×

Cemil Kazancı Ve Serveti

Cemil Kazancı

Cemil Kazancı Ve Serveti

2020 yılında Forbes dergisi ile açıklanan Türkiye zenginleri listesinde ilk kez ilk yüze giren Cemil Kazancı’ nın serveti 550 milyon dolar olarak biliniyor. Cemil Kazancı İstanbul’da 1960’lı yıllarda dünyaya gözlerini açmıştır. Cemil Kazancı’nın ailesi ise Rizeli olup Kazancı Holding’in kurucularıydı ancak bu Holdingi bu konuma taşıyan ismin Cemil Kazancı olduğunu söylemek mümkün. Gençlik yıllarından eğitim hayatından çok söz etmek mümkün değil çünkü çalışma hayatı ile bilinen iş adamının biyografisinde neredeyse doğuştan iş hayatına atışmış gibi gösteriliyor. İş dünyasına ilk olarak aile şirketlerinde başlayan Kazancı, jeneratör üretimi ile enerji alanlarında faaliyet göstermiştir. 1997 yılında kurulan Aksa Enerji’de görev almış, gelişiminde de aktif rol almıştır. Aynı zamanda Kazancı Holding’de de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Kazancı’nın tam anlamıyla başarılı bir işkolik olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda Kazancı 2019 yılı itibari ile Aksa Enerji’nin CEO’su olmuştur. Cemil Kazancı’nın eşi ise tıpkı kendisi gibi bir iş kadını olan restoran zincirinin sahibi Ayşe Kazancı’dır. Çiftlerin bu evliliğinden olan Ecem adında kızları ise ünlü iş adamı Lütfi Öztanık’ın oğlu, Cenk Öztanık ile evlenmiştir.

Cemil Kazancı’nın başarılı iş hayatı ve servetinin yanında yaptığı yardımlardan da söz etmemek olmaz. Kazancı, geçtiğimiz senelerde yaşanan Elazığ depremi için yaptığı 2 milyonluk yardım ile gönülleri kazandığı gibi birçok insana da umut ışığı olmayı başarmıştı.

Cemil Kazancı

Kazancı Holding

Kazancı Holding’in kuruluşu 1950’li yıllara dayanmaktadır. Holding’in meşgul olduğu işler ise; jeneratör üretimi, doğal gaz dağıtımı, enerji üretimi, elektrik dağıtımı gibi enerji alanında da önemli bir işletme haline gelmiştir. Türkiye’nin ekonomisine de katkılarda bulunan Kazancı Holding 27 il ve 135 ilçede gösterdiği faaliyetlerle bünyesinde 21 bin işçiyi barındırıyor. Holdingin ana ortağı olan Aksa Enerjinin serveti ise 400 milyar doları buluyor.

Yorum gönder