×

Beate Heister ve Karl Albrecht Jr Kimdir?

Beate Heister ve Karl Albrecht Jr

Beate Heister ve Karl Albrecht Jr Kimdir?

Karl Albrecht Sr.’nin çocukları olan Beate Heister ve Karl Albrecht Jr,  Aldi perakende satış zincirlerinin mirasçılarıdır. Babaları Karl Albrecht Sr. 2014 yılı Temmuz ayında, 94 yaşında Almaya’nın Essen kentinde hayatını kaybetmiştir. Aldi Marketler Zinciri’ni birlikte kurduğu, Theo Albrecth’in yanına gömülmüştür. Perakendecilik de elde etti başarısının temelinde, uygun fiyata kaliteli ürün mantığıyla çalışması yatar.

Orta sınıf bir aileye mensup olan babaları Karl Albrecht ve amcaları Theo Albrecht annelerinin küçük bakkal dükkanında çalışıyorlardı. Marketçilik konusunda buradan tecrübe kazanırlar. Ardından II. Dünya savaşı sırasında babaları bir dönem orduda görev alır. Savaşın ardından 1961 yılında Aldi Marketler Zinciri’ni açarlar. Daha sonra Karl ve Theo kardeşler  yönetimi ikiye bölerler.

Beate Heister ve Karl Albrecht Jr

Beate Heister ve Karl Albrecht Jr. Serveti

Baba mirası Aldi’nin başına geçen kardeşler hem Almanya’nın hem de dünyanın önde gelen zenginleri arasındadır. Beate, aile şirketlerinde hiçbir zaman çalışmamıştır. Fakat Beate’nin eşi Peter Heister ve büyük oğulları Peter Max, Aldi’nin danışma kurulu üyelerindendir.

Karl Albrecht Jr., Gabriele Mertes ile evlidir. Belli bir dönem kanser tedavisi görmek için işinden uzaklaşmıştır. Başarılı bir tedavi sürecinin ardından işine geri dönmüştür. Son verilere göre ise Albrecht ailesi 29,8 milyar dolarlık bir servete sahiptir. Forbes dünya zenginleri listesinde ki sıralama da ise 23. Sırada yer almaktadırlar.

Yorum gönder