğrendiğimiz gün hayat yaşanılacak bir gökyüzünden başka bir şey değildi. Bunun günlük bir şey olması gerektiğini söylemiyoruz (kimin zamanı var ki?). Ancak hiçbir şey kirpiklerinizi katmanlandırmak için mükemmel ikili formülünüzü bulmak kadar önemli değildir. Güçlü ikilinizi bulun ve kirpikleriniz sonsuza kadar size minnettar kalsın. Formülleri karıştırmaktan ve eşleştirmekten korkmayın; bazen istediğiniz görünümü elde etmek için birden fazla sihirli değnek gerekebilir.

Kirpik kalitenizi ciddi bir şekilde yükseltmek için bu maskara ipuçlarını ve püf noktalarını izleyin.

Yorum gönder