×

Erol Çarmıklı’nın Başarısı

Erol Çarmıklı

Erol Çarmıklı’nın Başarısı

1934 senesinde Artvin’de doğmuştur. Genç yaşında tahsilini bırakmış ve iş hayatına atılmıştır. 1966 senesinde Nurol İnşaat ve Ticaret Kolektif şirketini kurmuştur. Şirket 10 sene içerisinde Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer almıştır. Çarmıklı 1970’li senelerin sonlarına doğru Suudi Arabistan’da ortaya çıkmış olan fırsatları değerlendirmek maksadıyla faaliyetlerini burada yoğunlaştırma kararı almıştır.

1980’lerin ile son itibarı ile farklı alanlarda geçme politikasına oluşturmuştur. Nurettin Çarmıklı Kavaklıdere tenis kulübü, Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği, Turizm Yatırımcıları Derneği, İnsan kaynaklarını Geliştirme Vakfı üyesidir. Nurol Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olan bu kişi çarmıklı evli ve 2 çocuk babasıdır.

Nurol İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde kurulmuş olan kuruluşlar: Nurol Matbaacılık ve sanayi anonim şirketi, Nurol Makina ve sanayi Anonim Şirketi, dış ticaret pazarlama ve temsilcilik Anonim Şirketi, kalıp sanayi anonim şirketi, Nurol gümrük satış mağazaları Anonim Şirketi, TÜMAD Madencilik Anonim Şirketi, Nurol Otelcilik ve Turizm, Antalya Oteli, Antalya Salima Tatil Köyü,

Erol Çarmıklı

 Nurol Holding

Ticaretle uğraşmış bir aile tarafından kurulmuş sonraları İnşaat işlerine ağırlıklı yoğunlaşmaya çalışmıştır. Ocak 1966 tarihinde Nuray Nurettin ile Erol’un isimlerini hecelerinden oluşturulmuş ve eşit ortaklıklar ile kurulmuş bir şirkettir. Nurol şirketler topluluğunun yurtdışındaki faaliyetleri: Tunus, Fas, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Kongo, Polonya, Romanya, Gürcistan, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Türkmenistan, Katar, Özbekistan, Kazakistan, Afganistan, Rusya, Filipinler ve Malezya’ya kadar geniş bir coğrafyada oluşturulmuş çok sayıda ülkeye de çalışılmıştır. İnşaat ve taahhüt olmak üzere savunma sanayi ve turizm alanında da sürdürülmesi söz konusu olan işlerdir. Türk İnşaat ve taahhüt sektöründe yapmış olduğu büyük katkıları sebebiyet ile gurur verici referansları vardır.

Yorum gönder