×

Carlos Slım Ne kadar Zengin?

Carlos Slım

Carlos Slım Ne kadar Zengin?

Carlos Slım’ ın servetine dünya 2011 yılında The Forbes dergisi aracılığı ile tanışmıştı. The Forbes dergisinin dünya milyarderler listesinde adı ön sıralarda bulunan Carlos Slım 64.3 milyar dolar serveti ile adından uzun yıllar söz ettirmekle kalmamış Meksika’nın da en zengin ismi olarak kayıtlara geçmiştir. Carlos Slım 60 milyar doları aşkın serveti ile yaptığı yatırımların yanında sürdüğü mütevazi yaşam servetinden şüphe ettiriyor denilebilir. Lükse ve servete düşkünlüğün olmadığı bir hayat süren Carlos’ un Meksika dışında da yaşadığı ayrı bir evi olmadığı biliniyor. Carlos yaptığı yatırımlar ile kendinden hep söz ettirmiştir, bu yatırımları bazen oldukça riskli olup battığından bahsedilmiş, zaman zaman da yatırımlarının beşe ona katlandığı söylenilmiştir.

Carlos Slım

Carlos Slım, mütevazi ve kültürel değerlerine bağlı olan bir aileden gelmekle kalmayıp aynı duygulara sahip bir eş ile hayatını birleştirmiştir. Carlos eşini kaybettikten sonra, babasından kalan mirası değerlendirmek ve yeni bir heyecan arama tutkusu ile ticarete atılmak istemiştir. Bu tutku da onu dünyanın en zenginleri listesine taşımaya yetmiş olmalıdır ki çok zaman geçmeden adından söz ettirdi.

Carlos Slım ilk ticaretini kendi mülkiyeti üzerinden yaparak 1960 yılında bir sanayinin inşasına başlamıştır. Ardından çok yönlü bir yatırımcı ve ticaret adamı olarak sadece bir kolda ilerlemeyip; inşaat, gayrimenkul ve madencilik gibi alanlarda faaliyete geçerek ismini dönemin önemli iş adamlarına duyurmuştur. Carlos Slım’ın servetinin zirve noktası ise Telmex şirketini satın aldığı 1990 dönemleri olmuştur.

Yorum gönder