×

Transparan Pudra Nedir? Nasıl Uygulanır?

transparan pudra

Transparan Pudra Nedir? Nasıl Uygulanır?

Makyaj konusunda popüler uygulamalardan bir tanesi de transparan pudra uygulaması olmaktadır. Bu pudralar özellikle de mükemmel bir ten makyajı yapmak için tercih edilmektedir. Özellikle de günün her saatinde kusursuz ve aynı zamanda mat görünümlü olan bir cilt için transparan pudra son dönemlerin vazgeçilmez makyaj uygulamalarından birisi haline gelmiştir. Cildin mat ve pürüzsüz görünmesini sağlamak adına yapılabilecek pek çok makyaj uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalardan birisi de pudra uygulamasıdır. Bu pudraya her kadının çantasında yer vermesi gerekmektedir. Günün her anında oldukça kolay bir biçimde uygulanabilmesi nedeniyle cildin her an pürüzsüz görünmesini sağlar.

Transparan Pudranın Normal Pudradan Farkı Nedir?

Pudra, kullanımı ve duruşu nedeniyle bazı kadınlar için zor görünse de transparan pudra kadınların gün içerisinde en büyük kurtarıcısı olabilmektedir. Normal pudralar sürüldükleri zaman ciltte pütürlü bir görünüme neden olabilmektedir. Ancak transparan pudrada durum daha farklıdır. Bu pudralar cilt tonları ile yakın tonlardadır ve uygulamasının kolay olmasının yanı sıra cildin son derecede pürüzsüz görünmesine neden olmaktadır. Bu pudralar genellikle açık tonlarda olsa bile her cilt tonuna uygun olan pudraları bulmak söz konusudur. Böylelikle de esmer bir ten de beyaz bir ten de sarışın bir ten de bu pudraları kullanarak ciltlerinin bir hayli pürüzsüz ve mat görünmesini sağlayabilmektedirler.

Transparan pudralar farklı formlara sahip olsalar bile yine de aynı sonucu vermektedir. Bu noktada pudraların en önemli özellikleri ise cildi bir yandan mat hale getirirken bir diğer yandan da aydınlatıcı bir etkiye sahip olmasıdır. Bu nedenle de pürüzsüz cilt makyajı yapmak isteyen kadınlar çantalarından bu pudraları kesinlikle eksik etmemektedir.  Yine trasparan pudra seçimi yapılırken kuru ciltler aydınlatıcı özelliği olan pudraları tercih edebilirler. Karma ve yağlı cilt tipine sahip olan kişiler de pudra seçimlerini yaparken matlaştırıcı etkiye sahip olan pudraları tercih edebilirler.

transparan pudra

Transparan Pudra Ne İçin Kullanılır?

Daha çok yüze uygulandığı düşünülse bile transparan pudra yalnızca yanak ve alın çevrelerine uygulanmamaktadır. Bu pudralar ile birlikte makyaj yaparken gözaltı kapatıcısı olarak kullanmak da kontür işlemi ardından yüzü sabitlemek için de kullanmak mümkündür. Bu pudralar makyajın her alanında kullanılabilmektedir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler cilt makyajı uygulamalarını tamamlamaları ardından matlaştırıcı etkisini kullanmak adına transparan pudra uygulaması yapabilirler. Cilt makyajında pudra oldukça önemli işlevler görmektedir. Yağlı görünümüz azaltabildiği gibi kuru cilt tiplerinde de aydınlatıcı özelliği görebilmektedir. Aynı zamanda rimel öncesinde kirpiklere de uygulamaya yapılabilir. Rimel sürmeden önce kirpiklere transparan pudra uygulanır ve ardından da rimel sürülür. Bu sayede kirpiklerin olduğundan daha dolgun ve uzun görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda transparan pudralar parlak rujların mat bir hale getirilmesi konusunda da oldukça etkilidir. Rujun sürülmesi ardından tek kat bir peçeteye hafifçe pudra uygulanır. Pudralı peçete dudakların arasında sıkıştırılır ve dudaklar mat bir görünüm kazanır.

Transparan Pudra Nasıl Uygulanır?

Cilt makyajı için özellikle de son dönemlerde giderek popüler hale gelen transparan pudra, uygulama konusunda da büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu pudranın uygulanması için öncelikli olarak nasıl bir pudra seçilmiş olduğu önemlidir. Eğer pudra toz formda olan bir pudra ise öncelikli olarak kapak kısmına uygulamanın yapılacağı kadar pudra eklenmektedir. Daha sonrasında ise kalın bir pudra fırçası kapağın içerisinde gezdirilir. Ardından da fırça üzerine kalan pudra fazla kısımların gitmesi adına parmak hareketi ile atılır. Fırça, yüzün özellikle de yağlı olan bölgelerinde gezdirilir. Hafif bir uygulama ile birlikte oldukça kusursuz bir görünüm elde edilir.

Pudra eğer sıkıştırılmış bir halde ise uygulaması da çok daha kolay olacaktır. Sıkıştırılmış pudra uygulaması için sünger ya da makyaj fırçası kullanılabilir. Eğer sünger ile uygulama yapılacak ise sıkıştırılmış pudra üzerine hafif bir şekilde sünger bastırılır. Daha sonrasında süngerin pudralı olan kısmı cildin yağlı olan kısımlarında gezdirilir ve böylelikle de uygulama tamamlanır. Eğer uygulama fırça ile yapılacaksa aynı toz pudrada olduğu gibi uygulama aynı formda yapılır.

Transparan Pudranın Zararları Var mıdır?

Cildi yaşlandırması gibi sebepler düşünülerek pudra zararlı mıdır konusu pek çok kadının kafasını karıştırmaktadır. Ancak transparan pudranın cilde artı yönde olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Bu noktada tercih edilecek olan pudranın markası ve içeriği oldukça önemlidir. Özellikle de bitkisel içerikler ile hazırlanmış olan pudraların cilt sağlığına olumsuz bir yan etkisi bulunmamaktadır. İsteyen herkes sağlıklı bir şekilde bu pudraları kullanabilmektedir.

Yorum gönder