×

Ahmet Özokur’ın Başarı Dolu Hikayesi

Ahmet Özokur

Ahmet Özokur’ın Başarı Dolu Hikayesi

Ülker ailesinden biri olan bu kişi Sabri Ülker’in torunu ve Orhan Öz Okur’un oğludur. 1998 senesinde doğmuş ve yurtdışında eğitim almıştır. Şu anda Yıldız Holding yönetim kurulu üyelerinden bir tanesidir. Fenerbahçe uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena ile ilgili işlerde tüm ayrıntıları sosyal medyası aracılığı ile paylaşmıştır. Ülker’in spordan ve Fenerbahçe’den sorumlu olan devlet bakanıdır. Ahmet Öz Okur Ülker ailesinin üç kuşak temsilcisidir. Ülker’in yapmış oldu birçok spor alanındaki olayları bu kişi yönetir. Bir zaman grubun çikolata işlerini yönetmiş olan ve 2 yıl öncesine Holding’deki görevinden istifa etmiştir. Bu istifasının sonrasında kızının ismini vermiş olduğu şirketi kurulmuştur. İlk olarak üniversitenin sonrasında adımı atmış olduğu girişimcilikte ikinci kez döngü olduğunu söylemektedir.

Ahmet Özokur

Neden Aile Şirketinden Ayrıldı

Yıldız Holding ve hızla profesyonel hale kazanmış ve büyümüş olan kurumsal organizasyonlardan bir tanesidir. Aile üyelerinin işin içerisindeki yeri azalarak böyle bir konuma gelmiştir. Yönetim kurulları alanındaki işleri idare etme fırsatı bulunmuştur. Daha genç olduğunu ve kariyerinin girişimcilikle ilgili başlamış olduğunu ailesine karşı bazı sorumluluklar almak sebebiyeti ile tekrar bir maceraya yaşamak istediğini belirtmiştir. Teknoloji işleri yapmak istediğini ve girişim sermayesi kurmak gibi bir düşüncesi olduğunu belirtmiştir. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’daki bazı şirketlere yatırım yapmak istediğinden bahsetmiştir.

Daha önceden hayatında 23 yaşında iken teknoloji alanında 3,5 aylık bir yolculuk yaşamıştır. Finansman bulmak alanında çok büyük sıkıntılar yaşamış ama şirketin üretmiş olduğu güç ve kendi gücü ile finansman sıkıntısını karşılamaya yeterli olmamıştır. Bu konuda ailesine danışmış ve yapmış olduğu işler bugünün cirosu 1 milyon TL ulaşmış ve Penta’ya dönüşmüştür.

 Yıldız Holding

Yıldız Holding 1944 senesinde Ülker markasını taşımış olan ilk peti bört bisküvi imalatı ile ticari hayatına başlamıştır. Sabri Ülker’in Eminönü Nohut Cihan da ağabey Asım Ülker ve 3 çalışma arkadaşı ile beraber üretmiş oldukları bisküvi sayesinde kurumsal tarihte ilk Ülker bisküvi ürünü olarak seçilmiştir. 1948 senesinde Topkapı takke Semih’in de Sağmacılar köyünde bir Bisküvi Fabrikası kurulmuştur. İmalathane olan bu fabrikaya geçişte bisküvi üretim kapasitesinin önemli ölçüde artırılması gerçekleşmiştir. Bisküvi üretiminin çeşidinin artması sebebiyle dağıtım konusunda da yeni düzenlemeler getirilmiştir. 1970 senesinde bisküvi üretimi ilk kez İstanbul dışına taşınmıştır. Ankara’da kurulan Anadolu gıda şirketi ile üretime başlayan bu firma Anadolu gıdayı halka açık bir şirket olarak kurup o zaman için bir ilk gerçekleştirilmiştir.

Yorum gönder