×

Senin Mat Rujun Hangisi?

mat rujun

Senin Mat Rujun Hangisi?

Bayanların makyajda en çok dikkat ettikleri ve özen gösterdikleri makyaj ürünlerinden biri de rujlar olurken en iyi mat rujun pek çok kadının ilgisini çekiyor. Parlak ya da mat bitişli rujlar tercih etmek tamamen kişiye kalmıştır. Ancak burada mat rujlar ve sizlerin seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgi verilecektir. Mat ruj son zamanlarda oldukça popüler ve tercih edilen rujlardır. Size yakışan en iyi mat ruj rengini bulmak için cilt tonunuzu bilmeniz ve buna göre karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Yanlış ruj seçimi yapığınız tüm mükemmel makyajınızı etkisiz hale getirebilir. Ne kadar profesyonel bir makyaj yapmış olursanız olun eğer ki ruj seçiminiz doğru değilse bu kötü bir görüntü yaratarak istenmeyen sonuçlara yol açacaktır.

mat rujun

Klasik mat Ruj Mu, Likit Mat Ruj Mu?

Rujun markası ve yapısı oldukça önemlidir ancak uygulama şekline uygun ruj tercih etmek de çok önemliyken klasik mat ruj mu yoksa likit mat ruj mu konusu pek çok kadının kafasını karıştırır. Uygulama kolaylığı sağlamak sadece rujun yapısına bağlı değildir. Dudak şeklinizin daha belirgin olması için ruj öncesi dudak kalemi kullanabilirsiniz fakat likit mat rujlar ile bu dudak kalemine ihtiyaç bile duymadan çok düzgün bir şekilde rujunuzu dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Likit mat rujlar uygulama açısından ve rujun dudaklarınıza tam geçmesi açısından çok etkilidir. Mat rujun ise en çok tercih edilen yapısıdır. Peki klasik yapıda mat rujlar nasıldır? Uygulaması yine kolaydır ancak likit mat rujlar bu konu da daha ön plandadır. Klasik mat rujlar yumuşak dokusu sayesinde dudaklarınızı hem nemlendirir hem de hoş bir görünüm sağlayarak dudaklarınızı olduğundan daha dolgun gösterir. Bu da daha çekici bir görünüm elde etmenizi sağlar. Klasik ya da likit mat ruj tercihi ise tamamen kişiye bağlı seçeneklerdir.

Esmer Bayanlarda Mat Ruj Seçimi Nasıl Olmalı?

Mat ruj dudakları dolgun gösterme özelliği ve doğal bir görünüm sağlaması ile ön plana çıkmış rujlardır. Tabi bu rujları seçerken ten rengimize dikkat ederek seçimler yapmamız gerekir. Esmer tenler için doğru mat ruj seçilirken de aynı zaman da esmer tenin etkileyici doğal görünümünü de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Esmer bayanlara en çok yakışan mat rujlar hem canlı duruşa sahip rujlardır. Kırmızı ve bordo gibi mat ruj renk seçenekleri esmer bayanların teninde en çekici duran renklerdir. Eğer ki esmer tenli bayanlar daha hafif ya da günlük makyajda daha doğal bir makyaj yapmayı tercih edecek olurlarsa da yine mat rujların doğal görünümü ön plana çıkmaktadır. Şeftali ya da hafif kahve alt tonlu pembe mat rujlar çok yakışacaktır. Aynı zamanda doğallığı yakalayacaktır. Fakat doğallık yerine daha göz alıcı ve çarpıcı renkler tercih etmek isterlerse de fuşya ya da mor renkleri de çok yakışacaktır.

Kumral Bayanlara En Çok Yakışacak Mat Ruj ve Rengi nedir?

Kumral tene sahip bayanlar bu konuda oldukça şanslıdırlar. Renk ve ruj bakımından sınırsız şekilde her ruj kumral tenli bayanlara yakışmaktadır. Ancak önemli hedef ten ile en ideal uyumu yakalamaktır. Kumral tende mat ruj oldukça doğal bir görünüm sağlayacaklardır. Kumral tenler için mat ruj seçerken tam olarak daha doğal bir görünüm mü yoksa ağır bir makyaj mı tercih edeceği göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer hafif ve doğal bir görünüm sağlamak isteniyorsa mercan tonları, gülkurusu ve somon tonları mat rujlar kumral tenli bayanlarda çok hoş bir görüntü sağlayacaktır. Eğer ki dudakları ön plana çıkarmak ve daha dolgun görünmesini sağlamak isteniyorsa da koyu renkte özellikle kırmızı tonda mat rujlar tercih edilebilir. Özellikle belirtmemiz gerekirse mat rujlar en çok kumral ve buğday tenli bayanlara çok yakışmaktadır.

Sarışın Bayanlara Göre En Güzel Mat Ruj Tonları Nelerdir?

Sarışın bayanların en çok sıkıntı yaşadığı durum soluk ve cansız bir cilt görünüme sahip olmalarıdır. Sarışınlar için mat ruj canlı renklere sahip rujlardır. Sarışın bayanlar doğru mat ruj seçimleri ile ciltlerine daha canlı bir görünüm kazandırabilirler. Doğru bir mat ruj seçimi ile sarışın bayanlar ciltlerine canlılık katarak ten ve göz makyajlarını hoş bir şekilde tamamlayabilirler. Özellikle pastel tonlarda, pembe ya da fuşya tonlarında mat ruj tercih etmeleri doğal bir görünüm sağlayarak etkili ve canlı bir görünüm sağlar. Sarışın bayanlar gece makyajı olarak da koyu tonlarda mat ruj tercih ederek daha çekici bir görünüm sağlayabilirler. Sarışın tene sahip bayanlarda hem mat hem koyu tonda rujlar oldukça çekici ve etkileyici bir etki bırakır.

Yorum gönder