×

Transparan Pudra ile Normal Pudra Arasındaki Farklar Neler

transparan pudra ile normal pudra arasındaki farklar neler

Transparan Pudra ile Normal Pudra Arasındaki Farklar Neler

Tüm makyaj sever kadınların mutlaka kullandığı bir makyaj ürünü olan pudra, kusursuz bir makyajın temelini oluşturur. Makyaj duruşunu sabitlemeye yarayan pudra, makyajınızı sürekli taze tutar. Kusursuz bir makyajın temeli haline gelen pudra, özellikle son zamanlarda büyük bir yaygınlık kazanmıştır. Tek bir çeşitten oluşmayan pudra, çeşitli görevleri ile makyaj tamamlayıcısı olmaktadır. Yazmış olduğumuz bu yazımızda siz değerli makyaj severlere transparan pudra ile normal pudra arasındaki farklar neler sorusunun cevabını vereceğiz, okumaya devam ediniz.

Transparan Pudra Nedir?

Tüm makyaj severleri yakından ilgilendirecek bir makyaj olma özelliği taşıyan transparan pudra nedir gelin hep beraber inceleyelim. Renksiz bir pudra olarak karşımıza çıkan bu makyaj ürünü, gereksiz gibi görünse de aslında gizli bir sihre sahiptir. Televizyon ve sinema sektöründe yaygın bir biçimde kullanılan bu ürün, blogger ve makyaj severler tarafında da son dönemlerde ilgi görmeye başladı. Kusursuz bir ten görünümü için gerekli olan transparan pudra, her cilt tipine uygun biçimde tasarlanmıştır. Yağlı cilde sahip bireylerin bu pudra sayesinde parlak görünümlü ciltten kurtulduğunu biliyor muydunuz? Evet, yazımızın başında da söylemiş olduğumuz gibi gereksiz bir ürünmüş gibi görünüyor olsa da, transparan pudra çoğu zaman günü kurtarır!

transparan pudra ile normal pudra arasındaki farklar neler

Transparan Pudra Ne İşe Yarar?

Görevi anlata anlata bitmeyecek olan transparan pudra, cilde sihirli bir dokunuş yapar. Trans paran pudra ne işe yarar sorusunun cevabını pek çok makyaj sever bilmez. Bu pudra, makyaj sabitlemek için büyük rol oynar. Parlama yapan fondöteni pudra ile engelleyebileceğinizi de aklınızın bir köşesinde bulundurun. Tüm bunlarla beraber göz altına sürülen transparan pudra, çizgilerin dolmasına engel olarak kusursuz bir cilt görünümü sağlar. Işıltılı transparan pudraların strobing etkisi yaptığı da bilinen gerçekler arasında. Makyajın sabitlenmesini sağlayan transparan pudralar, cildin mükemmel bir ışıltıya kavuşmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilt için doğru tercih olacak olan transparan pudra, çok işinize yarayacak. Makyajı tazeleyen transparan pudra, makyaj sabitlenmesinde büyük rol oynar. Yağlı ciltlerde gereksiz parlamaları önleyen transparan pudra ile mat bir görünüm elde edebilirsiniz. Normal pudralara nazaran, transparan pudralar kapatıcılık etkisi sunmazlar. Daha çok makyaj sabitlemek için kullanılan transparanların belli bir rengi yoktur. Doğan bir bitiriş için transparan pudra kesinlikle önerilebilir. Bunun dışında porselen gibi bir görünüme de yine transparan pudra ile erişebilirsiniz.

Normal Pudra Nedir, Ne İşe Yarar?

Pudra nedir, ne işe yarar sorularının cevapları, makyaj severler tarafından merak edilmektedir. Normal pudralar cilt problemlerini kapatmak için kullanılır ve pek çok renkte pudra bulmak mümkündür. Ten makyajının kalıcılığını artıran pudra, pürüzsüzlük için de elinden geleni yapar. Makyaj ritüeline harika bir bitiş sağlayan pudra, uygulanan makyajın kalitesini de artırmaktadır. Normal pudralar başta olmak üzere pek çok pudra çeşidi bulunmaktadır fakat en çok normal pudralar tercih edilirken, sırayı transparan pudralar takip etmektedir. Yağlı bir cilt yapısına sahip olan bireyler, normal pudralar sayesinde cilt tonlarını sabitleyerek, gereksiz parlamaların önüne geçebilirler.

Arasındaki Farklar Nelerdir?

Öncelikli olarak bilmek gerekir ki, transparan pudralar genel anlamda makyajı mat bir hale sokmak ve sabitleştirmek için kullanılır. Normal pudra ise genel anlamda ciltteki kusurları kapatmakla beraber, daha eşit bir cilt rengi oluşturmak gayesi ile kullanılır. Transparan pudra, isminden de anlaşılacağı gibi renksiz bir pudradır, normal pudra pek çok farklı renkte karşımıza çıkabilir. Bunun dışında transparan pudra ciltte yokmuş gibi bir kapatıcılık sağlarken, normal pudralar ürüne, renge göre değişiklik gösterecek bir kapatıcılık sergiler. Bu sebeple çoğu normal pudralar yapı olarak transparan pudralardan kalın üretilmektedir. Örnek vermek gerekirse; kapatıcılığından memnun olduğunuz bir fondöten, BB-CC krem tarzı ürünler kullandığınız vakit, üzerine normal pudra ile bir geçiş atarsanız daha kalın bir tabaka oluşmuş olur. Bununla beraber makyajınız daha yapay bir görünüme ulaşır. Bu tarz bir durumda yalnızca sabitlemeyle beraber, yağlı bir cildiniz var ise matlaştırmak gayesi ile transparan pudra kullanmalısınız. Sıcak yaz aylarında yağlı ya da karma cilt yapısına sahip hanımlar, parlamaları engellemek ve kapatıcılık için likit fondöten kullanmadan direkt normal pudra kullanabilirler. Bunun dışında ten renginizi eşitlemek ya da kapatmak vs. gibi durumlara gereksinim duymuyorsanız doğduran parlamayı geciktirmek amaçlı transparan pudra uygulayabilirsiniz. Kullandığınız göz altı kapatıcınızın çizgilere dolma sorunu ile karşı karşıyaysanız, transparan pudra yardımı ile sabitleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum kapatıcınızın daha kalıcı olması ile beraber çizgilere dolmasını engelleyecektir. Pudra dozunu uygun tutmaya özen gösteriniz.

Yorum gönder