×

Begümhan Doğan Faralyalı’ nın Serveti Nedir?

Begümhan Doğan Faralyalı

Begümhan Doğan Faralyalı’ nın Serveti Nedir?

Türkiye’de 2020 yılında milyarderlerin sayısı diğer yıllara göre üç kat arttı, milyarderler listesine eklenen isimler olduğu gibi listede uzun yıllar sabit kalan isimlerde mevcut bunlardan biri de Begümhan Doğan Faralyalı, kişisel serveti ise tam olarak 300 milyar doları buluyor.

Sema Işıl Doğan ve Aydın Doğan çiftinin tek kızı Begümhan, İstanbul’da 1976 yılında dünyaya gözlerini açtı. Ekonomi üzerine iyi bir eğitim alan Faralyalı, lise yıllarında da basketbol takımının başarılı ismi olmuştu. Üç kız kardeş olan Doğan ailesi kızları kariyerlerinden oldukça memnun olmalılar ki servetleri adeta yarış halinde denilebilir. Begümhan Doğan Faralyalı, ekonomi üzerine aldığı üniversite eğitiminden sonra iş hayatına genç yaşta atıldı. New York’ta başarılı bir şirkette danışman olarak görev aldı. Londra’da iş hayatına devam etmek isteyerek çeşitli medya ve teknoloji şirketlerinde yine danışmanlık yaparak bir süre hayatını devam ettirdi. 2002 yılında Türkiye’ye döndükten sonra ise ailesine ait olan Doğan Holding te iş geliştirme danışmanı olarak çalışmaya başladı. Doğan Faralyalı’nın Doğan Holding te başladığı yıl ve çalıştığı bölüm olarak şunu söyleyebiliriz ki Faralyalı, Holdingi uluslararası bir statüye taşımada büyük çaba sarf etmiştir. Begümhan Doğan Faralyalı’nın genç yaşta edindiği deneyimlerini ve birikimini harmanlayıp Doğan Holding te büyük başarılara imza attığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca bu geldiği konum da taktire şayan henüz 40’lı yaşlarda servetinin zirvesine ulaşan Faralyalı, tam bir strateji uzmanı ve iyi bir yatırımcı iş kadını özelliği ile Doğan TV Holding’in başkanlık koltuğuna da oturmaya hak kazandı.

Begümhan Doğan Faralyalı

Doğan Holding

Doğan Holding Aydın Doğan’ın kuruculuğu ile 60 yıldır Türkiye’ nin önemli yatırım şirketlerindendir. Uluslararası iş birlikçileri olup ülkemizde de 4 bine yakın insana iş imkanı sağlıyor. Doğan Holding başarılı stratejik hamleleri ila yapmış olduğu yatırımlardan servetine servet ekleyerek 2020 yılının zenginleri arasında 850 milyon dolarla yerini alıyor.

Yorum gönder