×

Amancıo Ortega’nın Ne Kadar Serveti Var?

Amancıo Ortega

Amancıo Ortega’nın Ne Kadar Serveti Var?

Yalnızca bir günde servetini 2,3 milyar dolar kadar artıran bu ünlü iş adamı, dünyanın en zenginleri listesinde yerini almıştır. Babadan kalma bir serveti olmayan Amancıo Ortega, tamamen kendi çabaları ile 79 milyar dolar servet oluşturmuştur. Zara ve daha pek çok tekstil firmasının sahibi olan bu dünyaca ünlü iş adamı, ispanya’nın en zengin insanı olarak karşımıza çıkar. Hisselerinin artması ile beraber 2,3 milyar dolarında bir gelir elde eden Amancıo Ortega, her geçen dakika varlığına varlık katmaktadır. Dünyanın en büyük hazır giyip firması olan Inditex’i kurduğundan beri güzel işler altına imza atan Amancıo Ortega, bu şirket üzerinden elde ettiği hisselerinin oranlarının artması ile beraber bir günde inanılmaz gelir elde etti.

Amancıo Ortega

Amancıo Ortega Kimdir?

1936 senesinin Mart ayında dünyaya gelen Amancıo Ortega, İspanyol moda&tekstil yöneticiliğinin yanı sıra Indıtex’in de kurucusudur. İspanya’nın en zengin insanı olarak karşımıza çıkan bu dünyaca ünlü iş adamı, 2013 senesinde dünyanın ne zengin 3.insanı seçilmişti. İkinci evliliğini halen sürdüren bu ünlü iş adamı, sıradan bir apartman dairesinde kalması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. 79 milyar dolar servete sahip olan bu iş adamı, üç çocuk babası olarak çocuklarına güzel bir gelecek vaat eder.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Amancıo Ortega hakkında detaylı bir bilgi vermeye çalıştık, umuyoruz ki siz değerli okurların kafasında bulunan soru işaretlerini cevaplayabilmişizdir.

Yorum gönder