×

Francoise Bettencourt Meyers Ne Kadar Zengin?

Francoise Bettencourt Meyers

Francoise Bettencourt Meyers Ne Kadar Zengin?

Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Devi Loreal’ın kurucusu ve sahibi Lillianne Bettencourt’ un kızı olan Frencoise, annesinden sonra dünyanın en zengin kadını unvanını aldı.

Lillianne hayattayken kızı Frencoise şirkette rol almıyor, hatta annesinin akıl sağlığının yerinde olmadığını çevresinin ise ondan faydalanmaya çalıştığına dair söylemlerde bulunuyordu. Lillianne kızının röportajlarının üzerinden çok geçmeden hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmeden önce kızı Frencoise röportaj vermekle kalmayıp bunadığına dair sağlık raporu almak isteyerek annesinin de içinde bulunduğu Loreal’ın yönetim kurulu ile davalık olmuştu. Davayı kazanan kızı annesini yönetimden almayı başardı. Yaşamı son bulduğunda yaşı 94 olan Lillianne’ nin serveti 50 milyar dolar civarındaydı. Loreal’ın tek varisi olarak kalan kızı Frencoise 2020 yılına gelindiğinde bu serveti 60.4 milyar dolara katlayarak annesinden kalan en zengin kadın unvanını korumayı başarmıştı.

Francoise Bettencourt Meyers

Bu servetin asıl kaynağı ise bilindiği üzere Lillianne’nin anne ve babası olan Egugene Schueller ve Louise Medeliene’dir. 1920’li yıllarda kurdukları bu kozmetik şirketini dönemin şartlarına göre geliştirmiş ancak yeterince şöhrete kavuşamamışlardı vefatlarından sonra tek kızları olan Lillianne şöhretin zirvesine ulaşıp, o da tek kızı olan Frencoise’ye servetini bırakmak durumunda kalmıştı.

Frencoise Bettencouurt Meyers, annesinin ölümünden sonra şirkette aktif olarak rol almış yönetimin başına geçmiştir. Markasının reklamını ürünlerinin kalitesiyle eş değer tutarak servetinden uzun yıllar bahsettirecek gibi duruyor.

Yorum gönder