×

Hanzade Doğan Boyner

Hanzade Doğan Boyner

Hanzade Doğan Boyner

Hanzade Doğan Boyner 1972 yılında doğan Hanzade Doğan Boyner İstanbul Türkiye’de dünyaya gelmiştir.

Hanzade Doğan Boyner İş Hayatı

Türk İş kadınlarından biri olarak Hanzade Doğan Boyner Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa Ortada ve Afrika bölgelerinde Ticaret yapan bir Türk iş kadınıdır. E-ticaret Platformu hepsiburada.com kurucusudur. Hanzade Doğan Boyner Ekonomi Dergisi olarak Forbest’ te Türk dünyanın en başarılı kadın teknolojik girişimcilerinden biri olarak nitelendirilmiştir.

Dijital dönüşüme liderlik eden kadınlardan biri olarak Hanzade Doğan Boyner birçok sektörde deneyime sahiptir. Bununla beraber Türkiye’nin enerji Medya Sanayi Ticaret Sigortacılık ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösterir. En büyük holdinglerden biri olarak Doğan Holding’in Başkan yardımcısıdır. Bunu da beraber Doğan Medya grubu içerisinde yer alan Posta gazetesinde de başkanlık görevi yapar. Ortadoğu’da bol bol konuşma ve konferansa davet edilen 2020 dünya ekonomik forumu yıllık toplantısında Paris Fransa’daki Fortune Küresel Formundan sunum yapmıştır.

Hanzade Doğan Boyner

Küresel ilişkiler formunun kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı görevini üstlenir. Bununla beraber Brooking Endüstrisi Mütevelli eğitim neden önemli yöneticilik görevleri üstlenir. Doğan Boyner 1972 İstanbul doğumlu Aydın Doğan ve Saman Doğan’ın 3 kızı olan Hanzade Doğan Boyner en büyük holdinglerden biri olan Doğan Holding’in yönetim üyelerindendir. Türkiye’nin dijital dönüşümde öncelik eden Ticaret konularında Doğan Boyner hepsiburada’yı kurdu ve Doğu’nun Amazon’u olarak bilinen bu şirket önemli ticari faaliyetler yürütür.

Doğan, Boyner liderleri de Türkiye’de ve bölgelerin önde gelen e-ticaret Platformu’nun hepsiburada.com grubu bünyesinde bulunan hepsiburada.com entegre iş ekonomi sistemi, hepsijet, hepsiexpress, hepsipay şeklinde çeşitli lisanslı entegre iş ekosistemlerin içerir. Sadece hepsiburada.com değil aynı zamanda Nesine 2006 yılında kurulan bir bilet bayisidir.

Türkiye’nin önde gelen spor bahis şirketi ve Türkiye Milli Piyango idaresinde yasal bilet satış yapan resmine günlük yarış bültenleri istatistikler ve yanıt sonuçlarını gösterir. İddia oyunlarına çevrimiçi ve mobil platformlarda gelirler ve iddia için bir kupon paylaşımı sağlar. Hanzade Doğan Boyner 2017 yılında Türkiye’nin 72 ilinde 5 binden fazla kadın girişimciye doğrudan destek vererek teknolojiye kadının güçlendirilmesi programını başlatmıştır. Program dolayısıyla kadın girişimcilerin hepsiburada.com web sitesinden ücretsiz olarak sanal mağaza açma fırsatı sunar. E-ticaret eğitimleri komisyon ücretlerini 170’e varan indim 6 ay boyunca ücretsiz kargo gönderimi daha yüksek hepsiburada.com web sitesine reklam görünürlüğü gibi ayrıcalıkları bulunur. Aynı zamanda fotoğraf çekimleri için ücretsiz stüdyo kullanımı operasyonları ve pazarlama desteği ve yardımı için doğrudan özel müşteri hizmetleri yardım hattına erişim gibi özellikleri kadınların güçlendirilmesi programı kapsamında kadınlara birçok destek verir.

Boyner Aydın Doğan Vakfı Başkanı olarak Doğan grubunun hayvanseverlik faaliyetlerini yönetmekle ve Türkiye’deki kızların ve kadınların eğitimini ve güçlendirilmesi nedenini yatırımlar yapar. Ülke çapında kızları ve genç kadınların eğitimin önündeki ekonomik ve kültürel engelleri kaldırmak amacıyla Baba Beni Okula Gönder kampanyası, bununla beraber ülke çapında 50 binden fazla burs vermiş ve 33 Kız Öğrenci Yurdu İnşa ederek Okul çağındaki kız çocuklarının kayıtlarında önemli bir artışa yol açmıştır.

Doğan Boyner Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından çeşitli vesilelerle iş dünyasında en başarılı kadın seçilir. 2019 ve teknoloji küresel girişimcilerine en başarılı kadınlarından biri olarak kabul edilir . Nisan 2007’de Boyner sanayi anonim şirketi kurucularından Türk İşadamı Osman Boyner ile evlendi 12 kız çocuğu annesidir.

Yorum gönder