×

Dünyanın En Zengin 20 Ailesi Hakkında Yer Alan Bilgiler

Dünyanın En Zengin 20 Ailesi

Dünyanın En Zengin 20 Ailesi Hakkında Yer Alan Bilgiler

Rothschild Ailesi

Uluslararası bankacılık alanında önemli bir isme sahip olan bu aile dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Kendilerinin maddi varlığı 350 milyarın üzerinde olduğu düşünülen bu aile önemli bir servete sahiptir. Dünyanın en zengin ailelerinden biri olan bu kişiler birçok yerde bankacılık sektöründe önemli dereceler elde etmiştir.

Saud Hanesi

1.4 trilyon dolar maddi varlığa sahip oldukları düşünülen ünlü aile Suudi Arabistan’da yer alan önemli zenginler arasındaki yerini almıştır. Kendileri dünya çapında maddi anlamda ün salmış olan bu aile petrol açısından oldukça büyük gelirler kazanarak servetlerine sahip olmaya devam etmişlerdir.

Dünyanın En Zengin 20 Ailesi

Walton Ailesi

152 milyar dolar maddi varlıkları olduğu düşünülen bu aile dünyada yer alan önemli zenginler arasında sayılmaktadır. Kendileri parakende alışveriş konusunda önemli bir gelir elde eden bu aile dünyanın tanıdığı mağazalara sahiptir.

Koch Ailesi

Dünyanın en büyük şirketlerinden birine sahip olan bu ailenin 89 milyar dolar civarında bir maddi varlığa sahip oldukları düşünülmektedir. Ev eşyaları ve gübrenin yanı sıra finans, kimya, emtia ticareti gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir. Bunun yanında yerelleştirme ve emlak, petrol gibi alanlarda da faaliyet gösteren bu aile dünyanın en zengin ailelerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arnault Ailesi

Kendileri önemli markaların sahibi olan bu aile birçok lüks markanın ürünlerinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. 80 milyar doların üzerinde bir maddi varlığa sahip olduğu düşünülen bu aile pek çok kişinin kullandığı christian dior ve LVMH gibi markaların yanında Louis Vuitton gibi markaların ürünlerinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Mars Ailesi

80 milyar dolar üzerinde bir gelire sahip oldukları düşünülen bu aile şeker üzerinden önemli bir gelir elde etmeye devam etmektedir. Kendileri kaliteli çikolatalar ortaya koyan bu ile pek çok tanıdığımız çikolatanın meydana gelmesini sağlamaktadır.

Slim Ailesi

77.1 milyar dolar varlığa sahip oldukları tahmin edilen ünlü aile en zengin insanların yer aldığı aileler arasındadır.

Dumas Ailesi

49 milyar doların üzerinde bir varlığa sahip oldukları düşünülen bu aile hermesin sahibidir ve bu marka üzerinden önemli miktarda gelir elde etmişlerdir.

Wertheimer Ailesi

45 milyar doların üzerinde gelire sahip olan bu kişiler chanel markasıyla tanınmış olup önemli miktardaki servetinin çoğunluğunu buradan elde etmişlerdir.

Cargill – Macmillan Ailesi

45 milyar dolar civarında maddi varlıkları olduğu düşünülen aile bu anlamda önemli bir servet sahibi olmalarıyla göze çarpmışlardır. Kendileri cargill şirketiyle önemli bir gelir kaynağı elde etmişlerdir ve bu sayede dünyanın en zengin aileleri arasındaki yerini almışlardır.

Ambani Ailesi

Önemli holdingleri sayesinde dünyanın en zengin ailelerinden biri olan bu aile üyeleri toplamda 43 milyar doların üzerinde bir varlığa sahiptir.

Bettencourt Ailesi

42 milyar doların üzerinde bir gelire sahip olan bu aile dünyanın en zengin ailelerinden biri olup kozmetik alanında önemli işlere imza atmışlardır.

Quandt Ailesi

Almanya’da üretimi gerçekleşen bazı lüks otomobiller sayesinde önemli bir gelir elde eden ünlü ailenin varlığı 42 milyar doların üzerinde olarak hesaplanmıştır.

Van Baumbach İle Boehringer Ailesi

42 milyar doların üzerinde varlıkları bulunan bu aile Alman ilaç firması sayesinde önemli bir gelir kaynağı elde ederek dünyanın en zengin ailelerinden biri olmuşlardır.

Albrecht Ailesi

Dünyanın en zengin ailelerinden biri olan bu aile 38 milyar doların üzerinde bir maddi varlığa sahiptir kendileri süpermarket alanında oldukça ilerleyerek birçok mağazaya sahip olmuşlardır.

Mulliez Ailesi

37 Milyar doların üzerinde bir varlığa sahip olan bu aile süpermarket alanında oldukça ilerlemiş ve bir zincir ortaya koymuşlardır. Kendileri dünyanın en zengin ailelerinden biri sayılmakta ve marketlerinden önemli miktarda gelir elde etmeyi sürdürmektedir.

Kwok Ailesi

34 Milyar dolar civarında bir gelire sahip olan bu aile gayrimenkul açısından önemli şirketlere sahip olarak dünyanın en zengin aileleri arasında yer alma başarısı göstermişlerdir.

Cox Ailesi

33 Milyar doların üzerinde maddi varlıkları bulunan bu aile otomotiv ve radyo  – gazete alanında önemli işlere imza atmışlardır. Bu sayede dünyanın en zengin ailelerinden biri olan bu aile gelir açısından yüklü miktarda kazanım sağlamaktadır.

Pritzker Ailesi

33 milyar doların üzerinde varlıkları bulunarak dünyanın en zengin ailelerinden biri olmuşlardır. Önemli gelir elde eden bu aile üyeleri oteller sayesinde bu  zenginliğe kavuşmuşlardır.

Lee Ailesi

Samsungla adından sıkça söz ettiren ünlü aile 30 milyar doların üzerinde bir gelire sahip olarak elektronik açısından iyi bir konumda bulunan şirketlerinden ciddi bir gelir elde etmektedir. Bu sayede önemli bir servete sahip olan bu aile şirketlerinden yüklü miktarda kazanç sağlamaya devam etmiştir. Kendileri bu sayede dünyanın en zengin ailelerinden biri olmuşlardır ve akıllı telefon üreticiliği konusunda bazı firmalarla yarış haline girmişlerdir. 60’tan fazla şirketi bünyesinde barındıran ünlü marka elektronik devi olarak adlandırılan isimlerin arasında yer almaya devam etmektedir.

Yorum gönder