×

Dünyanın En Zengin İnsanları Kimlerdir?

Dünyanın En Zengin İnsanları

Dünyanın En Zengin İnsanları Kimlerdir?

Wang Jianlin

Kendisi bir emlak şirketinin sahibi olup bu şirket sayesinde 20 milyar sterlinin üzerinde bir servete sahip olarak dünyanın en zengin insanlarından biri olmuştur. Liaoning üniversitesinden mezun olan bu kişi Çin’de doğmuş olup Dallian Wanda Group’un ortaya çıkmasını sağlayan önemli kişiler arasında yer almaktadır.

Lee Shau Kee

Küçükken yoksul bir ailede yaşamını sürdüren ünlü kişi 23 milyar sterlinin üzerinde bir gelire sahiptir. Kendisi Hong kongta dünyaya gelmiştir ve Wuhan bilim ve teknoloji üniversitesinde öğrenim görmüştür. En az 300 milyon bağış yapan ünlü yardımsever iş adamı dünyanın en zengin insanları arasındaki yerini almıştır.

Dünyanın En Zengin İnsanları

Jeff Bezos

Kendisi ortaya koyduğu şirket kapsamında dünyanın en zengin insanı seçilmiştir. Amerika birleşik devletlerinde ortaya koyduğu bu şirket sayesinde büyük servet sahibi olan ünlü iş insanı sahip olduğu gelir ve servetiyle dillere destan bir üne kavuşmuştur. Princeton üniversitesinden mezun olan ünlü kişi bazı yaşadığı olaylarla da gündemde kalmayı devam ettirmiştir.

Bill Gates

Microsoft sayesinde önemli bir servet sahibi olan ünlü iş insanı Amerika’da ünlü bir üniversitede eğitimine devam ederken buradan ayrılmıştır. Kendisi 65 milyar sterlinin üzerinde bir servete sahip olan ünlü kişi dünyanın en zengin insanları arasında önemli bir sıralama elde etmiştir.

Warren Buffett

Birçok önemli yatırımıyla gündeme gelen önemli iş insanı 64 milyar sterlinin üzerinde bir servete sahip olup dünyanın en zengin insanları arasında önemli bir derede yerini almıştır. Kendisi colombia üniversitesi ile Nebraska Lincoln üniversitesinde öğrenim görmüş olan ünlü kişi 25 milyon sterlinden fazla bağış yaparak ne kadar yardımsever biri olduğunu gözler önüne sermiştir.

Carlos Slim Helu

51 milyar sterlinden fazla serveti bulunan ünlü kişi Meksika ulusal otonom üniversitesinde öğrenimini tamamladıktan sonra iş hayatında önemli dereceler elde etmiştir. Kendisi dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan ünlü kişi önemli şirketlerin sahibi olarak adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır.

Larry Ellison

45 milyar sterlinden fazla serveti bulunan ünlü iş insanı üniversite eğitimini yarıda bırakmıştır. Kendisi oracle yazılımını gerçekleştirmiştir ve dünyada yer alan en zengin insanlar arasındaki yerini almıştır.

Yorum gönder