×

Bıll Gates Kimdir?

Bıll Gates

Bıll Gates Kimdir?

28 Ekim 1955 tarihinde dünyaya gözlerini açan ünlü kişi ortaya koyduğu işler sayesinde dünyanın tanıdığı bir insan haline gelmiştir. Kendisi iş adamı olmasının yanında yatırımcı ve yazar olmasıyla da bilinmektedir. Aynı zamanda yazılım işiyle de uğraşan ünlü kişi Microsoft şirketinde yer alan kişiler arasındadır. Buranın kurucuları arasında kendisine yer edinen ünlü kişi bu şirkette çalışmalarını devam ettirmektedir. Teknik danışman olarak çalışmasını sürdürdüğü bu şirketin başkanlığını daha sonra bırakmıştır. Kendisi dünyanın en zengin insanları arasında zirveye oturmuş olmasıyla bilinmektedir ve onun serveti birçok ihtiyacı olan kişiyle de buluşmuştur. Çünkü kendisi çok fazla hayır ve bağış yapan yardımsever bir insandır.

Bıll Gates

Sahip olduğu ünlü şirketi aslında daha sonra farklı bir içeriğe büründürmüştür. Orayı farklı bir şirket olarak piyasaya sundular. Sahip olduğu şirketin  bazı reklamlarında yer alan ünlü kişinin sahip olduğu servet ve ihtişamlı hayat herkesin diline düşmüştür. Bağışlarına milyonlar veren ünlü kişi bu yönüyle de birçok insanın yardımına yetişmiştir ve başkalarının takdirini kazanmıştır. Şirket patronları arasında kendisine yer edinen ünlü iş adamı küçük yaşlardan itibaren bilgisayarla ilgilenmeye başladı. Kendisi ile arkadaşı bilgisayarda çok vakit geçiriyorlardı ve bunun yanında bilgisayarda pek çok araştırma gerçekleştiriyorlardı. Onların bu ilgisi amanla büyük bir işin ortaya çıkmasına neden oldu ve kendileri artık şirket sahibiydi. Ortaya çıkardıkları bu kurumda yazılımlar meydana getiriliyordu. Daha sonra bu alan üzerinde yoğunlaştı ve birçok iş alarak bugünkü ününü kazanmayı başardı.

Apple ile microsoftun iş birliği yapmasından sonra artık bu şirket için işler değişmiştir. Çünkü asıl başarı bu olaydan sonra gerçekleşmeye başlamıştır. Örnek olarak gösterdikleri bilgisayar açısından bazı düzenlemeler ortaya koydular. Daha sonra anonim olarak isimlendirilmeye başlayan bu şirket onun kendi isteğiyle bu dönüşümle karşı karşıya kalmıştır. Ünlü kişinin sahip olduğu ev de dillere destan olup evin içerisinde yer alan yüzme havuzu ve birçok oda insanların dikkatini çok çekmiştir. Ayrıca bazı ünlü ressamlara ait eserler de onun evinde yer alan özel unsurlar arasında yer almaktadır.

Yorum gönder