×

Aziz Torun Kimdir?

Aziz Torun

Aziz Torun Kimdir?

Aziz Torun 1950’de Erzincan’da doğmuştur. 1975 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini okuyup bitiren Aziz torun, 1976- 1982 seneleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müfettişlik yaptı.

Aziz Torun

Aziz Torun İŞ Kimliği

1982 senesinde iş müfettişliği görevinden istifa eden Aziz Torun, kamu sektöründen ayrılıp özel sektörde iş hayatını devam ettirmek istedi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve Torunlar Gıda Anonim Şirketinde Kurucu Ortağı Olarak karşımıza çıkan Aziz torun, birçok şirkette üst düzey yöneticilik yapar Aziz torun kurucusu oldu.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinde sürekli olarak gayrimenkul ve perakende alanının gelişimine katkı sağlamak üzere farklı derneklerde görev alır. Aziz torun Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği 2013 senesinde Ocak gerçekleşen 13. Olağan Genel Kurul toplantısında 2013-2014 dönemi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinde Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak görevi pozisyonuna geçmiştir.

Bununla beraber alışveriş Merkezleri ve Perakendecilik Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği AVM’ lerden sorumlu Grup Başkanlığı gibi alanlardan üst düzey yöneticilik üstlenen Aziz torun, TÜSİAD ve Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği danışma organizasyonlarının da ayrıca bir üyesi olarak görev yapar.

Aziz Torunun 2 çocuğu vardır. Aziz torun Torunlar Gıda Yönetim Kurulu üyesidir. Torunlar Gıda 1995’te kuruldu ve 1980’de inşaatçılık alanında ilerlemeye başlayan bir firma 1986’da tamamen hayata geçti. 1991 yılında Tayland pirinç ithalatı gerçekleştirilerek ithalat deneyimi oldu.

1994’te dünyanın birçok Asya ülkesinde şeker ihracatında bulundu. Bu yıllarda Torun Kağıt pazarlama Anonim Şirketi ticari hayatını faaliyete geçti. 1996’da Torun, Çay Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi faaliyete geçti. 1997’de Koray İnşaat faaliyete geçti aynı zamanda Ankara’da bulunan Yeni Liman iş yerinin ortaklarından biri olarak hissedar oldu. 1999’da Bursa Zafer Plaza hayata geçti. 2000 yılında Bandırma ve Mersin’de Çeltik fabrikaları faaliyete geçti. 2004 yılında Antalya Outlet Center faaliyete geçti. 2005 yılında Şeker tesisi Kütahya’da açıldı. 2007 yılında Bursa Korupark evleri sahiplerini buldu.

Yorum gönder