×

Toz Kontür ile Krem Kontür Arasındaki Farklar Neler

Toz kontür ile krem kontür arasındaki farklar neler

Toz Kontür ile Krem Kontür Arasındaki Farklar Neler

Son zamanlarda büyük bir yaygınlık kazanan kontür uygulaması, makyajınızın kusursuz bir güzellikte olmasına zemin oluşturmaktadır. Yüzü zayıf göstermekten, hatları belli etmeye dek pek çok işlev için kullanılan kontür yöntemi, büyük bir hız ile yaygınlık kazanmaya devam ediyor. Yağlı ciltler için toz kontür uygulaması tavsiye edilirken, krem kontürün toz kontüre nazaran daha kalıcı olduğu da bilinmektedir. Toz kontür ile krem kontür arasındaki farklar neler sorusu, bu uygulamayı yapan ya da yapmayı düşünen makyaj severler tarafından merak edilmektedir. Uygulayacağınız makyajınızın ne kadar dayanıklı olmasını istiyorsanız, buna göre ürünler seçmenizde fayda vardır. Yüze her vakit doğal bir görünüm sağlayan toz kontür, kusursuz bir makyaj süreci oluşturacaktır. Kontür uygulaması konusunda acemi olan bireylerin, toz kontür kullanmaları daha mantıklı olacaktır. Krem kontür de tabi ki doğal bir görünüm sağlar fakat uygulama konusunda biraz profesyonellik ister. Uygun bir şekilde yediremediğiniz krem kontür, leke görünümü gibi durur. Fırça ile rahatça uygulanan toz kontür, biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi daha doğal bir görünüm sağlar. Temin edeceğiniz krem kontürü hem makyaj süngeri ile hem de fırçası ile uygulayabilmeniz mümkün. Krem ve toz kontürü yüzünüze, burnunuza ya da dilediğiniz bir başka bölgenizde uygulayabilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak kontür işlemi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Toz kontür ile krem kontür arasındaki farklar neler

Kontür Nedir?

Kontür nedir sorusunu, siz değerli makyaj severler için yanıtlamak isteriz. Özellikle son zamanlarda kendinden sık biçimde bahsettiren kontür uygulaması, kusursuz bir makyaj deneyimi için önem teşkil etmektedir. Resim dünyasında figürlerin sınırlarını belli etme anlamı taşıyan kontür, makyaj alanında da sık bir biçimde başvurulan bir tekniktir. Higglighter ta da bronzer ile beraber uygulanan bir teknik olan kontür, hatların belli edilmesinde rol oynar. Yüz makyajında belirli kısımlarını aydınlatıp, belirli kısımlarını gölgelendiren kontür uygulaması, küçültme, öne çıkarma ya da geri planda bırakma gibi işlemleri ile de dikkatleri üzerine çeker.

Kontür Nasıl Yapılır?

Ne olduğunu öğrendiğimiz kontürün, nasıl yapıldığı hakkında da bilgi vermek isteriz. Evet arkadaşlar, kontür nasıl yapılır gelin hep beraber inceleyelim. İlk adım olarak, kontürü yüzünüzün hangi bölgesine uygulayacağınıza emin olun. Kapatıcı ve aydınlatıcı yardımı ile kontür uygulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra ten renginize göre bir iki ton koyu fondöteninizi bronzer olarak kullanabilirken, açık tondaki fondöteninizi de aydınlatıcı ya da kapatıcı olarak kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, kontür uygulamasında kontür paleti kullanmanız mantıklı olacaktır. Far paletini andıran kontür paleti, farklı tonlar ile size kusursuz bir makyaj deneyimi yaşatacaktır. Makyaj süngeri ya da fırçası ile kontür uygulamasına başlayabilirsiniz. Kontür kalemi de yine bu uygulamada işinize yarayabilecek bir araçtır. Kontür uygulaması için gerekli malzemelerinizi yanınıza aldıysanız, artık itina ile işleme geçebilirsiniz. İlk adım olarak makyaj bazınızı uyguladıktan sonra, açık fondöten, kapatıcı veya aydınlatıcınızı elmacık kemikleriniz ile beraber aydınlık katmak istediğiniz bölgelerinize uygulamalısınız. Bronzer ya da koyu fondöteninizi çizgi biçiminde elmacık kemikleriniz alt kısmına uygulayarak dağıtın. Uygulayacağınız bu adım elmacık kemiklerinizi belirginleştirecek, muazzam bir görünüm katacak. Bir sonraki adımda burun kemiğinize, elmacık kemiğinizin üst kısmına ve dudak üst kısmınıza aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Kontür ile İlgili Tüyolar

Kontür uygulaması yapmaktan zevk alan ya da daha bu alanda hiç deneyim sahibi olmamış olan bireylere kontür ile ilgili tüyolar vermek isteriz. İşte bu tüyolar şu şekildedir:

  • Uygulayacağınız kontürün kalıcılığını artırmak ve sabitlemek adına transparan pudra uygulaması gerçekleştirebilirsiniz.
  • Fondöten yardımı ile uygulayacağınız kontür yüzünüzde daha net bir ifade bırakır. Aynı işlemi pudra ile uyguladığınız taktirde daha doğal bir görünüm elde edeceksiniz.
  • Doğru ürünü, doğru miktarda ve doğru bölgeye uyguladığınız taktirde başarılı bir kontür çalışması elde etmiş olacaksınız.
  • Şikayetçi olduğunuz bölgeleri, kontür uygulaması sayesinde boyutlandırabilirsiniz.
  • Gıdı bölgenizi, kontür uygulaması sayesinde arka planda tutabilme imkanı yakalayabilirsiniz.
  • Kontür uygulaması ile beraber yüz hatlarınızı yumuşatabilir, ince görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sivri bir çene görünümüne, kontür yardımı ile ulaşabilirsiniz.
  • Geniş görünen alnınızı kontür uygulaması ile normal bir görünüme ulaştırabilirsiniz.
  • Kontür uygulamasını göğüs, boyun, kulak ve omuz bölgelerinizde de kullanabilirsiniz.
  • Cildi yormamak için günlük makyaj için her defasında kontür uygulaması yapmamanızı öneririz. Özel günlerde bu uygulamayı yapmanız daha mantıklı olacaktır.
  • Kontür uygulaması için alacağınız makyaj malzemelerinin uçuk bir şekilde simli olmamasına özen gösteriniz.
  • Beyaz tene sahip olan hanımlar soğuk tonlu ürünleri tercih etmeli. Buğday ya da esmer tenli bireyler ise sıcak tonlu ürünler kullanmalıdır.
  • Turuncu tonlarda bir bronzeri tercih etmemenizi öneririz.
  • Dudaklarının ince olmasından şikayetçi olan bireyler, dudak üstüne uygulanan kontür çalışması ile dolgunluk kazanabilir.
  • Kontür uygulamasını sonlandırmanın ardından, allığınızı yanağınıza sürerken, kapatıcı ile aydınlatıcı uyguladığınız bölgeyi ortalamaya dikkat ederek allığınızı dağıtınız.

Yorum gönder