×

Renk Eşitleme Tekniği İle Ciltteki Kırmızılıklar Ve Göz Çevresindeki Koyu Halkalar Nasıl Gizlenir?

renk eşitleme tekniği

Renk Eşitleme Tekniği İle Ciltteki Kırmızılıklar Ve Göz Çevresindeki Koyu Halkalar Nasıl Gizlenir?

Ciltte oluşan kırmızı lekeler ve göz çevresinde oluşan morluklar kişiyi olduğundan daha büyük yaşta gösterirken renk eşitleme tekniği büyük önem kazanır. Aynı zamanda kişinin hasta gibi durmasına, yüzünün solgun kalmasına sebebiyet verir. Kişi yaptığı makyajda göz çevresindeki morlukları ve ciltteki kızarıklıkları kapatmalıdır. Aksi takdirde yaptığı makyaj kişinin istediği gibi güzel durmaz. Kapatıcılar gözaltı morluklarını ve ciltteki lekeleri kapatır mı? Sorusu akla gelmektedir. Bazen kişinin kullandığı kapatıcılar bu şekilde istenmeyen lekeleri kapatmaya yetmez. Özellikle kişinin gözaltı morlukları ve kızarıklıkları yoğun ise kapatıcının direk uygulanması istenmeyen tonlara neden olabilir bu yüzden kişinin altı renk tonu içeren kapatıcı ve pürüzsüzleştirici bir palete ihtiyacı vardır. Bu paletler değişiklik göstere bilir. Tekli olan paletlerde dört renk kullanılmaktadır. Tekli paletin uygulaması da diğer paletler gibidir. Bu paletti bulunan eksik renkler diğer renkler içerisine orantılı olarak işlevine göre dağılmıştır. Palet içerisinde altı renk vardır. İlk olarak kişi cildini nemlendirerek makyaja hazırlamalıdır. Daha sonra paletteki renklerin işlevine göre yüzüne uygulamalıdır.

Kullanılacak olan Bu renklerin işlevi ise şu şekildedir;  paletteki yeşil renk uygulandığında kişinin yüzündeki istenmeyen kızarıklıklar kapanmış olacaktır. Aynı zamanda kişinin cildinde tahriş olmuş bölgeleri de kapatır. Paletin içerisindeki bir diğer olan lila renk uygulandığında ise; Kişinin yaşlılık lekelerini kapatmaya yarar ve aynı zamanda kişinin istemediği kahverengi halkaları kapatacaktır. Pembe renk uygulandığında ise koyu renkli cilt lekelerinin hafifletilmesi için olanak sağlar. Paletin içerisindeki sarı renk uygulanmasında; koyu halkaları kapatmada ve hafif kızarıklıkları kapatmada etkilidir. Turuncu tondaki renk uygulama sonucunda ise kişinin gözaltında ki morları kapatır ve ten rengini yumuşatır. Nötr olarak bulunan tonlar ise kullanılan renklerden sonra kişi kapatıcı olarak kullanır. Kişi bu işlemi yapmadan sadece kapatıcı uygularsa gözaltında ki mor halkalar gri tonların dönebilir ve kapanmaz. Mor halkaların üzerine uygulanacak olan renkler baskın olmalıdır. Renk baskın olmadığı zaman olumlu sonuçlar alınmayabilir. Bu işlemler yapıldıktan sonra transparan pudra yardımı ile gözaltı morlukları ve yüzdeki kızarıklıkların tekrar açığa çıkmaması için sabitlenmelidir.

renk eşitleme tekniği

Ciltteki Renk Bozukluk Nedenler Nelerdir?

Ciltteki renk bozukluklarının nedeni genellikle çevresel faktör olmaktadır. Bunun yanı sıra güneşten gelen ışınlar kişinin vücudunda lekelenmeler oluşturmaktadır. Bununla beraber az su tüketimi, sigara ve alkol kullanımı da kişinin cilt tonunda renk bozukluğuna ve lekelenmelere sebep olur. Bir diğer nedenler ise hamilelik, hormonal değişiklikler en büyük etkenlerden bir kaçıdır. Karma cilt yapısına sahip kişilerde kızarıklık ve göz çevresinde oluşacak olan kahverengi halkalar kaçınılmazdır.

Ciltteki Renk Bozukluğunun Oluşmaması İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kişi cildinde renk bozukluğu, kızarıklık ve göz çevresinde mor halkalar görmek istemezler. Ciltte oluşan renk bozukluğunun önlemek için kişi vücuduna oranla su tüketmelidir. Su tüketimi hücre yenilemesi yapar cildi nemlendirir ve bu sayede kişinin göz çevresinde oluşacak mor halka etkeni ve kızarıklık ortadan kalkacaktır. Kullanılan sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkların terk edilmesi ve azaltılması kişinin cildi için olumlu sonuçlar verecektir. Cilt tonunun dengelenmesi için kişinin süreli olarak yüz maskesi yapması gerekmektedir. Kişi cilt yapısına uygun olarak nemlendirici ve kremler kullanmalıdır. Güneşten gelen ışınlar kişide leke ve kızarıklığa neden olur bu nedenle kişi güneş ışığına maruz kalacağı zamanlarda güneş kremi kullanmalıdırlar. Cilde en az yılda 3-4 defa C vitamini içeren maskeler kullanılması önerilir.

Göz Çevresinde Koyu Halkalar Neden Oluşur?

Göz çevresindeki morlukların oluşması için en büyük neden uykusuzluktur. Kişinin uykusuz kalması, gece geç yatıp gündüz erken uyanması, gün içinde bilgisayara çok bakması genel olarak göz yorgunluğunun fazla olması en büyük etkendir. Alerjik nedenlerden dolayı göz çevresinde morluklar oluşmaktadır. Göz bozukluklarından oluşan göz kuruluğu da gözaltı morluklarını tetiklemektedir. Gözaltı morluklarının bir diğer nedeni ise kişinin genetik yapısıyla alakalıdır. Kişinin genetik yapısında gözaltı morlukları oluşumu fazla ise kişide bu durumun oluşması kaçınılmazdır.

Ciltteki Lekeler Neden Oluşur?

Ciltte leke oluşumuna neden olan etkenler arasında ilk başta akne gelmektedir. Siyah noktalar cildin siyah lekesi olarak adlandırılır. Siyah noktanın içi yağdan oluşmaktadır. Kişinin cildi yağlıysa siyah lekeler kaçınılmazdır. Bir diğer cilt lekesi ise beyaz noktalardır. Beyaz noktalar küçük içi yağ dolu olan lekelerdir. Yağlı ciltlerde oluşan lekeler kaçınılmazdır. Bir diğer cilt lekesi hamilelik sırasında oluşur. Ciltte, elde ve yüzde kahverengi lekeler oluşur. Doğum lekeleri de cilt lekesi olarak adlandırılır. Ciltte oluşan lekeler bazen hastalığın habercisi olabilir.

Yorum gönder