×

Meltem Demirören Kimdir?

Meltem Demirören

Meltem Demirören Kimdir?

Meltem Demirören, Demirören Holding yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan bir iş kadınıdır. Meltem Demirören Kıvanç Oktay ile beraberdir 1967 senesinde Türkiye’de doğan Meltem Demirören Türkiye’de çeşitli İnşaat, gayrimenkul, liman işletmeleri faaliyetlerinden sonra 2009 senesinde Kemer Country ve Golf Club ile Demirören şirketler grubuna aktif olarak katılan turizm ve gayrimenkul grubu yönetim kurulu üyeliği görevini ve faaliyetlerini hala devam ettirir.

Meltem Demirören

Meltem Demirören İş Kişiliği

Demirören grubunun 2011 senesinde medya ile ilgili ilişkilendirilen yatırım yapma söz konusu olduğu zaman Türkiye’de en etkin siyasi gazetelerinden Vatan Gazetesi ve Milliyet gazetesinde Demirören bünyesine katmak için çalışmalar yapmış ve Demirören Medya Grubu yönetim kurulu üyeliğini de üstlenmiştir.

Milangaz, Likidgaz, Güneş Gaz gibi Demirören şirketine bağlı olarak bu şirketlerin başında ve 2016 Total’ in Türkiye’ye katılması ile beraber dünya üzerinde uluslararası pazar içinde yer almaya başlayan Demirören enerji grubu yönetim kurulu üyeliğini yapar. Demirören Holding bünyesinde yer alan enerji, sanayi, turizm, inşaat, eğitim gibi faaliyetlerde de 2018 senesinde Hürriyet, Fanatik, Posta, CNN TÜRK, Kanal D, Dream Türk TV,  Smart TV, TEVE 2 gibi şirketlerin Demirören grubuna katılması ile beraber sektörde Lider haline gelen faaliyetler üstlenir ve Demirören Medya Holding yönetim kurulu üyeliği görevlerini yapar.

Kadınların ekonomi ve ticari hayatına aktif bir şekilde rol alması için faaliyetlerini sürdürür. Meltem Demirören Türkiye İş kadınları Derneği Başkan Yardımcısı’dır. Enerji verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Olan Ve Kadın Ve Demokrasi Derneği’nin üyelerinden olan Meltem Demirören Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapar. Demir olan ailesinin bir diğer aile üyeleri gibi sanata ve sanatçıya düşkün olduğu aşikârdır. Bununla beraber Meltem Demirören Çağdaş sanat eserlerini takip eder ve Türkiye içinde bazı faaliyetlerde bulunur. Yurtdışında öğrenim gören Meltem Demirören iyi derecede İngilizce bilir Meltem Demirören Oktay iki çocuğa sahiptir ve hala evlidir.

Yorum gönder