×

Renkli Makyajlarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Renkli makyajlarda dikkat edilmesi gereken noktalar

Renkli Makyajlarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Makyaj birçok kadının yapmaktan keyif aldığı ve güzel görünmek amacı ile yaptığı işlemdir. Kimisi daha sade makyajı tercih ederken, kimisi de renkli makyajlar yapar ve makyajı ile ön plana çıkar. Her makyajın yapılması gereken bazı özel detayları bulunmaktadır. Renkli göz makyajlarındaki detaylar da oldukça önemlidir. Küçük detaylar makyajı güzel gösterebilirken, bazen kötü bir görünüm oluşmasına da neden olabilir. Renkli makyajlarda dikkat edilmesi gereken noktalar içerisindeki detayları bilerek kadınlar güzel bir makyaj elde edebilir ve çarpıcı bakışlara kavuşabilirler.

Bilmeden yapılan göz makyajları istenilen hoş görünümden uzaklaşmaya neden olabilir. Kadınlar kendilerine çarpıcı bir makyaj elde etmek isterken korkunç bir görünüme ulaşabilirler. Bu nedenle makyajın detayları bilinmeli ve doğru bir şekilde makyaj uygulanmalıdır. Özellikle renkli makyajlarda dikkat edilmesi gereken daha fazla nokta mevcuttur. Çünkü renkli makyajlarda gözler her zaman daha da ilgi çekicidir ve insanlar baktığında gözleri dikkat çeker. Bu yüzden güzel bir renkli makyaj ile kadınlar istediği ilgi çekici makyaja kavuşabilirler.

Renkli makyajlarda dikkat edilmesi gereken noktalar

Göz Yapısına Göre Makyaj Yapılmalıdır

Kişiler özellikle renkli makyajlarda göz yapılarını bilmeli ve buna göre malzemeleri uygulamalıdır. Her göz yapısı aynı değildir ve kişiler başkalarında beğendikleri herhangi bir makyajı kendilerine direkt olarak uygulayamazlar. İri göze yakışan bir makyaj, küçük gözde aynı etkiyi vermez. Aynı şekilde küçük göz yapısına yakışan makyajlar da iri gözlerde istenilen görünüme ulaşılmamasına neden olur. bu yüzden kişiler gözlerinin yapısını bilmelidir. Renkli makyajlarda kişiler çekik, çukur, çıkıntı veya birbirine yakın göz yapısından hangisine sahip olduğunu bilmelidir.

Göz şeklini bilen kişiler daha doğru bir far uygulaması yapabilirler. Çıkık göz yapısına sahip olan kişiler, göz kapağının iç kısmına daha koyu tonlar tercih ederken dış kısmında açık tonları seçmelidir. Renkli farlar daha fazla ön plana çıkacağı için aksi uygulamada, gözler daha fazla çıkık duracaktır. Çukur göz yapısına sahip olan kişiler ise tam tersi bir uygulama yapabilirler. Dış kısımlara doğru uygulanan koyu renkler ile birlikte gözün daha fazla ortaya çıkması sağlanabilecektir. Eğer renkli göz makyajı yapılırken, eyeliner kullanılmak istiyor ise çukur göz yapısı için ince sürülmesi gereklidir. Çıkık göz yapısında ise kalın eyeliner hoş bir görünüm yakalamaya yardımcı olacaktır.

Makyajın Uyumu

Renkli makyajlarda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de makyajın birbiri ile uyumlu olmasıdır. Göze uygulanan renkli makyaj hem kişinin kıyafeti hem de diğer makyaj renkleri ile uyum sağlamalıdır. Göze uygulanan güzel bir renkli makyaj, yanlış bir allık seçimi nedeni ile istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bunun için renkli makyajda kullanılan ton oldukça önemlidir. Kişiler renkli makyajda mavi, yeşil, kırmızı ve siyah renklerini tercih ederlerse daha açık renk allık kullanmalılardır. Bunun asıl nedeni renkli makyajlarda kişinin gözünün dikkat çeken nokta olmasıdır. Göz makyaj sayesinde daha dikkat çeken bir hale gelir ve dikkatlerin tek bir noktaya çekilmesi önemlidir.

Makyaj yaparken birkaç farklı bölgeye yoğun renkler kullanır ise kişiler istediği etkiyi veremezler. Bu nedenle renkli makyaj yaparken açık renk allıkların kullanılması gereklidir. Toprak tonları ya da açık renk şeftali tonu ideal bir allık olacaktır. Ancak kişiler koyu renk allık kullanmayı tercih ediyor ise ruj ile bu görünümü dengelemelidir. Ruj daha açık tonlu ve makyaj ile uyumlu tercih edilir ise kişiler istediği görünümü kolaylıkla elde edebilirler.

Eyeliner Kullanımı

Bir makyajı tamamlayan en önemli unsurlardan birisi de eyeliner kullanımıdır. Renkli göz makyajlarında genellikle eyeliner kullanımı tercih edilmemektedir. Bunun asıl nedeni farın yeteri kadar dikkat çektiğinin düşünülmesi ve ekstra bir ürüne ihtiyaç duyulmamasıdır. Ancak doğru bir eyeliner çekimi ile birlikte daha şık bir makyaj elde etmek mümkündür. Kişiler eyeliner sürerken kullandığı renk ve tonları önemlidir.

Eğer kişi koyu renk bir far kullanır ise eyeliner sürmesine gerek yoktur. Çünkü koyu renk far yeteri kadar ön plana çıkar ve eyeliner ile daha dikkat çekici bir makyaj yapmaya ihtiyaç duymazlar. Fakat kişiler koyu renk farlarda eyeliner kullanmak isterlerse kalın çekebilir ve gözdeki çekici bakışlara kolaylıkla sahip olabilirler.

Renkli far seçimlerinde en çok kullanılan renklerden birisi de turuncu ve sarıdır. Bu renkler enerjisi yüksek ve dikkat çekici gözlere sahip olma konusunda çok etkilidir. Eğer açık renk far ile renkli makyaj yapılmak istenir ise ince eyeliner tercih edilir. İnce eyeliner ile açık renkli farlar oldukça uyumlu bir makyaj elde edilmesini sağlar.

Yorum gönder