×

Yüz Hattına Uygun Kontür Uygulama

Yüz hattına göre kontür uygulaması

Yüz Hattına Uygun Kontür Uygulama

Yüz hattına göre kontür uygulaması, makyajla yakından ilgili biz kadınların oldukça merak ettiği konuların önünde gelir. Son zamanlarda yüze uygulanan kontürler, aydınlatmalar ve diğer birçok yüz hattına yönelik yapılan uygulamalar makyaj platformunda geniş kapsamlı bir duruma ulaştı.  Sadece geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde ana güzellik sanayisi bu makyaj kavramlarını kabullendi böylelikle insanlar günlük hayatlarında istedikleri o güzel hatlara ve görüntüye yüzlerine uyguladıkları kontür gibi uygulamalarla ulaşabilmektedir.  Kontür uygulaması yapabilmek için öncelikle yüz tipinizi bilmekte fayda olacaktır. Dilerseniz önce yüz tipinizi öğrenelim:

Yüz hattına göre kontür uygulaması

Yüz Tipleri Nelerdir?

Yüzünüze kontür uygulaması yapmadan önce yapılması gereken ilk iş, saçınızı arkaya atın ve ayna karşısına geçin. Sonra, yüz şeklinizi inceleyin, yüzün dışında kalan yüz hatlarını aynaya bakarak herhangi bir araçla işaretler çizin. Çizdikten sonra, çizilen şekli inceleyin ve şekli unutmadan aşağıdaki şekilleri okuyun. Böylece yüz tipinizi bileceksiniz. Ve daha sonra yüz tipinize göre kontür uygulaması uygulayabileceksiniz.

Yüzünüz oval ise alnınızın ve çenenizin yüksekliği orantılıdır. Saç çizgisi ve çene güzel bir şekilde kavislidir. Kemik şekillidir, ancak çok belirgin değildir. Saç çizgisine ve çene kemiğine kontür uygulayabilirsiniz. Yanaklarınızı vurgulayın. Yanak altına allık sürmelisiniz.

Uzun bir yüzünüz varsa alnınız ve çeneniz yüksek olacaktır. Uzunluğundan dolayı yanak düz görünebilir ve belli olması gerekir. Şakaklarınıza, saç çizginize ve çene kemiğinize kontür uygulamalısınız. Yanaklarınızı ve şakaklarınızı vurgulayın. Elmacık kemiğe biraz allık sürmelisin.

Yüzünüz kare ise kemik yapınız güçlüdür. Çene hattınız her iki tarafta bir açıda. Saç çizginiz geniş ve açılı. Saç çizgisini ve çenenin köşelerini şekillendirin. Kemiklerinizi, çenenizi ve alın merkezinizi aydınlatın. Kemiklerinin altına allık sür. Bu nedenle yüz tipine göre kontür yapabilirsiniz.

Dikdörtgen bir yüz şekline sahipseniz, yüzün genişliği uzunluğundan daha büyüktür. Yanaklarınız uzun ve düz. Şakaklarınızı, saç çizginizin üst kısmını, çenenizin kenarını ve çene kemiğinizi şekillendirin. Alnın merkezini aydınlatın. Yanağa allık sürün.

Yüzünüz üçgen ise alnınız çenenizden daha dar ve yuvarlak olacaktır. Çene çizginiz açılı görünebilir. Çene daha geniştir ve elmacık kemikleri kaybolabilir. Çene ve yanağınızın ana hatlarını çizin. Kemiklerinizi aydınlatın. Elmacık kemiklerinin altına allık sür.

Kontür Nasıl Uygulanır?

İdeal kontür oluşturmak için aynı cilt tonunda krem fondöten veya pudra kullanmalısınız ve cilt tonu cilt tonundan 2 ton daha koyu olmalıdır. Benzer şekilde, kendi ten renginizden 2 renk daha açık olan aydınlatıcılar kullanmalısınız. Alt tonlar söz konusu olduğunda, cildinizde daha soğuk alt tonlar varsa, lütfen daha soğuk gri-kahverengi tonları kullanın; cildiniz daha sıcaksa, daha sıcak kırmızımsı kahverengi tonları seçin.  Fondöten kremi veya fondöten kremi seçerken formül cilt tipine ve dokusuna göre seçilmelidir. Makyajın ince çizgiler olma eğilimindeyse veya cildin gerçekten kuruysa, krem fondöten kullanmalısın. Yağlı cilde sahipseniz ya da yalnızca mat bir yüzey olsun istiyorsanız, pudra kullanabilirsiniz.

Fondöten uyguladıktan sonra bazı bronzlaştırıcılar ve vurgulayıcılar uygulamış olabilirsiniz. Ama şimdi değişme zamanı! Önce yanağa krem fosforlu kalem sürün, ardından fondöten uygulayın ve ardından kontur uygulamasını bitirin. Bu, yüz tipine göre kontür uygulamak için olağanüstü ama etkili bir yöntemdir.

Adım 1: Cilde nemlendirici ve astar uygulayın.

Adım 2: Yüz hattınızdaki belirgin kemiklere, kaş kemiklerine, burnun alt kısmına ve gözlerin iç köşelerine kremsi fosforlu bir kalem uygulayın.

Adım 3: Sıvı fondöteni bir miktar güzellik ilacı ile karıştırın ve ardından hafifçe nemlendirilmiş bir makyaj süngeri ile yüzünüze uygulayın.

Adım 4: Yüzünüzün hat biçimine göre kontur uygulayın. Çenenizin istediğiniz kadar belirgin olmadığını hissederseniz, çenenizin kenarına biraz pudra veya krem fondöten uygulayın. Yanaklarınızı keskinleştirmek istiyorsanız yanakların altında bir çizgi oluşturun. Burnu beğendiyseniz, lütfen bu bölgeye kontür uygulamayın.

Adım 5: Uygulanan makyajın uzun süre kalması için ise makyaj spreyi ile sabitleyin.

Kontür Metotları

Yüzünüzü şekillendirmek için birtakım metotlar cildinizin tonundan 2 ton daha koyu bir kontür ve ciltten 2 ton daha açık renkte bir aydınlatıcı uygulanılmalıdır.  Yüz tipine göre konturları uygulamadan önce makyaj yapılacak yüzün hazırlanması gerekir. Bundan dolayı cilde nemlendirici uygulayın.

Yüzünüzü bir kontur uygulaması olarak işaretlerseniz, işiniz her zaman daha kolay olacaktır. Elmacık kemiklerinizin hattına işaret koyun. Alın büyükse, daha dar görünmesi için fondöteni doğrudan saç çizgisine doğru hareket ettirin. Yüzdeki kemiklerin hatlarını ortaya çıkarmak için, Yüzünüzdeki oyuk olan bir çukurluk bölgesini bulun ve kemiklerin altına kontür işlemini uygulayın.

Burun, uçtan hafifçe daralabilir. Burnunuzun uzun ya da geniş görünmesi için fondöteni kaşlarınızın içine doğru tutabilirsiniz. Islak bir fondöten fırçasıyla, çizgileri bulanıklaştırmak ve bunları hatlarla birleştirmek için kontur rengi alanını hafifçe uygulayın. Fırçayı kontur alanına küçük dairesel hareketlerle hafifçe uygulayın. Ancak burun kenarı gibi detaylar için ince kıllı bir fırça kullanabilirsiniz. Aydınlatıcıyı gözlerinin altına koymalısın. Alnın ortasına, çene üstüne ve burun yayına da bazı uygulamaları uygulayabilirsiniz. Daha sonra ürün fırça ile cilt üzerine iyice karıştırılmalıdır. Yüzünüze şeffaf pudra uygulamak için büyük bir fırça kullanın. Bu nedenle makyajınızı düzelteceksiniz.

Yorum gönder