×

Ali Rıza Yıldırım Kimdir?

Ali Rıza Yıldırım

Ali Rıza Yıldırım Kimdir?

Ali Rıza Yıldırım ,YILPORT Holding’in yönetim kurulu üyelerinden biridir. 1957 yılında Sivas’ta doğan Ali Rıza Yıldırım ilk ve orta öğrenimimi Samsun’da gerçekleştirdi. 1970 senesinde aile şirketi için çalışmalar ve faaliyetler sürdürmeye başlayan Ali Rıza Yıldırım askerlik görevinin ardından satış direktörü ve genel direktör şeklinde görevler üstlendi ve bu şekilde pazarlama ve satış alanlarında faaliyetlerde bulunarak deneyim kazandı.

Ali Rıza Yıldırım

Ali Rıza Yıldırım İş Kimliği

1994 senesinden itibaren şirket yapılandırılmasına giderildi. Yıldırımlar şirket Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstüne alan Ali Rıza Yıldırım şu anda Yıldırım Holding anonim şirketinin hala yöneticilik pozisyonda görev almaktadır. Yıldırım Holding anonim şirketinin başkanlık görevini sürdürdü bu yıllarda gerek iç ve dış piyasa olmak üzere birçok alanda sektörün lideri konumundadır.

İç piyasa işlemleri ve Mali ilişkiler şeklinde alanlarda görev yapan Ali Rıza Yıldırım iki çocuk sahibidir. YILPORT Holding Anonim Şirketi yıllara uğrunda terminal operasyonları şeklinde bir alanda faaliyet gösterir. Tek bir çatı altında Liman ve konteyner alanlarında birleştirmek için Ağustos 2011 tarihinde YILPORT şirketi kurulmuştur. YILPORT Türkiye’ye hiç uğramamış Gemlik projesi dahilinde 2011 senesinde başlayan faaliyetleri vardır. 2011 senesi içerisinde Gemlik projesinin hemen ardından oldukça fazla bir bütçe ile GEMPORT firmasını kendi bünyesine katmıştır.

2011 senesinde daha farklı şirketleri de bünyesine katarak ilerleyen Yıldırım Holding sadece Türkiye’de değil İskandinavya, Norveç’te, Portekiz, İspanya, Peru gibi bölgelerde kendi faaliyetlerini geliştirdi. 2016 senesinde Türkiye’de en büyük sayılacak kadar büyük bir sıvı yük terminali depolama anonim şirketinde YILPORT şirketi kendi bünyesine eklemiştir.

Yorum gönder