×

Tenine En İyi Yakışacak Rengi Bul

Tenine En İyi Yakışacak Rengi Bul

Tenine En İyi Yakışacak Rengi Bul

Şahsının da her bayan gibi ruj yapmayı aşırı hoşlandığını düşünüyoruz. Ne denli fazla rujun bulunsa da sürekli daha çoğunu diliyor ve değişik tonlar deneyimleyerek sana en fazla gidecek o uygun tonu aramaya başlıyorsun, böyle değil mi? Öyleyse ruj alışverişi yaparken bunun tonu kadar alt rengine de önem arz ediyor musun? Herkesin cilt tonu çeşitli bulunduğu için, tüm insanlara gidecek ürünün rengi de çeşitlidir. Sana en fazla gidecek ruj tonunu keşfetmen için, ilk olarak teninin hangi alt renge sahip bulunduğunu öğrenmen lazım. Ruj alırken bu ufak ipuçlarını sakım kafandan kaçırma: Eğer tenin sıcak alt renge sahipse, bal sarısı ya da turuncu bulunduran soğuk olmayan alt renkli bir ruj, tenin sıcak alt renkli değilse içinde mavimsi ton olan sıcak olmayan bir alt renkli bir ruj bulundurmalısın. İşte olay bu denli kolay! Uygun alt renge sahip bir ruj, tenin ile daha güzel şekilde uyuşur ve çok daha natürel gözükerek dudaklarının şeklini ön plana koyar. Dudak bakımında harika bir görüntü yakalamak için basitçe yapılan ve aşırı ton veren dudak kalemini de dilersen bir başına, dilersen de bir ruj ile beraber deneyebilirsin.

Ruj seçimi yaparken gözden kaçırmaman gereken bir husus var. Her tonun sıcak alt rengi ve soğuk alt rengi bir sürü türlü türlü çeşidi mevcut. Mesela kırmızı ruj, sıcak olmayan bir alt renkli veya soğuk olmayan bir alt renkli ve parlak olmayan bir kırmızı renk iyi olabilir. Bu ikilem tüm rujlar için aynıdır. Bu sebepten ötürü yeni bir ruj alışverişi yapmaya gittiğinde bütün o ruj tonları ve çeşitleri aklını kurcalamasın. Bu konuda teninin alt rengine göre sana en iyi gelecek ruj tonlarınım gideceğini anlayabilir ve ruj tercih ederken işini basitleştirecek bazı noktaları öğrenebilirsin. Eğer tamam diyorsan haydi gel!

Tenine En İyi Yakışacak Rengi Bul

Soğuk Tonu Olanlar İçin Ruj Tercihi

Öyle ki sıcak zamanlarda esmerleşmek yerine daha fazla yanmışsan, kuvvetle muhtemel sıcak olmayan ten rengin var. Bunu öğrenmek için uygulaman gereken aşırı kolay bir şey var. Ten rengin açıksa fakat teninin alt tonunu henüz öğrenmediysen, el bileğinin içindeki damarlara göz atarak bunu kavrayabilirsin. Eğer oradaki damarların mavimsi veya morumsuysa soğuk alt tona sahipsin, yeşil gözüküyorsa sarı alt tonun var. Eğer bu iki şekilde de renk bulunuyorsa eşit bir alt tonun var demektir ve bu da sık sık her ruj tonunun sana gideceği manasını oluşturur. Soğuk alt tonlulara genellikle pastel renkler daha fazla gider. Gün içindeki dudak bakımında tercih ettiğin tonları da rujların en açık olanlarından kullanabilirsin. Akşam makyajında ve davetli olunan günlerde tabi ki baskın bir ruj uygulayabilirsin. Soğuk alt tonun var ise yine sıcak olmayan alt tona sahip bir baskın kırmızı renk veya mor rengini deneyebilirsin.

Sıcak Alt Tonu Olanlar İçin Ruj Tercihi

Sıcak bir alt tonun var ise bu ince ayrıntılar tamamen senin için. Tenin bronzlaştıkça sürülen rujun tonu da baskın renk olmalıdır; bu sayede daha natürel bir görüntü meydana gelir. Sıcak alt tonlulara da aşağı yukarı her tonda ruj gider, önemli olan sadece doğru renkte olması. Kırmızı renk denemek istiyorsanız, bordo veya da kahve tonları içeren bir koyu renk size uygun olabilir. Nude renk tercihi yaparken dudaklarının natürel tonundan daha hafif tonda bir renk seçmelisin, öbür türlü dudakların çok ölü gözükür. Eğer bir tonun senin için uygun mu değil mi bir türlü karar veremiyorsan, ilk olarak kesinlikle bileğinin içine, ışığı az alan bir yerde ruju sürerek dene. Rujun alt rengi, teninin alt rengi ile iyice uyuşuyor ve teninde yapay kalmıyorsa o ruju mutlaka dudaklarına da sürüp bak. Teninin alt tonunu öğrenmiş bulunsan da uygun ruju tercih ederken şans eseri denk gelmiş olabilir.

Nötr Tonları Olanların Ruj Tercihi

Açık tenli değilsin ama koyu tenli de değilsin ve çabuk esmerleşiyorsan, buğday tonlusundur. Buğday tonlular sıklıkla soğuk alt tonlu değillerdir. Şeftali tonu renk nötr tonlulara fazlaca gider. Eğer şeftali tonundan daha baskın tonda bir ruj istiyorsan, turuncumsu bir kırmızı renk veya kahve tonları ile sarının ortası olan kiremit tonu sürmeyi mutlaka unutma. Giysine ve göz bakımına göre soğuk renklerde bir ruj sürmen lazımsa gül rengi veya mürdüm yeşili dolaylarında bir renk tercihi yapmaktan asla korkmamalısın.

Yorum gönder