×

Mehmet Avni Kiğılı’nın Başarı Dolu Geçmişi

Mehmet Avni Kiğılı

Mehmet Avni Kiğılı’nın Başarı Dolu Geçmişi

Mehmet Avni Kiğılı 1974 senesinde İstanbul’da doğmuştur, iş hayatına Hayat Kimya bünyesinde başlamıştır. 1997 yılında kurulmuş olan hijyenik ürünler yatırımın sorumluluğunu almıştır. Hayat temizlik ve sağlık ürünleri sanayi ve ticaret anonim şirketi ve Hayat Kimya sanayi anonim şirketlerinin birleşmesinin ardından Hayat Kimya yönetim kurulu başkan yardımcısı pozisyonuna geçmiştir. 27 fabrika 32 marka 14 aşkın çalışanı ile 8 ülkede Kişisel bakım ürünleri ev ağaç ve orman ürünleri Liman işletme İnşaat ve perakende sektörlerinde faaliyet yürütülmüştür.

Mehmet Avni Kiğılı

Hayat Holding 

İcra Kurulu başkanlığını görevini devam ettirir. Mehmet Avni evli ve üç çocuk babasıdır. Türkiye’de aktif bir şekilde faaliyet göstermemiş Holding kuruluşudur. 1937 senesinde kurucusu Yahya Kiğılı kimya alanında yatırımları sebebiyeti ile faaliyete başlamıştır. 1969 senesinde ağaç grubu Kastamonu Entegre ve 1987’de tüketici grubu Hayat Kimya olarak iki farklı alanda üretime atılmıştır.

Markaları

Tüketici grubu olan Hayat Kimya üç kategoride faaliyeti vardır. Birincisi alanında Molfix Baby Go, Bebem, Molped, Joly, Evony. İkincisi ev bakım, bingo, Test, HAS, üçüncüsü, temizlik kağıtları Papia, Teno, Familia, Nelex, Focus.

5 kıtadan yüzden daha fazla ülkede ürünleri tüketicileri ile buluşturmuş olan bir şirkettir. Ev bakım kategorisinde ve kâğıt hijyen kategorilerinde 14 markasıyla uluslararası niteliktedir. Dünyanın tek devlet destekli marka teşvik Molfix ve Bingo markaları yer alır. Şirketler tüketici grubu Hayat Kimya Sanayi Anonim Şirketi Türkiye’dedir.

Sarl Hayat DHC Algeria, Şirket-i Pars Hayat Sağlık Ürünleri Sehami Has, Hayat Egypt Hygienic Products S.A.E, Hayat Trading and Distribution S.A.E, Hayat Kimya L.L.C, Hayat Marketing L.L.C, Sarl Hayat Morocoo, Hayat Kimya Nigeria Ltd, Hayat Bulgaria Chemical E.O.O.D, SC Hayat Chemical Rom S.R.L

Ağaç Grubu

Kastamoni Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kastamonu Romania SA, Kastamonu Bulgaria AD, LLC Kastamonu Integrated Wood Industry, LLC Compass Engineering, KEAS International Cooperaief U.A, KEAS Holding B.V, Natron Hayat

Yorum gönder