×

Davıd Thomson ve Ailesi Ne Kadar Zengin? ($27,2 milyar dolar gelir)

Davıd Thomson ve Ailesi

Davıd Thomson ve Ailesi Ne Kadar Zengin? ($27,2 milyar dolar gelir)

Dünyanın en zengin aileleri arasında yer alan Thomson ailesi, her geçen gün varlığına daha da varlık katmaktadır. Woodbridge isimli şirketin sahibi olan bu aile, geçtiğimiz günlerde aylık gelirlerini açıklamışlardı. Sahip oldukları bu şirketin en önemli niteliği ise medya ve haber ajansı olan Thomson Reuters’in hissesine %56 oranında sahip olmasıdır. Thomson ailesinin Kanada’da çeşitli pek çok oteli, gazeteleri ve gayrimenkule yatırımda bulunan fonlarının olduğu da bilinen gerçekler arasındadır.

Davıd Thomson ve Ailesi

Şirket İle İlgili Detaylar

  • Aile Şirketinin İsmi: Thomson Reuters
  • Şirketin Bulunduğu Konum: Onterio Kanada
  • Davıd Thomson ve Ailesinin Serveti: $39,1 milyar dolar (aşağı yukarı 217 milyar TL kadar)
  • Şirketin Gidişatı: Her geçen sene yükseliş
  • Kuşak: 3.kuşak

Davıd Thomson ve Ailesinin Zengin Olma Kaynağı

1930’lu senelerde bu aile Kanada’nın en zengin ailelerinden birisidir ve yine aynı senelerde bu zenginliğin oluşma sebebi ise Roy Thomson’un radyo istasyonu kurması ile açıklanabilir. İlerleyen beş sene içersinde Thomson Kanada’nın en önde gelen gazete sahibi olarak anılacaktı. Thomson ailesi şimdilerde yatırım firması Woodbridge yardımı ile sahip oldukları finansal veri ve hizmet sağlayıcı olan Thomson Reuters’in hislerinin %65’inden daha fazlasına sahip olarak varlığına varlık katmaktadır. Yaptığı yatırımları her geçen gün değerleşen bu aile, 2018 senesinde risk ve finans biriminde bulunan %55’den fazla olan hissesini Blackstone liderliğinde bulunan bir gruba 20 milyar dolara sattığı da bilinen gerçekler arasındadır. Timmins Press ismindeki ilk gazeteyi satın alan Ron Thomson, 1934 senesinde attığı bu ilk atım ile geleceğe yönelik büyük bir girişim sağlamıştır. 2006 senesine gelindiğinde hayatını kaybeden Ken Thomson’dan ailesine büyük bir yatırım kalmıştır. 2018 senesinde ise finans ve risk biriminde bulunan büyük bir hisse oranını Blacstone’a satarak dikkatleri üzerine toplamıştır.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda dünya genelinde en zengin ailelerden birisi olan David Thomson ve ailesinin ne kadar zengin olduğu konusunda detaylı bir yazı oluşturmaya çalıştık, umuyoruz ki bu konu hakkında ki merakınızı giderebilmişizdir.

Yorum gönder