×

Yağlı Ciltlere Nasıl Bakım Uygulanır

Yağlı Ciltlere

Yağlı Ciltlere Nasıl Bakım Uygulanır

Yağlı Ciltlere, apayrı bir dikkat ve ilgi ihtiyacı istemektedir. Fazla üretilen yağ maddesinden dolayı yüzdeki büyüyen küçük delikler akne ve siyah nokta sorunlarına ortam oluşturur. Bakım, sürekli üretilen yağ yüzünden yapıldığı gibi kalmaz. Yağlı ten temizliği gerçekleştirilmediği vakit tonlar etrafa yayılabilir ve ten bakımı resmen akabilir. Aydınlık problemi de üstüne süs olur. Yağlı tenler bu sorunlara yanıt almak esasında çok da zor değil. Uyandığında sürdüğün makyajı muhafaza etmek güç bir durum olabilir. Uyandığında sürdüğün makyaj gün sonunda aynen kalabilsin istiyorsan birtakım tedbirler almak elzemdir. Güzel haberimiz ise yağlı ten kapatıcı, yağlı tenler için pudra tarzı kozmetik ürünlerinde yağlı tenler için ideal birçok bakım ürünü olabilir. Bakım köşene koyacağın çok kurtarıcı birkaç ürün ile yağlı tenin tüm sorunlarını ortadan kaldırabilirsin.

Yağlı ten, sebum salınımı aşırı çok olan ten yapısına denilen addır. Yağlı tende başarılı bir temizleme uygulanmadığında sebum salınımı ten üstünde aydınlık ve yağlı görünüşe neden olur. Bu salınımı dizginlemek için başarılı temizleme malzemeleri tercih etmeli, yağlı tenler için temizlik tavsiyelerini güzelce bilmelisin. Tenin en fazla yağ barındıran yerleri sıklıkla alın, burun ve çene kısmıdır. Bununla beraber yağlı tenlerde sıklıkla büyük gözenek problemi de olur. Bunun önüne geçmek için yağlı tenler için losyon tercih etmelisin.

Yağlı Ciltlere

Yağlı Tenler İçin Öneriler

Yağlı teni olan insanların kafasından yalnızca bir adet merak oluyor; yağlı ten temizliği ne şekilde olur?

Yağlı tenler için temizlik tavsiyeleri dileyenler ilk olarak tenini temiz tutmaya özen göstermelidir. Yağlı tenini arındırırken yüzünü hırpalayacak kadar sert dokunuşlardan vazgeçmeli, tenine narin dokunmalısın. Bakım alışkanlığında olan bütün malzemeleri de yağlı tenler ile uyumlu olduğuna özen göstermelisin.

Yağlı tenlerin en fazla gerçekleştirdiği yanlışlardan teki nemlilik katan ürünler kullanmamasıdır. Tenin sebum salınımını dizginlemek için kesinlikle gün içinde 2 defa nemli ürünleri cildine uygulamalısın. Yağlı tenler için nemli ürünler tercih ederken kesinlikle parlak olmayan bitimli özelliğinde olması ve yağlı tenlerle uyumlu haline dikkat edilmelidir. Yüz bakımına adım atmadan evvel de nemli ürünler boca ederek sürdüğün makyajın biraz fazla sürekli olmasını gerçekleştirebilirsin.

Yüzünü Temizlemeden Asla Uyuma

Yağlı tenlerin büyük yüz delikleri sorununu bitirmek için tenini hijyenik halde bırakmalısın. Yüzünü temizlemeden yattığın akşamlarda, yüzündeki makyaj o açılan deliklere girerek yüzünde siyah nokta oluşumuna sebep oluşturur. Yağlı olan tenlerin akne ve siyah noktaya yönelimi olduğu bir gerçekken bir de makyaj temizliği yapmadan yatağa girmek yüzünü iyice kötü bir hale sokacaktır.

Yağlı ten temizliği alışkanlığında başarılı malzemeleri kullanmanın büyük önem arz ettiğini belirtmiştik. Yağlı tenin parıldamaması ve siyah nokta gibi parazitlerin meydana gemlememesi için tenini güzelce arındırmalı ve yağı olmayan ten bakımı malzemelerini tercih etmelisin. Yağlı ten ne şekilde arındırılmalı merakının yanıtı için aşağılara inmeye devam et.

Yağlı Ten İçin Nemlendirici Tavsiyeleri

Yağlı tenlere uygulamak amacıyla cilt bakım ürünü tercih ederken arındırma ve besleme yönlü ürünler kullanılmalı. Tenini düzenlemek, doğal haline getirmek, gereksiz yağın temizlenmesini gerçekleştirmek için Garnier’in bakım maskesini tedarik edebilirsiniz. Birçok faydalı antioksidan barındıran yapısı sayesinde yalnızca beş dakika içinde temizleme hissiyatı oluşturan bu ürün, tenin yenilenmesine ve temizlenmesine yardım ediyor. Bu ürünü gün içinde dilediğiniz zamanda, yüzünü temizlemek düşüncesinde olduğun anlarda kullanabilir ve beş dakikada faydayı görebilirsin.

Bu sabah tenim fazla yağlı, nemli ürünler kullanayım, gibi bir düşüncen asla olmasın. Tenin ne denli yağlı ise, tenini gün içinde iki defa arındır ve nemli ürünleri yüzüne uygula. Planlı ve programlı uygulamanın akabinde teninin gerçekten daha düşük miktarda sebum ürettiğine rastlayacaksın. Yağlı tenine uygulamak maksadıyla ürün arayışında olanlar için müthiş tavsiyelerimiz mevcut.

Garnier Jel nem yapıcı ve jelimsi formülü ile ten bünyesince çabucak bir şekilde hazmediliyor, tene gerçek manada nemlilik katıyor ve mutlaka katı bir his hissettirmiyor.

Yağlı tenlerin, kendisini güzelce arındırması maksadıyla jelimsi formüldeki malzemelere de gereksinim mutlaka bulunur. Jelimsi kıvamlı malzemeler, yağlı tenin yağlanmasına engel olur. Kiehl’in yüz temizleme jeli çok sık tutulan en hoşnut olduğumuz ürünlerden bir tanesi. İlk olarak cildini nemlendir, akabinde ise bu arındırma ürününü oval biçimde cildine usulca yedir. Daha sonra tüm cildini güzelce sıcak olmayan su ile temizle. Cildini su ile arındırırken soğuk su ile yapmak yüzündeki küçük deliklerin küçülmesini ve teninin çok daha sıkı ve dinç gözükmesine fayda yapar.

Yorum gönder