×

Alıce Walton’un Ne Kadar Serveti Var

Alıce Walton

Alıce Walton’un Ne Kadar Serveti Var

Dünyanın en zengin ikinci kadını olarak karşımıza çıkan Alıce Walton, Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan süpermarketler zincirleri ile dikkatleri üzerine toplar. Babasından kendisine kalan süpermarket şirketinin kontrolünü ele alınca oldukça zengin bir insan olduğu tespit edilen bu kadın, 38, 4 milyon dolarlık bir servete sahiptir. Amerika Birleşik Devletlerinin en zengin insanı olarak dikkatleri üzerine çeken Alıce Walton, dünyanın en zengin ikinci kadını olması ile de bilinmektedir. Dilerseniz dünyanın sayılı zenginlerinden birisi olan bu kadını daha yakından tanıyalım.

Alıce Walton

Alıce Walton Kimdir?

Babasından kendisine kalan serveti ayakta tutmak için çeşitli çalışmalar yürüten Alıce Walton, zengin bir aileye mensup olması ile bilinmektedir. Öz ağabeyleri Rom ve Jim’inde zenginlikleri ile beraber, Walmart’ta var olan hisseler ile beraber toplam serveti 101,5 milyar dolar olarak açıklanmaktadır. 65 yaşına varmış olan bu kadın, şirket işleri ile ne yazık ki yakından ilgilenmedi ve hayatını sanata adadı. Milyar dolarlık bir servete sahip olan bu kadın, yaşadığı sakin hayatla başta bu şirketin çalışanları olmak üzere tüm dünya büyük bir şaşkınlık sergilemektedir. Gençliğinden beri sanat ile yakından ilgilenen bu tatlı kadın, henüz onlu yaşlardayken kendi biriktirdiği parası ile Picasso tablosu satın almış ve bu hareketi ile de sanata olan gerçek bağlılığın gözler önü sermiştir. Takvim yaprakları 1970’li seneleri gösterdiği vakit satın aldığı sulu boya tabloları ile bir sanat koleksiyonu oluşturmaya başlayan Alıce Walton, ilerleyen senelerde de bunu devam ettirdi. 2011 senesine gelindiği vakit Alıce Walton, 40 milyon dolardan fazla harcama yaparak açtığı Csystal Bridges müzesi ile büyük bir yankı oluşturdu. Açtığı bu müzede tüm sanat koleksiyonlarını misafirleri ile buluşturan Alıce Walton, 1988 senesinde açtığı yatırım bankası ile de finans kariyeri geçmişi yaratmıştır. Alkollü bir şekilde trafikte yakalanan Alıce Walton işinden olmak zorunda kalmıştır. İki kez dünya evine girmiş olan bu dünyaca zengin kadın, hiç anne olamamış ve bu tatlı kadının atlara karşı da ayrı bir zaafı bulunmaktadır.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda dünyanın en zengin ikinci kadını olan Alıce Walton hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık, umuyoruz ki siz değerli okurlar için son derece faydalı bir yazı oluşturmuşuzdur.

Yorum gönder