×

Takma Kirpik Kullanımı Nasıl Olmalı

Takma kirpik 

Takma Kirpik Kullanımı Nasıl Olmalı

Takma kirpik günden güne daha çok tercih edilmeye başlandı. Biz de bunu fırsat bilerek takma kirpik iyi mi takılır bir öğrenelim dedik ve işler birazcık karıştı! Takma kirpik takmak ve takma kirpik çıkarmak tamamen edinim işi fakat katiyen değil. Biraz denedikten sonrasında sen de kolayca takma kirpik takmaya ve çıkarmaya başlayacaksın. Daha gür kirpiklere kavuşmak için elinde tuttuğun o takma kirpiği iyi mi takacağın mevzusunda kararsızsan, derhal söylemeye koyuluyoruz. Takma kirpik takmak ve takma kirpik önerileri ile dolu yazımızı okuduktan sonrasında sen de dolgun kirpiklere kavuşacaksın.

Takma Kirpik Seçimi

Takma kirpik seçimi, iyi mi kirpiklere haiz olmak istediğine karar vermelisin. Takma kirpikler, kirpiklerin sıklığına, uzunluğuna ve kıvrıklığına bakılırsa değişik formlarda karşımıza çıkıyor. Unutma, takma kirpiği kendi kirpiğinin üstüne takacağın için, takma kirpik elinde tuttuğun halinden fazlaca daha yoğun görünecektir. Göz kapağını ölç ve takma kirpiğini ona bakılırsa kes. Takma kirpiğini keserken oldukça fazla kontrolü kaçırmamak için adım adım kesmeni öneririz. Bir de dikkat etmen ihtiyaç duyulan nokta, takma kirpiği bitiş kısmından kesmek, aksi biçimde göz pınarına muadil gelen kısımdan kesersen, naturel bir manzara elde edemeyebilirsin. Eğer mıknatıslı bir ürün kullanıyorsanız, kirpiklerin dibine ve üzerine muadil gelecek biçimde protezleri tuttuğunuzda, aslına bakarsanız kirpikler kendi kendine mıknatıs sayesinde sabitlenecektir. Takma kirpikleriniz yapıştırıldıktan sonrasında diplerde yapışkan artıkları görünüyorsa bir kulak çubuğu ile onları silmeyi unutmayın. Eğer kirpik dibinde boşluklar oluştuysa, eyeliner ya da far ile yapıştırma görüntüsünü kamufle edebilirsiniz.

Takma kirpik 

Takma Kirpik Takımı ve Çıkarımı

Takma kirpik takmak için sana gereken süre yalnızca birkaç dakika olacaktır. İlk olarak şunu yapıyoruz, kirpiklerin boyutunu incele ve eğer uzunluklar yer alıyorsa takma kirpikteki uzun kirpiği kes. Şimdi yapıştırıcı aşamasına gelebilirsin. Kirpiğini yapıştırmak için sana gereken takma kirpik yapıştırıcını, takma kirpiğin şerit hizasında sür. Sürdüğün yapıştırıcının kirpik dibine yapışabilmesi için biraz zaman ver. Yapıştırıcının 1-2 dakika gibi bir sürede kurumasını beklemek gerekiyor. Sonrasında, bir cımbız yardımı ile kirpiği tam olarak ortasından, kirpik diplerinin tam ortasına yerleştir. Cımbız ile önce iç oradan da dış kısımları oturt ve gerekirse parmaklarınla hafifçe düzelt. Takma kirpiğini çıkartmadan önce yapman gereken şey öncelikle makyajını silmen. Göz farını ve eyelinerını pamukla hafifçe sildikten hemen sonra sıra geldi takma kirpiğini çıkarmaya. Takma kirpik çıkarmak son olarak kurallı rahat ama itina isteyen bir adım. Göz makyaj suyu ile takma kirpik yapıştırıcısını yumuşat ve gözlerinin dış kısımlarından başlayarak takma kirpiği ellerin yardımıyla, yalnızca takma kirpiği tutacak biçimde sakince nazik bir biçimde kaldır.

Kullanımında Püf Noktalar

Cımbız, aplikatör sayesinde ya da elinizle kirpikleri dikkatlice kutudan ayırın. Püf Nokta: Eğer kirpikler yarım ay benzer biçimde kutuya yapıştırılmışsa, baş parmağınızı aşağı doğru hareket ettirerek kirpiği alın, kenarlardan kaldırmayın.  Takma Kirpikleri kendi göz boyutunuza göre ölçün. Püf Nokta: Eğer kirpik uzunsa dış uçlarından makas ile gözünüz için ülkü olan boya ulaşana kadar kısaltabilirsiniz. Kirpiği size hangisi rahat geliyorsa cımbızla, aplikatörle ya da ellerinizle uygulayabilirsiniz. Cımbız ya da aplikatör ile uygulamanın daha iyi netice verebileceğini unutmayın. Önce kirpiğin gözün ortasına muadil gelen kısmını yapıştırın, peşinden naturel kirpik hattınızı takip edecek halde uçları yerleştirin. Birkaç saniye kirpik diplerine hafifçe presler uygulayın. Eğer hata yaparsanız, kirpiği çıkarın, kurumuş yapıştırıcıyı paklayın ve uygulamayı tekrarlayın. Uyumadan ilkin kesinlikle kirpiklerinizi çıkartınız. Kirpiği yine kullanmak için kirpik üstündeki yapıştırıcıyı, parmaklarınızla ya da cımbız sayesinde kirpikten çıkartınız ve kirpiği kutusuna tekrar yerleştiriniz. Bu halde sonrasında yine kullanabilirsiniz. Cilt makyajınızı her zamanki gibi yapın. Sıra göz makyajına geldiğimizde ise, sadece göz kaleminizi çekin ve göz farınızı sürün. Takma kirpikleri gözünüzü takmadan ilkin, rimel çekmeyin! En uygunu, takma kirpiklerinizi yapıştırdıktan daha sonra rimelinizi veya eyelinerinizi yapmak olacaktır. Son olarak bir bonus ipucu takma kirpiği taktıktan sonrasında, yapıştırıcı birazcık belli olacaktır. Biz burada takma kirpiğin organik durmasını istiyoruz. İşlem bittikten sonrasında rimel ile kirpiklerin üstünden geçin. En son, eyeliner çekme mevzusunda usta iseniz, kaş bitimine kadar kuyruklu bir eyeliner çekin bu mükemmel duracaktır! Ürünlerin kişiye hususi kullanım için tasarlandığını da bilmelisiniz. Ancak yeniden de göz rahatlıkla mikrop kapabilen bir organ olduğundan, kirpiklerin bakımına ve hijyenine fazladan itina göstermeniz şart. Takma kirpikler standart ölçülere nazaran tasarlanır sadece sizin yüz hatlarınız ya da güzellik anlayışınız bu standartlarından haricinde olabilir. İhtiyaç duyduğunuzda kirpikleri kesmekten çekinmemelisiniz.

Yorum gönder