×

İpek Kıraç’ın Kimdir?

İpek Kıraç

İpek Kıraç’ın Kimdir?

İpek Kıraç 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. Suna Kıraç ve inan Kıraç’ın kızıdır. Annesi Suna Kıraç’ın ALES hastalığına yakalanması sebebiyeti üniversitede biyoloji okumuştur. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Brown Üniversitesi’nde biyoloji öğretimini 2007 senesinde tamamlamıştır. Bu zaman diliminde Harvard Üniversitesi dünyanın sayılı ALES araştırma merkezlerinden birinin yöneten Dr. Robert Brown’un yanında bir ay süreyle ALES eğitimi almıştır.. 2012 senesinden beri Kıraç’a Holding iştiraklerinden saran ama Marina anonim şirketinin yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yöneticisi olarak görev alır.

İpek Kıraç

 Koç Holding

Vehbi Koç 1901 ilan 1996 seneleri arasında 1917 senesinde 16 yaşında iken babasını bir konuda ikna etmiştir. Bu konu ise bir bakkal dükkânı açmaktır. Günümüzdeki Koç Topluluğu ilk adımı niteliğini taşıyabilecek bu küçük işyeri bir dünya ve Kurtuluş Savaşı senelerine fazla bir varlık gösterememiştir. Fakat Cumhuriyet’in ilanının sonrasına yavaş yavaş büyümeye devam başlamıştır. Ankara’nın 1923’ten ise başkentinin oluşu bu ufak şehirde bir bayındırlık faaliyeti faaliyetlerini doğurmuştur.

Ancak ve Vehbi Koç 31 Mayıs 1926 senesinde Koçzade Ahmet Vehbi ismiyle Ankara Ticaret Odasına kaydolmuştur. Kendi üzerine geçirmiştir ve işin gerçek sahibi olmuştur. Bu seneler de Millî Mücadele’nin yeni bitmesi, Türkiye’nin harpten yorgun düşmesi, insan maddi kaynakları uzun süre savaşlarda tüketmesi, ülkenin fakir ve ekonomisinin güçsüz bir duruma getirilmiş olmasına rol göstermiştir. Sonrasında ise Vehbi Koç’un Ankara’dan İstanbul’a gelmiştir. İstanbul’u görmesiyle birlikte burada ticarethaneler açmıştır.

Yorum gönder