×

Sana En Uygun Kapatıcı Bul

uygun kapatıcı bulma

Sana En Uygun Kapatıcı Bul

Kusursuz görünen bir cilt için makyaj uygulamaları yapılırken en önemli detaylardan bir tanesi de uygun kapatıcı bul konusudur. Kapatıcıların hangi tonlarda olması cilde göre nasıl seçilmesi gerektiği gibi konular pek çok kişinin kafalarında büyük bir soru işareti olarak yer etmektedir. Her kapatıcı rengi her cilt tipine uygun olmamaktadır. Bu nedenle de seçilecek olan kapatıcıların kişilere özel olması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Kapatıcının renk tonundan yoğunluğuna ve uygulama biçimine kadar birtakım detaylar bulunmaktadır. Bu detaylara dikkat edilmesi durumunda kişiler kendilerine en uygun olan kapatıcıyı bulabilmektedir. Aynı zamanda hangi bölge için hangi tonda kapatıcı kullanılması gerektiği konusu da özellikle dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir.

Kapatıcı Nasıl Seçilir?

Makyaj yaparken kusurların gizlenmesi için en önemli makyaj malzemesi kapatıcı olurken pek çok kişi kapatıcı nasıl seçilir konusunu merak etmektedir. Bu noktada seçilecek olan kapatıcı için belirli hususlara dikkat edilmesi gerekir. Herkes için kapatıcıların özellikleri değişiklik gösterebilir. Bu aşamada en önemli noktalardan birisi de kapatıcıların hangi alanlara hangi amaçlar ile uygulanacağı olmaktadır. Kapatıcı seçimi yapılırken birden fazla unsur bulunmaktadır. Bu unsurlara önem verilmesi durumunda isteyen herkes kendisine uygun kapatıcı seçimi nasıl yapmaları gerektiğini de bilirler. Bu sayede de hangi maç ile hangi kapatıcı kullanmaları gerektiğini bulabilirler.

uygun kapatıcı bulma

Kapatıcı Tonu Nasıl Seçilmelidir?

Kusursuz bir makyaj için olmazsa olmaz olan makyaj malzemelerinden birisi de kapatıcı olmaktadır. Bu noktada pek çok kişinin en çok zorlandıkları konulardan bir tanesi de kapatıcı tonunun nasıl seçileceği konusu olmaktadır. Kapatıcı tonu seçmek için öncelikli olarak kişilerin kendi cilt tonlarını iyi analiz etmeleri gerekir. Bu kapatıcı tonu seçme konusunda en önemli noktalardan birisidir. Ancak esas olarak bilinmesi gereken önemli noktalardan birisi de bir tonda olan kapatıcının her alanda uygulanamayacağıdır. Örnek olarak 2 tonunda ten rengine sahip olan bir kişi 1 tonunda olan kapatıcıyı hem gözaltlarına hem de sivilce izi gibi kusurlu bölgelerine uygulayamamaktadır. Bu nedenle de kapatıcı tonu seçimi yaparken hangi bölgede ne amaçla kullanılacağı büyük bir önem taşımaktadır.

Kapatıcı seçimi yapılırken gözaltı için kapatıcı seçimi yapılacaksa eğer kesinlikle kişilerin kendi cilt tonlarında bir ya da iki ton daha açık bir ton seçmeleri gerekir. Yine kişiler sivilce ve yanık gibi izleri kapatmak adına da kapatıcı kullanmayı tercih edebilirler. Bu kusurları gizlemek adına en etkili yöntem de kendi tonundan daha koyu bir kapatıcı uygulamaktır. Bu nedenle de kusurları gizlemek adına kişilerin kendi cilt tonlarından en az bir ton daha koyu kapatıcı tonu seçmeleri gerekir.

Kapatıcı Markası Nasıl Seçilmelidir?

Piyasada pek çok kapatıcı markası yer alırken kişiler en iyi kapatıcı markası konusunda kararsız kalmaktadır. Bu noktada en iyi denilebilecek bir marka bulunmamaktadır. Ancak piyasada iyi kalitede makyaj ürünleri satan pek çok kozmetik markası bulunmaktadır. Bu noktada cilde herhangi bir yan etki yapmaması adına kapatıcı seçimi yaparken de doğal içeriklere sahip olmasına dikkat edilmesi faydalı olacaktır. Bu noktada özellikle de vegan formüller ile hazırlanmış olan kapatıcı markaları tercih etmek ciltte en ufak bir olumsuz etkiye de sebebiyet vermeyecektir. Bunun için de alınacak olan kapatıcıların arka kısımlarında yer alan sembollere ve içeriklere iyi bir şekilde bakılması gerekmektedir.

Cilt Tipine Göre Kapatıcı Nasıl Seçilir?

Kapatıcı seçmek konusunda pek çok kişinin sorun yaşadıkları konulardan bir tanesi de cilt tiplerine göre kapatıcı seçimi olmaktadır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken belirli detaylar bulunmaktadır. Cilt tipleri yağlı, karma, kuru ve hassas olmak üzere farklı alanlara ayrılmaktadır. Bu noktada cilt tipine uygun olmayan kapatıcılar cilt üzerinde kusma meydana getirebilir. Bu durumun yaşanmaması adına kapatıcı seçimi yapılırken cilt tipine uygun ürünlerin seçimine dikkat edilmesi gerekir. Böylelikle de olumsuz bir durum meydana gelmeyecektir.

Cilt tipine göre kapatıcı seçimi yapılırken kapatıcıların özellikleri iyi incelenmelidir. Eğer kuru cilt tipinde bir kişi kapatıcı seçimi yapacak ise kesinlikle daha yumuşak kıvamlı bir kapatıcı seçimi yapması gerekir. Bu durum kuru cilt tipleri için uygulamanın da biraz daha kolay olmasını sağlayacaktır. Yağlı cilt tiplerinin ise kuru cilt tiplerinin aksine daha katı ve kuru kıvamlı bir kapatıcı tercihi yapmaları gerekmektedir. Kapatıcı tercihini eğer yağlı ciltlere göre uyumsuz olacak şekilde yaparlar ise kapatıcı cildi tutmayacak ve kusacaktır. Bu da kötü bir görünüme neden olacaktır.

Yorum gönder