×

Ahmet Cengiz’in Başarısı

Ahmet Cengiz

Ahmet Cengiz’in Başarısı

Cengiz Holding yönetim kurulu üyelerinden bir tanesidir. Onun 10. Ayın 30’u 1955 senesinde Rize’nin dünyaya gözlerini açmıştır. İşi kapasitesi ve çeşitliliğin artması sebebiyle 1990 senesinde firmanın Ege ve Akdeniz bölgesindeki Ticaret ve taahhüt işlerinin yürütmüştür. İzmir’de ikamet edip Cengiz Holding de iş hayatına devam eder. 5 tane çocuğu bulunup evlidir, sosyal kültürel ve yardım alanlarında görev yapmayı sevmiş olan Ahmet Cengiz sanayi ve ticaret odaları üyeliği vardır.

Vakıf ve Gönüllü Kuruluşlar da ve sivil toplum örgütlerine destek olur. Son zamanlarda yönetim kurulu başkanlığını yapmış olduğu şirket İzmir alanında vergi rekortmeni haline gelmiştir. Ahmet Cengiz’in yaşam felsefeleri yardımseverlik, dürüstlük, doğruluk, çalışkanlık ve güvenilirliktir.

Ahmet Cengiz

 Cengiz Holding

Cengiz Holding de 12 tane şirketi kendi bünyesinde barındırmıştır. Ağırlıklı olarak altyapı, köprü, otoyol, baraj, tünel, metro, demiryolu, havalimanı, boru hatları ve telekomünikasyon işler ile turizm tesisleri ve konut yapımında faaliyetler vardır. Kendi ilkeleri doğrultusunda yapmış olduğu çalışmalar ile kısa bir sürede etkili ve tutarlı bir şekilde başarı çizgisini oluşturulmuştur. Cengiz Holding’in vermiş olduğu ve gelecek için büyük hedefler koymuş olduğu enerji alanın temellerini 1998 itibari ile şekillenmiştir.

2000 senesi itibariyle özellik ve mobil enerji santralinin kurulum ve işletmesini almıştır. Yatırımların en son teknolojiye sahip olarak kömüre ve hidrolik alanına dayalı olarak yeni enerji santralleri konusunda yapmıştır. Proje yönetimi doğalgaz dağıtımı, elektrik satışı ve rehabilitasyon gibi alanlar faaliyet vardır. Türkiye ekonomisine büyük katkısı bulunan turizm alanında Cengiz Holding yatırım alanlarından bir tanesidir. 1995 senesinde Turizm yatırım faaliyetlerinde işe başlamış ve Cengiz Holding otel 5 yıldızlı otelin İşletmeyi açmıştır. Cengiz Holding’in yapımında ise 3 sezon işletmesini gerçekleştirmiş olduğu

Yorum gönder