×

Dünya Çapında En İyi Girişimcilik Örnekleri

Dünya Çapında En İyi Girişimcilik Örnekleri

Dünya Çapında En İyi Girişimcilik Örnekleri

İnandığı projeler uğruna risk almayı seven ve girişimci ruhlu biri misiniz? Eğer öyleyse bu yazı tam size göre. Size yol gösterici nitelikte olacak birbirinden başarılı girişimcileri listelediğimiz  bu yazıda onların ilham ve başarılarıyla dokudukları projeleri derledik.

  • Jon Koum – WhatsApp

Sosyal ağlar bu kadar meşhurken ve insanların en önemli iletişim araçlarından biri cep telefonlarıyken böyle bir uygulamanın yaratıcısı olmak oldukça kârlı bir iştir elbet ama bunca ün, şöhret ve para kolay elde edilmedi tabii ki. 16 yaşına kadar Sovyetler Birliği dönemi Ukraynası’nda derme çatma, su bile akmayan bir evde yaşayan Koum 16. yaşına girdikten sonra ailesiyle ABD’ye göç ediyor. Koum maddi sıkıntılarla dolu yaşantısına rağmen pes etmeyip 2009 senesinde WhatsApp’I kurup, milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor. Bu muazzam uygulama sayesinde milyar dolarlık bir servetin de sahibi oluyor.

Dünya Çapında En İyi Girişimcilik Örnekleri

  • Jeff Bezos-Amazon

Çocukluğunda elektronik eşyalara ve bilgisayarlara fazlasıyla meraklı ve ilgili olan Jeff Bezos Amazon’u kurana dek birçok başarısız girişimde bulunmuş ancak bunlar onu yıldırmamış ve 1994 senesinde Amazon’u kurarak önlenemez bir yükselişe geçmiş ve günümüzde dünyanın en zengini unvanına sahip olmuştur.

  • Hamdi Ulukaya- Chobani

Erzincan’da yoğurt ve peynir üretimi ile geçinen bir ailede 1972 senesinde dünyaya gelen Ulukaya Ankara’da üniversite eğitimi gördüğü sırada ABD’ye gitmiş ve orada yediği yoğurtların kötü ve lezzetsiz olduğunu fark etmiş ve bu krizi fırsata çevirmeyi kafasına koymuştur. Ulukaya, Kraft Foods adlı firmaya ait bir tesisi satın almak uğruna aylarca çabalamış en sonunda almıştır. İlk başlarda yalnızca 6 çalışanı olan Ulukaya zamanla çalışanlarını arttırmış ve böylelikle 2005 senesinde Chobani’yi kurmuştur.

  • Demet Mutlu-Trendyol

Kendi işini kurma hayaliyle yola çıkan Demet Mutlu parlak zekasını kullanarak ve dönemin de en büyük getirilerinden birinin online alışveriş olduğunu fark ederek Trendyol’u kurmuştur. Kendisi günümüzde Trendyol grubunun kurucusu ve CEO’sudur. Demet Mutlu kurduğu bu online alışveriş uygulaması sayesinde en iyi kadın girişimciler listesine adını altın harflerle yazdırmıştır.

  • Jack Ma-Alibaba

İnternetten alışverişin önlenemez yükselişini fark eden Jack Ma Alibaba’yı sıfırdan başlayıp kurarak büyük bir servet sahibi olmuştur. Günümüzde dünya çapında birçok insan, birçok türden ihtiyacı için Alibaba’yı kullanmaktadır.

  • Başak Taşpınar – Armut.com

Ülkemizdeki başarılı girişimcilik örneklerinden birisi de Armut.com’dur. Boğaziçi mezunu Başak Taşpınar Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok dev şirketin kadrosunda çalışmış fakat oğlunun doğumu sebebiyle 2010 senesinde Türkiye’ye dönmüştür. Taşınma esnasında yaşadığı aksaklıklar ve problemler Armut.com’u kurmasında ona ilham kaynağı olmuştur.

Yorum gönder