×

Demir Sabancı’nın Başarısı

Demir Sabancı

Demir Sabancı’nın Başarısı

Demir Sabancı 1971 tarihinde Adana’da doğmuştur. Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyesi kişisidir. Demir Sabancı 1971 senesinde Özdemir Sabancı’nın oğlu olması sebebiyle oldukça önemli bir potansiyel bulunur.

Adana’da dünyaya gelmiş olan bu kişi 1989 senesinde Tarsus Amerikan kolejinden mezun olmuştur. Boston Üniversitesi’nde ekonomi ve işletme eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. New York’ta bulunmuş olan bu kişi Cornell University Master yapmıştır. Çalışmak maksadı ile Japonya’da bulunmuştur. Japonya’da Mitsubishi ve Toyota şirketlerinde çalışmıştır.

Demir Sabancı

 Holding’den Ayrılması

Demir Sabancı, Sakıp Sabancı’nın ölümünün sonrasında aile üyeleri ile anlaşmazlık yaşamış ve 2004 senesinde Sabancı Holding’de sahip olmuş olduğu tüm görevlerinden ayrılmıştır. Sahip olmuş olduğu bu görevlerin yüzde 6,17’lik şirket hisselerini satmıştır. Bu kişinin elde etmiş olduğu gelir dolayısıyla 2006 senesinde gelir vergi rekortmeni olmuştur.

Ayrıca Demir Sabancı’nın şirketin başına Güler Sabancı’nın geçmesi sebebiyle hayal kırıklığı yaşamış olduğu iddia edilir. Sabancı Holding’in sonrası iş hayatı Demir Sabancı Holding’den ayrılmasının sonrasında kendi sahip olduğu şirketler sebebiyeti ile yatırıma yönleneceğine dair açıklamaları vardır. Demir Sabancı, Ömer Sabancı veya Yalçın Sabancı ile ortak olmuş ve kurmuş oldukları şirketle havacılık sektöründe bulunacak bir şirketi oluşturmuştur.

Deniz Sabancı, Ali Sabancı ve Ömer Sabancı ile ortak olmuş ve o dev isimli şirkette turizm ve inşaat sektöründe iş yapmışlardır. İlk mağazasını 2008 senesinde açmış olmasını planlar, Demir Sabancı Düzce’de bulunmuş olan ve polimer ürünler imal etmiştir. Geliştirilmiş polimer yatırımları anonim şirket isminde, bir şirketinde sahibidir. Japonya’da dönmesinin sonrasında henüz Yeni kurulmuş olan Teknosa’nın Genel Müdürlüğü ile atanmıştır.

 Sabancı Holding

Hacı Ömer Sabancı Holding, kısaca Sabancı Holding 1967 senesinde Hacı Ömer Sabancı tarafından kurulmuştur. En büyük şirketlerinden biri olma özelliğini taşır. 2018 yılının sonrasıyla çalışma sayısı 60 bindir. 2018 şirketin toplam faaliyet karesi 15,5 milyar TL’dir.

Yan Kuruluşları

Akbank, Carrefousa, Teknosa, Kordsa, Enerjisa, Temsa, motorlu araçlar, pazarlama ve dağıtım anonim şirketi, Çimsa, Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Enerjisa üretim santralleri Anonim Şirketi, Hacı Ömer Sabancı Holding Anonim Şirketi, Ankara Enternasyonel Otelcilik, Akbank

Yorum gönder