×

Maybelline New York Maskara Seçme ve Kullanma Rehberi

Maybelline New York Maskara Seçme ve Kullanma Rehberi

Maybelline New York Maskara Seçme ve Kullanma Rehberi

Göz makyajı etkileyici ve çarpıcı bir görünüm elde etmek için büyük önem taşır. Dikkatleri üzerinize toplamayı ve iltifatların konusu olmanızı sağlayacak şey de yine göz makyajıdır. Bu noktada söylemek gerekir ki, maskaranın etkisi göz makyajı için oldukça büyüktür. Maybelline New York Maskara Seçme ve Kullanma Rehberi size işin tüm sırrını açacaktır. Gözleri ön plana çıkarmayı başaran maskara, yüzünüzdeki bütün makyajın duruşunu ayarlayabileceği gibi, makyajınızın anlamını belirleyen büyülü bir etkiye sahip olması ile de dikkatleri üzerine çeker. Kendiniz ve harika görünümlü kirpikleriniz için en iyi maskara ürününü bulmanız önemlidir. Her an kusursuz bir makyaja sahip olmak, maskaranızı doğru seçmeniz ile bağlantılı olacaktır. Rimel sürme teknikleri ile beraber doğru ürünü seçmeniz ve gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarmanız tamamen sizin elinizde. Gözlerinizin güzelliğini belirginleştirecek olan maskara, bakışlarınıza da derinlik katacaktır. Maybelline New York her zaman olduğu gibi, maskara seçme konusunda da tüm sırrını seninle paylaşacak! Kullanım amaçları farklı olmak şartı ile geliştirilen maskara çeşitleri, tarz ve moduna uygun bir biçimde seçildiği taktirde estetik bir görünüme ulaştıracaktır. Siz değerli okurlar için hazırlamış olduğumuz bu detaylı rehber içerisinde, kirpik yapımıza göre maskara seçimi hakkında merak edilen tüm detayları paylaşmaktadır. Yazımızı okumaya devam ederek göz makyajına dair değerli bilgiler edinebilirsiniz.

Maybelline New York Maskara Seçme ve Kullanma Rehberi

Maskara Nedir, Ne İşe Yarar?

Maskara nedir, ne işe yarar sorularının cevabını siz değerli okurlarımız için yazalım. Göz makyajına vurgu yapmakla beraber çarpıcı bir görünüm elde etme için rimel son derece etkili bir makyaj ürünüdür. Etkileyici bakışlarla beraber göz makyajında en tercih edilen ürünlerin başında rimel gelir. Herkesçe tercih edilen bu ürünün fırçası vardır. Fırça yardımı ile uygulanan rimel, kirpik tellerini doldun ve uzun görünmek konusunda hünerli davranır. Rimel uyguladığınız gözleriniz belirgin bir forma ulaşarak, tüm dikkatleri üzerinize toplar. Kirpik tipine uygun olarak tercih edeceğin Maybelline New York rimelleri, istediğin sonuçları gösterecek. Daha uzun, hacimli ve kıvrık kirpiklere ulaşmak için daha fazla geç kalmadan en yakın Maybelline New York satış mağazasına git!

Maskara Çeşitleri Nelerdir?

Farklı kirpik yapılarına göre üretilen maskara çeşitleri, farklı materyal ve farklı form fırçalar ile müşterisine sunulur. Bu noktada maskara çeşitleri nelerdir konusuna bir açıklık getirmek isteriz. Rimeller fırça tip ve kirpiklerde bıraktıkları etkiler bakımından sınıflara ayrılabilir. İlk etapta siz değerli okurlara maskara çeşitlerinden bahsetmek isteriz. Piyasada var olan tüm rimeller, birazdan bahsedeceğimiz dört gruptan birine mensup olarak üretilmiştir.

  • Uzunluk sağlamakla beraber hacim kazandıran, belirginleştirmekle beraber dolgunlaştıran rimel çeşitleri: Şeffaf, suya dayanıklı ve renkli rimel biçiminde sınıflandırılabilir. Önemsemek gereken bir nokta var: Üzerinde suya dayanıklı ibaresi yer almayan rimeller, suda çözünme etkisi gösterir.
  • Diğer renkli rimel çeşitlerine nazaran en sık tercih edilen rimel kahverengidir. Daha çok açık renkli kirpiklere uygulanır. Böylelikle açık tonlu bireyler, kirpiklerini ön plana çıkarabilmeyi sağlar. Standart rimellere nazaran, temizlik ve çıkarılma bakımından daha kolaylık gösterir.
  • Suya dayanıklılık gösteren rimel çeşitleri uzun bir süre etkisini gösterir ve topaklanmadan kullanılır. Sıcak yaz ayları için en tercih edilen rimellerin başında gelmektedir. Suya karşı koruyan bir içeriğe sahip olan bu çeşit, çıkarılma konusunda bir tık daha hassasiyet bekler. Özel yağ bazlı göz makyaj temizleyicisi bu noktada tercih edilebilir. Gözde ıslak makyaj etkisi yaratan bu çeşit, son zamanlarda büyük bir popülerlik yakalamıştır.
  • Şeffaf rimeller, renksiz ve jel biçimde üretilmektedir. Göz üzerinde ıslak makyaj etkisi gösteren bu rimeller de yine en tercih edilenler arasında görülmektedir. Renkli rimel kullanımından evvel, rimel bazı olarak da kullanıldığı bilinen gerçekler arasındadır. Koyu tonlu kirpik yapısı için son derece doğal bir görünüm sağlayan bu rimel çeşidi, günlük makyaj için oldukça sık bir biçimde kullanılabilir.

Maskara Nasıl Sürülür?

Maskara nasıl sürülür konusuyla da ilgili siz değerli okurlarımızı bilgilendirmek isteriz. Estetik görünümlü bir makyaj yapabilmek için, ürünleri doğru bir şekilde kullanmak gerekir. Bulaşma riski olan rimelin kullanımını bilmek de büyük önem teşkil eder. Rimel nasıl sürülür sorusunun cevabı:

  • Kirpiklerinizi temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Kirpiğinize yapışmış olan toz ya da başka şeyler rimel sürüşünüzü olumsuz anlamda etkileyebilmekle beraber, istediğiniz sonucu alamamanızı sağlayabilir. Yapacağınız makyajdan en etkili sonucu almak için, cildinizin temiz olmasına özen gösteriniz.
  • Kirpiklerinizin daha kıvrık olması için kirpik kıvırıcı ile beraber kirpiklerinize şekil verebilirsiniz. Bu ürünü kullanmak pek çok insanı hoş etmez bu yüzden kullanmak istemezsen, direkt bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • Bu adımda maskara bazını uygulayabilirsiniz.
  • Rimelinizin fırçasını kirpik diplerinize güzelce oturttuktan sonra, yukarı doğru zikzaklı bir şekilde uygulamaya başlayabilirsiniz. Kirpik aralarına eşit bir biçimde dağıtacağınız rimeliniz, dolgun bir görünüm sağlayacaktır. Uzun, belirgin ve hacimli kirpiklere erişebilmek için saydığımız bu adımları özenle yerine getirmeye bakınız.
  • Kısa olan alt kirpiklerinize, rimeli uygulamanız daha zor olacaktır. Bu noktada alt kirpikler rimelinizi uygularken yukarıya bakmanız, rimelin cildinize bulaşmasını engeller. Üst kirpiklerinize rimel uygulama şekliniz, alt kirpikleriniz için de uygulayabilirsiniz.
  • Tek katı uyguladıktan sonra, ikinci kat ile beraber daha verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Maskara Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Maskara kullanmanın püf noktaları nelerdir konusuna değinmek gerekirse:

  • Uzun süreli bir rimel etkisi yakalayabilmek için, rimel bazı kullanmanızı tavsiye ederiz. Rimel bazı, rimelin kirpiklerde daha uzun süreli kalmasını ve etkisini korumasını sağlayacaktır.
  • Rimel bazınız bulunmadığı taktirde, transparan pudra kullanabilirsiniz. Pamuklu çubuk vesilesi ile pudrayı kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.
  • Kirpikleriniz için tek bir rimel kullanmak yerine, farklı niteliklere sahip rimelleri uygulayabilirsiniz. İlk katta uzatma etkisi gösteren rimelinizi uygularken, ikinci katta kıvrım veren rimelinizi özenle uygulayabilirsiniz.
  • Rimeli kirpiklerinize uygularken, ulaşamadığınız kirpikler için rimelinizi dik bir şekilde kullanabilirsiniz. Hem yatay hem de dikey biçimde uygulayacağınız rimel, daha etkili sonuçlar verecektir.
  • Kirpik yapınızı bozmamak adına, rimelinizi akşamları temizlemeye özen gösteriniz.
  • Tüm bu adımlar ile beraber aynada son kontrollerinizi yapmaya da dikkat ediniz.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer adımlar ise:
    • Kirpiklerinizde topaklanma olmadığından emin olunuz.
    • Rimel uyguladıktan sonra kirpiklerinizin daha kıvrık, uzun ve gür görünüyor olduğundan emin olmalısınız.
    • Kirpiklerinizi birbirinden ayırmış olarak, tellerin birbirine yapışmadığını kontrol ediniz.

Yorum gönder