×

Ruj Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ruj seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Ruj Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudağı renklendirmek amacı ile kullanılmak da olunan kozmetik ürününe ruj adı verilmektedir. Rujun içeriğinde pigmentler, bal mumları ve birçok değerli yağlar bulunmaktadır. Rujların çeşitli renkleri ve çeşitleri olabilmektedir. Genel olarak kadınların makyajların da en çok tercih ettiği makyaj eşyalarından biridir. Ruj kelimesi dilimize Fransızcadan gelmiş olan bir kelimedir. Ruj kelimesi Fransızca da kırmızı anlamına gelmek de olan bir kelimedir. Araştırmalara göre her 3 kadından biri ruj kullanmayı tercih etmektedir. Ruju ilk defa antik Mezopotamyalı kadınlar bulmuşlardır. Rujları değerli mücevherleri eriterek elde etmekteydiler. Antik mısırlı kadınlar ise bitki ve hayvan yağları ile ruj yapmaya başlamışlardır. İslam’ın altın çağın da ise rujlar katı bir hale getirilmiştir. Rujlar birçok çeşitte ve renk de olabilmektedirler. Bu çeşitler; likit rujlar, mat rujlar, stick rujlar vb. Çeşitlerdir. Ruj sürme işlemi kolay bir işlem olarak görülmektedir. Ama güzel bir makyaj için ruju güzel bir şekil de sürmek çok önemlidir. Ayrıca koyu renkli rujlar sürülürken dikkat edilmesi gerekmektedir. Rujlar genel olarak yumuşak yapılı alınması gerekmektedir. Bunun nedeni ise daha kolay uygulama yapabilmektedir. Ruj sürmeden önce dudakların mutlaka nemlendirilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise dudakların ruj sürdükten sonra daha güzel bir görünüm vermesidir Nemlendirici sürülmeden, sürülmek de olunan rujlar dudakları kuru ve çatlak göstermektedir. Nemlendirme işleminden sonra dudaklar, dudak kalemi ile çerçeve yapılması gerekmektedir. Dudaklara çerçeve yapmak ruju daha güzel göstermek de ve daha düzgün ruj sürülmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca çerçeve yaparak dudaklar olduğundan daha kalın ve dolgun gösterilebilmektedir. Bunun için dudakların bir tık büyüterek çerçeve yapılmalıdır. Çerçeve işlemi yapıldıktan sonra ruj sürmeye başlanmalıdır. Ruj sürme işlemi ise dudak içinden başlanılarak yapılması gerekmektedir. Dudak içerisinden dışına doğru ruj sürme işlemine devam edilmelidir. Sonrasın da ise rujun dağıtımı el ile yapılmalıdır. Ruj seçiminde dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Bunlar rujlar için önemli hususlar olarak bilinmektedirler. Ayrıca ruj seçimine önem verilmeli ve titiz bir şekil de seçilmelidir. Çünkü makyajı bitirmek de ve makyaja nokta koymak da olan uygulama rujdur. Ruj seçimin de dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Bu hususlar şunlardır:

1.Sağlığa zararlı olmayan ruj seçimi yapmak: güzellik önemli bir kavram olduğu gibi sağlık da bir o kadar önemli bir kavramdır. Ruju uzun yıllardır kullanılmak da olunan bir makyaj malzemesidir. Fakat bazı rujlar kanserojen maddeler ile yapılmaktadır ve bu durum ise sağlığı tetiklemektedir. Bu yüzden ruj alınırken içeriğine mutlaka dikkat edilmeli ve incelenmelidir. Sağlıklı olan rujlar diğer rujlara göre daha fazla bir fiyatı bulunmaktadır.

  1. Ten rengi, saç rengi ve göz rengine göre ruj seçimi yapılmalıdır: Ten, saç ve göz rengine uygun renkler de ruj seçilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise makyajın yüze daha fazla yakışmasını sağlamaktır. Bu durum da yüzünüz daha canlı bir şekil de olmasını sağlamaktır. Ruj seçimi yaparken, ruj bileklere değil de dudağa sürülerek test edilmesi gerekmektedir. 5 renk cilt tonu bulunmaktadır. Bu renk tonları ise çok açık renk, açık renk, orta renk, koyu renk, çok koyu renk cilt tonlarıdır. Açık ve çok açık renkli kişiler daha çok açık renk de tonları tercih etmeleri gerekmektedir. Açık renk de tonlar ise, pembe ve turuncu tonlarıdır. Orta renk tonuna sahip kişiler ise, kızıl-pembe ve kiremit tonu gibi renkleri tercih etmeleri gerekmektedir. Ayrıca nude tonlar da orta renk tonuna sahip kişilere yakışmaktadır. Koyu renk tonuna sahip kişiler ise, kahverengi tonu rujları tercih etmeleri gerekmektedir. Kahverengi tonları koyu renkli kişilerin tenlerine daha çok uyum sağlamak da ve daha doğal durmaktadırlar. Koyu renk tonuna sahip kişiler açık renkli rujlardan uzak durmaları gerekmektedir.
  2. Ruj seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Flormar Ruj Önerileri

Birçok çeşitte ve marka da rujlar bulunmaktadır. Kadınlar birçok renk tonun da renkleri araştırmaktadırlar. Flormar markalı rujlar birçok kadın tarafından beğenilmek de ve tercih edilmektedir. Bazı flormar ruj önerileri şunlardır:

1.Kıss me more lıp tattoo: Mat bitişi olan bir ruj çeşididir. Fırça ile sürümü sayesin de kolaylık sağlamaktadır. Bu yüzden birçok kişi tarafından tercih edilmek de olunan bir rujdur.

  1. Sılk matte lıquıd lıpstıck
  2. supermatte lipstick
  3. extreme matte lipstick
  4. hd weıghtless matte lipstick

Doğru Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Birçok kadın doğru ruj rengi nasıl seçilir? Sorusunun cevabını merak etmektedir. Doğru ruj rengi seçimi için, ten, saç ve göz rengine uygun renk de ruj seçimleri yapılması gerekmektedir. Ten rengi koyu olanlar kişiler daha çok soğuk renkler tercih etmesi gerekmektedir.

Her Makyaja Uyan Ruj

Birçok kadın her makyaja uyan ruj arayışı içinde olmaktadır. Her makyaja uymak da olan rujlar genellikle nude tonların da olan rujlardır.

Yorum gönder