×

Renkli Göz Makyajı Nasıl Uygulanmalı?

renkli göz makyajı

Renkli Göz Makyajı Nasıl Uygulanmalı?

Göz makyajı gözlerin daha güzel ve çekici görünmesini sağlarken son dönemlerde en çok popüler olan göz makyajı uygulamaları renkli göz makyajı uygulamalarıdır. Bu makyajlar kadınların daha genç ve havalı görünmelerini sağlamaktadır. Farklı renklerde yapılan göz makyajları özellikle de renkli gözlü kişilerin göz renklerini daha fazla ön plana çıkarmalarını sağlamaktadır. Ancak bu makyajlar yapılırken belirli durumlara dikkat edilmesi gerekir. Özellikle de renkler birden fazla renkten seçilecek ise bu renklerin kombinasyonlarının en iyi şekilde yapılması gerekir. Böylelikle de makyaj için doğru tonların tercih edilmesi gözlerin çok daha çekici ve hoş görünmesine neden olmaktadır.

renkli göz makyajı

Renkli Göz Makyajında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Renkli göz makyajı son dönemlerde en çok tercih edilen uygulamalar arasında olsa da renkli göz makyajında dikkat edilmesi gerekenler de oldukça önemlidir. Bu makyajların kesinlikle en doğru teknikler ile abartıya kaçmadan yapılması gerekir. Özellikle de gündelik hayattaki kullanımlar için bu makyajların en doğru biçimde yapılması gerekir. Makyaj yapılırken kullanılacak ürünler ve ürünlerin renkleri oldukça önemlidir. Renkli göz makyajı da rimelden fara kadar kullanılacak olan tüm malzemeler farklı farklı renklerde bulunmaktadır. Yeşil kirpikler, sarı kaşlar ya da turuncu göz kapakları gibi çok farklı şekillerde renkli göz makyajı yapılabilmektedir. Bu noktada yapılacak olan teknikler oldukça önemlidir. Özellikle de uygulama biçimleri ile renkli makyajların kesinlikle kusursuz şekilde uygulanması gerekir. Aksi halde makyajın bulaşması oldukça komik sonuçlara yol açabilmektedir.

Renkli Göz Makyajı Uygulanışı

Renkli göz makyajı uygulanışı esnasında kesinlikle dikkat edilmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Öncelikli olarak renk seçiminin iyi belirlenmesi gerekir. Renkli göz makyajında renk seçimi ucu oldukça açık bir konudur. Gidilecek ortama göre renk seçimleri biri birinden farklı şekillerde yapılabilir. Gündelik hayatta kullanılacak renkli bir göz makyajı için yalnızca farın renkli seçilmesi yeterli olmaktadır. Turuncu, kırmızı, pembe ya da yeşil gibi renklerden tercih edilebilmektedir. Bu makyajlar genellikle yoğun rimel ile kirpiklerin ön plana çıkarılması şeklinde tercih edilmektedir. Aynı zamanda farı renkli seçmek yerine yalnızca rimel ya da eyeliner da renkli seçilerek göz makyajı yapılabilmektedir.

Eğer parti gibi bir ortam için renkli bir göz makyajı yapılacak ise durum biraz daha fazlaya kaçabilir. Bu noktada rimelden fara kadar seçilecek olan tüm makyaj malzemeleri renkli biçimde tercih edilebilmektedir. Eğer kırmızı tonlarda bir renkli göz makyajı yapılacaksa far ve göz kalemi kırmızı tonlarda tercih edilebilir. Bu renk daha çok toprak tonlarına yakın kahve renkleri ile bir arada kullanılarak oldukça şık göz makyajı yapılabilmektedir. Yine turuncu tonlarda renkli bir göz makyajı yapılacaksa sarı ve ışıltılı renkler ile desteklenerek harika göz makyajları yapılabilmektedir. Bu noktada renkli göz makyajı yaparken işin içine biraz da hayal gücü eklenmektedir. Renkli ve sınırların ortadan kalkacağı göz makyajlarında gidilecek ortama ve giyilecek kıyafete en uygun biçimde makyaj yapmak mümkündür.

Göz Makyajı İçin Makyaj Malzemesi Seçimi

Göz makyajı için makyaj malzemesi seçimi yapılırken kesinlikle kaliteli ve sağlığa uygun olan ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Göz son derecede hassas bir organdır. Bu nedenle de tercih edilecek olan makyaj malzemelerinin kesinlikle kaliteli ve cilde uygun olan markalardan seçilmesi gerekir. Aynı zamanda renk uyumu da en önemli kriterlerden bir tanesidir. Özellikle de renkli göz makyajı yapılırken kesinlikle seçilecek olan renklerin birbirleri ile uyumlu şekilde seçilmesi gerekir. Özellikle de dikkat ekici renkler tercih edildiği zaman bu renklerin onları biraz daha hafifletecek farklı renkler ile bir arada kullanılması gerekir. Bu yöntem gözün çok daha etkileyici ve çekici bir görünüme ulaşmasını sağlayacaktır.

Göz Makyajında Renk Seçimi

Makyaj yaparken en önemli kriterlerden bir tanesi de renk seçimleri olmaktadır. Özellikle de renkli makyajlar yapılmak istenildiği zaman göz makyajında renk seçimi oldukça önemli konulardan bir tanesidir. Renk seçimi yapılırken seçilecek olan renklerin ten rengi ile uyumu oldukça önemlidir. Aynı zamanda makyaj renklerinin tercih edilecek olan kıyafetle de uyumlu olması gerekir. Yeşil tonlarında bir makyaj ile turuncu renkli kıyafetlerin birbirleri ile uyumlu olmadıkları için farklı renkler seçilebilir.

Göz makyajı için renk seçimi yapılırken trendleri takip etmek de pek çok kadının yaptığı bir iştir. Son dönemlerde özellikle de kırmızı renkli göz makyajları en çok tercih edilen makyaj tonları arasındadır. Bu renkler genellikle kahve tonları ile bir arada kullanılarak gözler çok daha delici ve çekici görünmektedir.

Yorum gönder