×

Takma Kirpik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Takma Kirpik 

Takma Kirpik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Cımbız, aplikatör sayesinde ya da elinizle kirpikleri dikkatlice kutudan ayırın. Püf Nokta: Eğer kirpikler yarım ay benzer biçimde kutuya yapıştırılmışsa, baş parmağınızı aşağı doğru hareket ettirerek kirpiği alın, kenarlardan kaldırmayın.  Takma Kirpik kendi göz boyutunuza göre ölçün. Püf Nokta: Eğer kirpik uzunsa dış uçlarından makas ile gözünüz için ülkü olan boya ulaşana kadar kısaltabilirsiniz. Kirpiği size hangisi rahat geliyorsa cımbızla, aplikatörle ya da ellerinizle uygulayabilirsiniz. Cımbız ya da aplikatör ile uygulamanın daha iyi netice verebileceğini unutmayın. Önce kirpiğin gözün ortasına muadil gelen kısmını yapıştırın, peşinden naturel kirpik hattınızı takip edecek halde uçları yerleştirin. Birkaç saniye kirpik diplerine hafifçe presler uygulayın. Eğer hata yaparsanız, kirpiği çıkarın, kurumuş yapıştırıcıyı paklayın ve uygulamayı tekrarlayın.

Uyumadan ilkin kesinlikle kirpiklerinizi çıkartınız. Kirpiği yine kullanmak için kirpik üstündeki yapıştırıcıyı, parmaklarınızla ya da cımbız sayesinde kirpikten çıkartınız ve kirpiği kutusuna tekrar yerleştiriniz. Bu halde sonrasında yine kullanabilirsiniz. Cilt makyajınızı her zamanki gibi yapın. Sıra göz makyajına geldiğimizde ise, sadece göz kaleminizi çekin ve göz farınızı sürün. Takma kirpikleri gözünüzü takmadan ilkin, rimel çekmeyin! En uygunu, takma kirpiklerinizi yapıştırdıktan daha sonra rimelinizi veya eyelinerinizi yapmak olacaktır. Son olarak bir bonus ipucu takma kirpiği taktıktan sonrasında, yapıştırıcı birazcık belli olacaktır. Biz burada takma kirpiğin organik durmasını istiyoruz. İşlem bittikten sonrasında rimel ile kirpiklerin üstünden geçin. En son, eyeliner çekme mevzusunda usta iseniz, kaş bitimine kadar kuyruklu bir eyeliner çekin bu mükemmel duracaktır! Ürünlerin kişiye hususi kullanım için tasarlandığını da bilmelisiniz. Ancak yeniden de göz rahatlıkla mikrop kapabilen bir organ olduğundan, kirpiklerin bakımına ve hijyenine fazladan itina göstermeniz şart. Takma kirpikler standart ölçülere nazaran tasarlanır sadece sizin yüz hatlarınız ya da güzellik anlayışınız bu standartlarından haricinde olabilir. İhtiyaç duyduğunuzda kirpikleri kesmekten çekinmemelisiniz.

Takma Kirpik 

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Tavsiyesi

Hangi araç-gereç hangi sırayla kullanılır, basit bir biçimde makyaj iyi mi yapılır bilmek istiyorsan okumaya devam. İlk aşamada her daim nemlendirici kremler olmalıdır. İkinci aşaman; BB krem ya da CC krem Makyaj malzemeleri bireyin tenine müsait tonlarda olmak zorunda. Cilt tonuna ve tipine uygun olan kapatıcı krem ile göz altın hariç yüzünü kapatabilirsin Olmazsa olmazın allık Elmacık kemiklerini endamlı bir şekilde yapacaksan makyaj modası için çoğunlukla tercih edilen pastel tonları allıkları kullanabilirsin. Aydınlatıcı olmadan makyaj tamamlanmaz Özellikle akşam makyajı yapacaksan ne olursa olsun bir highlight almalısın. Bu senenin her makyaj malzemesi cafcaflı olabilir fakat sen yeniden de bu makyaj stili için fazlaca çabuk etme. Biraz ışıltı yeter. Renkli gözlerin var ise ilk öğrenmen ihtiyaç duyulan göz makyajında buğulu bakışlar olmalı. Bak bu kıyağımızı da unutma. Kullanması zor fakat alışınca vazgeçilemeyen ürün; Eyeliner. Kullanmak zorunda değilsin fakat heves ettim dersen, bir dene bakalım. En iyisinden bir rimel. Bazen sadece rimel sürerek bile ayrım yaratabileceksin. Bu yüzden fırçası kirpiği tek tek ayırabilecek türden bir rimel edin ve o şahane bakışlarınla herkesi etkile. Dudaklar noksan mi kalsın? Gün arasında kullanacaksan edinmen ihtiyaç duyulan tek şey; parlak nemlendiriciler.

Rujun Tarihi Hakkında

Afrika’da ve Batı Avrupa’da ortaya çıkarılan kaya resimlerinde bayanların ruj kullandıkları görülmektedir. Antik Mısır’da doğal renkli, pigmentler ve hayvan yağları karışmasını sağlayarak günümüz rujlarının temeli oluşturulmuştur. Rujları daha iyi kokar bir hale getirmek için rujlara muhtelif esanslar eklenmişti. Çivi yazılı birtakım metinler, bayanların süsen çiçeği şeklinde birtakım asitli bitkilerin sularını dudaklarını renklendirmek için kullandıklarından bahsediyor. Ruj, dudağa renk vermesi için kullanılan ve arasında pigmentler, yağlar, balmumu ve yumuşatıcı maddeler içeren bir kozmetik ürünüdür. Çeşit çeşit pigment ve renklerde, parlak ve belki de simli olabilir. Makyaj ürünlerinin en oldukça tercih edilen ürünüdür. Ruj kelimesi Fransızcadan gelmektedir “kırmızı” manasındadır. Rujun arasında ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır. Dünyada her üç hanımdan biri ruj kullanmaktadır ve yaşamı süresince bir hanım yaklaşık altı gram ruj yutmaktadır.

Kozmetiğin Zararları

Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar ve sağlığa zararları denildiğinde normal olarak aklımıza gün içinde kullandığımız muhtelif kozmetik mamüller geliyor. Gün arasında bilincinde olmadan bir oldukça kimyasala maruz kalıyoruz ve bunların birçoğunun ne yazık ki bilincinde bile değiliz. Özellikle oldukça masum gözüken ve aslen güzelliğimiz ve bakımımız için saçımızdan, cildimize kadar kullandığımız kozmetik mamüller, içinde sağlığımıza tesir edebilecek muhtelif kimyasallar barındırıyor. Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar ancak kullanıcılarına zarar vermekle kalmıyor sulara ve hatta muhtelif yollarla toprağa da karışarak çevreye de zarar veriyor. Bulunduğumuz çevrenin zarar görmesi bütün insanlığın zarar görmesi anlamına geldiğinden üreticilerin bu kimyasalları kullanmaması için tüketicilerin bilgili olması çok önemli. Kozmetik mamüllerin zararları ile alakalı malumat sahibi olarak buna nazaran satın alma yapmamız gerekiyor.

Yorum gönder